Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 10 травня 2019, 20:36
22413
7

ЧС з хокею. Швеція йде за золотом, США і Канада, фіни без НХЛівців

Короткий анонс чемпіонату світу з хокею

| Оновлено 10 травня 2019, 20:36
22413
7
ЧС з хокею. Швеція йде за золотом, США і Канада, фіни без НХЛівців
iihf.com
Де проходить, який регламент
 
Чемпіонат світу з хокею пройде з 10-го по 26-е травня в Словаччині.
 
Перший етап складається з матчів в двох групах по 8 команд. З кожної групи в плей-офф вийде по 4 команди. Остання збірна кожної групи вилітає в нижчий дивізіон.
 
У групі A виступають Канада, США, Фінляндія, Німеччина, Словаччина, Данія, Франція, Великобританія.
 
У групі B виступають Швеція, Росія, Чехія, Швейцарія, Норвегія, Латвія, Австрія, Італія.
 
Груповий етап завершиться 21-го травня.
 
Швеція стала звичним фаворитом
 
Незважаючи на високу конкуренцію на чемпіонатах світу, а також нестабільність складу багатьох збірних через поповнення ростерів гравцями, що вилетіли з плей-офф НХЛ, збірна Швеції зуміла виграти дві останні першості планети і спробує стати першою командою з 2001 року, якій вдалося здобути три поспіль золота. З 1999 по 2001 кращими ставали чехи.
 
При цьому у шведів лише 7 гравців, які виступали на ЧС в минулому році, включені в заявку на новий чемпіонат. Зате серед тих, хто повертається в національну команду, є воротар Хенрік Лундквіст. Крім того, кістяк в обороні складуть топові захисники НХЛ Олівер Екман-Ларссон і Маттіас Екхольм. Атака, принаймні за прізвищами, не вражає, однак буде цікаво подивитися на Еліаса Петтерссона. Форвард Ванкувера здорово провів дебютний сезон і претендує на звання кращого новачка.
 
В цілому, є як молодь на кшталт Петтерссона і Нюландера, так і ветерани Луї Ерікссон і Патрік Хорнквіст. Підводячи підсумки, можна сказати, що у Швеції хороший склад, але є команди і з більш цікавим підбором хокеїстів.
 
Що привезли США и Канада
 
Дуже цікаву збірну привезуть США. На чемпіонат світу погодилися приїхати зірки на кшталт Патріка Кейна (капітан), Джонні Гудро і Кріса Крайдера. Є ціла група дуже швидкісних і технічних гравців, які зможуть розвернутися на широкому європейському льоду. Плюс міцні форварди Джеймс ван Рімсдайк і Алек Дебрінкат, які провели хороший регулярний сезон.
 
Серед воротарів є досвідчений Корі Шнайдер, а також проспекти Тетчер Демко і Кейден Прімо. Оборона виглядає не так вражаюче, але Райан Сутер, Алек Мартінес і Ноа Хеніфін повинні привнести стабільність. Не можна не відзначити виклик 17-річного форварда Джека Х'юза. Для збірної США звично викликати юніорів, і Х'юз один з таких. В основних рейтингах Джек йде під 1-м номером майбутнього драфту НХЛ.
 
 
Канада пішла схожим шляхом, але реальних зірок в ростері ще менше, ніж у американців. Ні Сідні Кросбі, ні Коннора Макдевіда, ні Стівена Стемкоса на турнірі не буде. Зате зіграє Джон Таварес, який провів прекрасний перший сезон в Торонто. В атаці йому повинні допомогти Ентоні Мента, Шон Кутюр'є і Джонатан Маршессо. Серед воротарів на статус першого номера претендуватимуть Метт Мюррей і Картер Харт.
 
Зі звичних зірок оборони Канади не буде нікого, а ставка зроблена на досить молодих гравців на кшталт Дарнелла Нюрса, Брендона Монтура і Ші Теодора. Непоганий склад, але навіть у США він виглядає цікавіше. Втім, нічого нового. Звична картина для північноамериканських збірних, якщо справа стосується чемпіонату світу.
 
Швейцарія готова дивувати? А фіни без НХЛівців
 
Рік тому Швейцарія стала головною сенсацією турніру, вибивши по ходу чемпіонату світу і Канаду, і Фінляндію. У вирішальному поєдинку команда поступилася Швеції, але все одно була приємним відкриттям змагання. З того складу в заявці буде 11 хокеїстів, включаючи лідерів оборони Романа Йосі, Рафаеля Діаса і Янніка Вебера. Плюс в атаці залишилися Кевін Фіала, перший номер позаминулого драфта НХЛ Ніко Хішер і досвідчений Сімон Мозер.
 
Подивимося, чи вдасться Швейцарії знову всіх здивувати своєю якісною грою в обороні і результативними контратаками.
 
 
Що стосується Фінляндії, то збірна вирішила взагалі обійтися без представників НХЛ, зробивши ставку на зіграність тих, хто виступає в Європі. Подивимося, що з цього вийде вже в першому матчі з Канадою. З огляду на регламент, цілком можна дозволити собі експерименти, так як виходити в плей-офф має більшість фаворитів.
 
Боротьба за плей-офф і виживання
 
З групи A на вихід в чвертьфінал твердо претендують США, Канада і, мабуть, Фінляндія, незважаючи на її експерименти зі складом. А ось за одне місце, що залишилося, боротьбу напевно поведуть міцні збірні Німеччини та Данії, а також господарі словаки. У боротьбі за виживання тяжко доведеться новачкові Великобританії, якому потрібно думати, як випередити Францію. Саме французи виглядають єдиним реальним суперником, якого може обійти Англія.
 
Відзначимо, що Великобританія пробилася в елітний дивізіон вперше за 25 років.
 
 
З групи B чекаємо виходу далі Швеції, Росії, Чехії та Швейцарії. Сюрприз готові подарувати Норвегія і Латвія. До слова, рік тому латиші здивували, коли вийшли в 1/4 фіналу. Серед явних аутсайдерів другої групи можна назвати Італію і Австрію.

 

Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Реал може перейти чергова суперзірка. За нього хочуть 150 млн євро
Футбол | 17 квітня 2024, 12:39 9
У Реал може перейти чергова суперзірка. За нього хочуть 150 млн євро

Флоріан Вірц може перейти у «королівський клуб»

Дмитро ХРИСТИЧ: «Україні потрібно вийти у Дивізіон 1A, а еліта вже потім»
Хокей | 17 квітня 2024, 14:51 2
Дмитро ХРИСТИЧ: «Україні потрібно вийти у Дивізіон 1A, а еліта вже потім»

Команда готується до чемпіонату світу у третьому за рахунком дивізіоні

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрей Деко
Надеюсь казламордые получат по рылу.
Вячеслав Самойлов
Скорее в Украине исчезнет снег и лед зимой, чем появится сборная, достойная подобного уровня (ЧМ).
Вот СОВЕРШЕННО не верю!
Последние годы, когда следил за Украинской сборной и выступлениями украинских клубов - когда некоторые играли в КХЛ (хотя ни до того, ни после - эти соревнования больше не смотрел).
А в этом году... - посмотрел 1-2 игры сборной (фрагменты) - ну никакого желания смотреть их полностью!
Алекс Морган
Британцы рванули сильно! Еще вчера выступали в третьем дивизионе, а тут уже в высшем! Скорее всего ненадолго
Alexander Fandeev
Тавареса не буде,Стоуна в Канаді б виділили До шведів доєднається Клінберг.
DSH88
Из группы В дже наши за четверку могли бы побороться. Честность превыше всего...