Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 13 травня 2019, 09:57
11639
5

Рейтинг WTA. Ривок Козлової і хитка позиція Світоліной

Попереду у найращої української тенісистки захист турніру в Римі

| Оновлено 13 травня 2019, 09:57
11639
5
Рейтинг WTA. Ривок Козлової і хитка позиція Світоліной
Jimmie48 Photography. Катерина Козлова
Головні тенісні змагання минулого тижня пройшли в Мадриді. Виграла турнір торішня фіналістка Кікі Бертенс, яка завдяки цьому успіху встановила особистий рекорд в рейтингу WTA. У фіналі вона обіграла Симону Халеп, не пустивши румунку на перше місце у світовій класифікації.
 
Чешка Петра Квітова, яка не змогла захистити титул 2018 року, опустилася відразу на три позиції. Еліна Світоліна зберегла своє місце: Плішкова втратила очки і впала вниз, Бертенс - обігнала українку. Але попереду у найкращої української тенісистки захист 900 очок на турнірі в Римі.
 
Топ-10 рейтингу WTA
 

 

Що стосується інших українок, то краще за всіх на турнірі в Іспанії виявила себе Катерина Козлова. Четверта ракетка України виграла 4 матчі (2 в кваліфікацій і 2 в основі) і піднялася на 19 позицій. До нового особистого рекорду всього п'ять рядків.
 
Трохи впала Даяна Ястремська, але попереду у неї буде багато шансів повернутися в топ-40, а може навіть і вище. Марта Костюк також додала 12 позицій.
 
Українки в топ-300 рейтингу WTA
 

У Чемпіонській гонці ситуація не з приємних: Світоліна опустилася на 10-е місце і вже має солідне відставання від восьмого. Останні два турніри на грунті потрібно провести вдало, інакше відібратися на Підсумковий турнір буде проблематично. Лідирує тут, як і раніше з великим відривом, Петра Квітова.
 
Чемпіонська гонка
 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Natam69
Так, ще залишилось багато захищати, але ми памятаємо, що якраз після Риму і до Підсумкового Світоліна минулий сезон провалила. Тому підтримую думку, що все можна надолужити. Тому вболіваймо.
Nyeyedyaka
Насправді все залежить від стану Світоліної. Зараз, після Риму, де шанси не такі великі, враховуючи нещодавню травму, вона підопуститься, швидше за все. З РГ ситуація поки теж не ясна, але потім, аж до підсумкового, є достатньо турнірів, де, за умови гарної форми Сві може підібрати розгублене торік і повернутись в чемпіонську гонку і в боротьбу за рейтинг.
Тому не панікуємо і вболіваємо. Сподіваюсь, травма вже не турбує Еліну і їй вдасться хоча б частково повернути свою чемпіонську гру вже зараз, у Римі.
infreader
от якби за пости в інсті рейтинг додавався....
sarnet32
У Свитолиной действительно проблематичная ситуация. Чтоб сохранить свою позицию надо в этом сезоне набирать где то еще 3000 очков. Вот Рим плюс итоговый турнир - почти 2700 очков надо защитить. К тому же еще надо попасть на итоговый турнир. Без победы на турнире большого шлема архисложная задача. Да и много топов сейчас на ходу. Так что в данной ситуации уже не только все от Свитолиной зависит. Тут уже не надо надеяться на жребий. А выгодно чтоб в начальных стадиях попадать на топов