Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
8454
13

МАРТИЩУК: «У 2008-му Іщенко сказав, що можна здати матч Металісту»

Колишній голкіпер «Карпат» розповів про договірний матч

МАРТИЩУК: «У 2008-му Іщенко сказав, що можна здати матч Металісту»
timer-odessa.net. Юрій Мартищук
Екс воротар «Карпат» Юрій Мартищук розповів про договірний матч з «Металістом» (0:4), який відбувся 19 квітня 2008 року.
 
- Живу з цим 11 років. Ніхто не знає, що я відчуваю. Я тягну зайвий вантаж. Душевний, не фізичний. Хочу позбутися від нього. Хочу спати спокійно, тому розповім про договірний матч «Металіст» - «Карпати». Ця правда повинна полегшити мені життя. Хочу зняти з себе цей хрест. Це була база «Карпат». Ми збиралися на тренування за два дні до матчу. Я був в кімнаті, зі мною тоді жив Ігор Худоб'як. Прийшов Микола Іщенко і сказав, що можна здати матч за 110 000 доларів - кожному гравцеві по 10 000.
 
Я сказав, що в такі ігри не граю. Питання було закрите. Худоб'як теж сказав, що здавати не буде. Іщенко відповів, що якщо хоч один футболіст не погодиться здати, то команда в цілому здавати не буде. І вийшов. Як приносили гроші і хто, я не знаю. Не бачив. Іщенко зібрав кістяк команди, в тому числі Худоб'яка, і домовився здати. Єдиний кому взагалі не сказали про здачу - Тарас Петрівський.
 
Ми вже приїхали до Харкова, а я не знав, здаємо ми чи ні. Іщенко підійшов і сказав, що ніхто не здає. Але Сергій Лащенков забив у свої ворота і отримав червону картку - відпрацював свою десятку. Іщенко і Лащенков посміхалися один одному на полі, а у мене сльози накочувалися. Приїхав Петро Димінський (президент «Карпат» - прим.) І викликав до себе. Включив аудіозапис зі словами Лащенкова про здачу. Далі сказав написати пояснювальні.
 
Команда знову зібралася, вже без керівництва. Хлопці відмовилися писати. Я підняв бучу, сказав, що не здавав матч і гроші не брав, що вони повинні це сказати Димінському. Вони сказали, мене більше ніхто не чіпав в клубі. Але у мене залишався контракт на півтора року. Димінському не сподобалося, що я не здав матч, коли всі були на вудці.
 
- Ігор Кочетов (екс-глава комітету ФФУ з етики та чесної гри - прим.) Пропонував здати всіх?
- Пропонував. Але якби я розповів, то це було б фатально для них. Я їх прикрив. Ця позиція була програшною для мене. Шкодую, що не сказав правду. 1 000 разів пошкодував.
 
Коли прийшло рішення ФФУ про штраф в 10 000 доларів, я вже рік не отримував зарплату. ФФУ забороняла мені грати, але потім пішла назустріч і дозволила розрахуватися в розстрочку. Тоді я звернувся до тих футболістів, яких прикрив, з проханням про допомогу. Допомогли два гравці: Кобін відразу попросив назвати потрібну суму і дав 2 000 доларів. Ще тисячу дав Худоб'як. Іщенко сказав: «Іди на ###».
 
У мене був принцип - я гроші не брав, тому не буду повертати. Якщо повернути час назад, то я б раніше розповів про цей матч», - сказав Мартищук в ефірі програми «Великий футбол».
 
Юрій Мартищук виступав за «Карпати» з 2005 по 2009 рік. Останнім клубом голкіпера був одеський Чорноморець, який футболіст покинув в 2015 році.
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Denys Kosar
не дарма Бєлік назвав цей цирк "базар-лігою"
turist86
Зрозуміло, чому Мартищук мовчав 11 років. Він чекав, коли 10 польових гравців завершать кар'єру. Бо в іншому випадку жоден нормальний клуб їх би не взяв.
Муґунот
тобто то не "прадєлкі суркіса" і та здача дійсно мала місце?
Kivals_grozny
Плюс МХ может выйти в Премьер-Лигу, а значит - придется делить поле стадиона Металлист
Шахтеру (скорее всего) - это не по душе, вот "Великий футбол" и стал мутить воду?
Kivals_grozny
Опечатка
Имелось ввиду игра
Карпаты - Металлист-1925
Andrew Schebet
Ну и зачем такие правды нужны сейчас?
Если бы у бабушки был один орган - она была бы дедушкой...
Прошло много времени - толку от этой волны...
Принципиальные какие, через сто лет...
Сегодня уже не понимаешь с такими футболистами: это их уровень игры такой низкий или матч сдают...
Denys Kosar
Цікаво, чи є в УПА матчі, які Карпати не знають
wicker
Так гімно уже давно засохло, навіщо його ворушити, мабуть комусь це потрібно.... Ще подивіться на неупередженність суддів. бо Карпати їм принципово, як господарі поля уже давно сраку не лижуть на відміну від інших....