Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2019, 20:56
10151
20

Олександр ДЕНИСОВ: «Глядач не готовий платити за трансляції УПЛ»

Директор телеканалів «Футбол» - про тендер на права показу матчів УПЛ

| Оновлено 06 травня 2019, 20:56
10151
20
Олександр ДЕНИСОВ: «Глядач не готовий платити за трансляції УПЛ»
ТК Футбол. Олександр Денисов

Керівник телеканалів «Футбол 1/2» Олександр Денисов проаналізував причини, за якими тендер на придбання прав на показ матчів УПЛ провалився:

- На цьому тижні УПЛ повинна оголосити про результати тендеру, але вже зараз в інформаційному просторі з'явилися повідомлення про те, що тендер, по суті, провалений. Яка позиція каналів Футбол 1/2 в цьому питанні?
- Ми спілкувалися з представниками УПЛ до тендера, під час нього і після. Ми - єдині телевізійні партнери, хто не тільки брав участь у тендері, але і консультував УПЛ. Централізація прав, в першу чергу, потрібна клубам. Оскільки канали купували права у клубів безпосередньо. Централізація всіх прав робить УПЛ дорожчою, тому клуби повинні бути зацікавлені, щоб вона відбулася. Розвиток ліги і розвиток ринку - дві паралельні історії. У них є свій конфлікт інтересів: клуби хочуть більше, телебачення вважає по-іншому.

УПЛ - це всього лише організація. Це всього лише чиновники та кабінети. Але навіть коли ми побачили, що тендер провалюється, ми не відійшли в сторону від УПЛ і продовжили консультації. Якщо ви подивіться на моє березневе інтерв'ю, там є одна ключова фраза: «Тільки тендер покаже, скільки коштують права на українські клуби». На сьогодні тендер, по суті, провалився. Немає черги за телеправа. При тому, що тендер був відкритим, як змагання. Могли зайти будь-які західні компанії, будь-які українські телеканали. На виході, УПЛ отримала нуль. За винятком телеканалів Футбол 1/2. Ми єдині, будучи лідерами спортивного мовлення в країні, пішли цивілізованим шляхом і взяли участь в тендері, подавши нашу заявку на частину прав.

Ми не планували спочатку придбання повного пакета, оскільки вважали, що якщо буде два гравці на ринку, то це була б абсолютно нормальна історія, як і в будь-якій країні.

- Фігурували суми в 15 мільйонів за повний пакет, а тепер кажуть про спробу купити пакет за 5-6 мільйонів євро...
- На сьогоднішній день 5-6 мільйонів теж не знайшлося. Чому? Давайте тепер дивитися, чи все так погано щодо УПЛ. Я не схильний вішати всіх собак на Томаса Грімма і так далі. Так, вони щось зробили неправильно технічно. Але, оголошуючи міжнародний тендер і насичуючи інформаційний простір «неймовірним інтересом» з боку гігантів на кшталт DAZN, смішно було багатьом, включаючи тих, хто давно розвиває ОТТ-бізнес на території СНД.

Будь міжнародний великий гравець, перш ніж заходити на ринок, аналізує ситуацію. Є економіка, є аналітика, є інвестиційна привабливість входу на ринок, відповідно, і ефективність. Чи є тут платний ринок? Є тут законодавство, що захищає права власника? Який тут рівень піратства? Який рівень кардшарінга? Чи можна, маючи тут телеправа, отримати прибуток? Наскільки розвинена система HoReCa (коли власники готелів, ресторанів роблять відрахування за право показувати канали в своїх закладах)?

Точно також аналізують і українські транслятори: як монетизувати цей продукт? Скільки може платити наш телеглядач. Потрібно чітко вирахувати платоспроможність населення. Скільки людина може платити за телебачення, так само як і скільки платити необхідні речі та послуги. Звичайно, можна мріяти про ті абонентські платежі, які здійснюють в західних країнах, але ми, прораховуючи нашу ситуацію, розуміємо, що не можемо дати стільки, скільки мріяли б отримати клуби. Телеглядач просто не готовий платити».

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
wicker
«Зритель не готов платить за трансляции УПЛ»
ти щось поплутав з такою грою це УПЛ повинна платити, щоб їх хтось дивився
ctrag-o9
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rugby1970
А что, эту порнографию нужно смотреть за деньги???
Владимир. Нестерчук
Они там в своем уме ?))) УПЛ СЕГОДНЯ УСТУПАЕТ ПО РЕЙТИНГУ ЧЕМПИОНАТУ ГВАТЕМАЛЫ ПО БАДМИНТОНУ....ТАКОЙ УБОГИЙ ЧЕМПИОНАТ МОЖНО СМОТРЕТЬ ТОЛЬКО ПОД ДУЛОМ ПИСТОЛЕТА...С УМА СОШЛИ ЧТО-ЛИ ?)))) ДАРОМ НЕ НУЖНО ЭТО ,ИЗВИНИТЕ ЗА СРАВНЕНИЕ , ДЕШЁВОЕ ГАВНО....
konstantinpraha
согласен с предыдущими коментариями: убейте игры на контору (ну хотя бы завуалируйте так, чтобы людям было не к чему придраться. Больше половины матчей чемпа идут на контору: Ворскла - Десна, Десна - ЧО, Заря, Карпаты, да, йопт, все практически!) Создайте конкурентный чемп, где не только Киев и Донецк выигрывает: от этого тошнит уже всю страну (смотрите НХЛ, НБА, как там рубят бабки: люди ходят, потому, что есть надежда, что победить в любом сезоне может любая команда! А полные аутсайдеры кормят болел пиццой и т.д.) Хотя бы сподобтесь играть пореже договорняков 0:0, 0:1. Это понятно, что играют одни инвалиды, вопреки бабкам которых не взяли нормальных ребят из интерната или из подворотни. Но хоть научите их актерству! Играйте, просто играйте и люди пойдут даже на шоу, хоть оно будет и на контору
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Другими словами, то унылое афно под названием УПЛ, созданное донецким пациком, пообще никому не надо. Так может пора свалить нах, раз ничего не в состоянии создать?
goligo
Я не считаю чужих денег. Но реклама всегда приносила больше денег чем деньги за подписку. Он наверное хотел сказать что подписываться на телеканалы футбол из за украинского чемпионата никто не будет. Это правда.
Владислав Антонов
Пусть показывают только матчи с участием Шахтера и Динамо. Плюс еще один матч, для разнообразия. Крутить все 100% игр такого унылого чемпионата нет смысла. Пусть кому надо, тот идет на стадион, а остальные как-нибудь обойдутся без мегазрелищных "битв" Мариуполь-Олимпик или Арсенал-Десна.
JulikoB
А сколько разговоров было про уже существующий интерес. Только и умеют, что языком молоть, больше ничего.
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rosti79
Пускай sport sky права купит он знает как абонеметы продоват
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Серж Пир
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dima Any
Нехай ваше начальство зроблять чесний чемпіонат , без Маріуполя і суддівства , тоді будуть дивитися в платити .
knmua
Ну не будет ВСЯ Украина платить за просмотр геббельс-тв.