Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
|
3399
0

Боруссія Д – Фортуна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини

«Джмелі» здаватися не збираються, але шансів на чемпіонство небагато

Боруссія Д – Фортуна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Німеччини
ФК Боруссія Дортмунд

У суботу в рамках 33-го туру чемпіонату Німеччини дортмундська «Боруссія» прийматиме дюссельдорфську «Фортуну». Підопічні Люсьєна Фавра мають примарні шанси випередити лідируючу в турнірній таблиці «Баварію», за два тури до фінішу першості відстаючи від мюнхенців на чотири очки. Як не складно підрахувати, «джмелям» необхідно брати максимум в двох матчах і сподіватися на осічки «червоних» в обох  зустрічах, що залишилися. І якщо осічка «Баварії» в гостьовому протистоянні з непоступливим «Лейпцигом» цілком можлива, то в домашньому матчі проти «Айнтрахта» мюнхенці навряд чи втратять залікові бали. Хоча, мотивовані франкфуртці, можливо, і зможуть піднести сюрприз.

Найближчим візитером стадіону «Сігнал Ідуна Парк» стане «Фортуна», яка розташувалася в середині турнірної таблиці і без будь-яких завдань дограє чемпіонат. «Червоно-чорні», що завершують перший сезон після повернення в еліту німецького футболу, домоглися цілком успішного досягнення.

Спочатку команду Фрідхельма Функеля вважали одним з головних аутсайдерів Бундесліги. На перших порах такий незавидний статус дюсельдорфської команди підтвердився (восени «червоно-чорні» видали шестиматчеву програшну серію і знаходилися на останньому місці турнірної таблиці), але потім «Фортуна» почала демонструвати куди більш пристойні результати. Зокрема, на своєму полі підопічними Функеля була обіграна дортмундська «Боруссія», котра на той момент впевнено лідирувала в чемпіонаті. А ще дюссельдорфці стали авторами камбеку в гостьовому матчі проти «Баварії», зігравши внічию 3:3 з грізним опонентом.

Але повернемося до «джмелів». На першій частині турнірної дистанції здавалося, що по завершенню сезону «Баварія», яка демонструвала непереконливі результати, складе чемпіонські повноваження. І головним претендентом на завоювання трону вважалася саме «Боруссія», яка до поїздки в Дюссельдорф не знала поразок.

Але потім «Рекордмайстер» переможною ходою почав повертати собі лідерську позицію, а команда Фавра не витримала напору конкурента. Ще в кінці квітня перевага «Баварії» над «джмелями» обчислювалася всього одним очком, але далі пішли осічки дортмундців (домашня поразка від «Шальке» і гостьова нічия з «Вердером»). Як підсумок, за тур до фінішу Бундесліги «чорно-жовті» можуть розпрощатися з надіями завоювати Срібну салатницю в цьому сезоні.

Втім, поки є шанси, за них потрібно боротися. І в Дортмунді це прекрасно розуміють. «Ми ніколи не збираємося здаватися. Ми знаємо, що можемо зробити те, що від нас вимагається. Зараз все просто зводиться до того, щоб «Баварія» програла заключні ігри, але ми ніколи не здамося», – сказав після матчу з «Вердером» півзахисник «Боруссії» Крістіан Пулішич.

Що ж, для початку «джмелям» необхідно обіграти «Фортуну», яка, хоч і не мотивована, але нерви попсувати може. Якщо ж футболісти «Боруссії» з «червоно-чорними» впораються, а з Лейпцига надійдуть приємні звістки, питання про чемпіона буде відкладене до останнього туру.

Орієнтовні склади:

«Боруссія» Дортмунд: Бюркі – Геррейру, Діалло, Вайгль, Аканджі – Делейні, Вітсель – Пулішич, Гьотце, Санчо – Алькасер

«Фортуна»: Рензінг – Зуттнер, Хоффман, Айхан, Циммерман – Лукебакіо, Штегер, Бодзек, Раман – Хеннінгс, Караман

11 травня, субота
 
«Боруссія» Дортмунд  «Фортуна»
Дортмунд. Стадіон «Сігнал Ідуна Парк». 16:30
ТБ-трансляція на відеосервісі Megogo
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.