Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 07 вересня 2019, 12:07
4969
2

КОСТЮК: «Першою зі свого покоління зробила прорив і першою скотилася»

Українська тенісистка - про тиск з боку тенісного світу

| Оновлено 07 вересня 2019, 12:07
4969
2
КОСТЮК: «Першою зі свого покоління зробила прорив і першою скотилася»
Jimmie48 Photography. Марта Костюк
16-річна українська тенісистка Марта Костюк розповіла про труднощі, які супроводжували юну тенісистку після прориву в світовому рейтингу.
 
«Я відчувала величезний тиск в минулому році, і я просто божеволіла від цього. Я була першою зі свого покоління, хто зумів зробити прорив, і я стала першою, хто скотився вниз. Так уже складається для дівчат 2000, 2001, 2002 років народження.
 
Зараз є багато тенісисток, які набагато краще за мене. Чесно кажучи, я вже не відчуваю такого тиску, тому що Ястремська - №35 або щось в цьому роді, Анісімова зараз в Топ-50. Вони обидві виграли вже титули WTA. Потапова - 70-я в світі. А я - 320-я (сміється). Я не вважаю себе великий суперзіркою, тому що зараз я точно нею не є.
 
Наприклад, Б'янка Андреєску, вона зараз 25-а в рейтингу і виграла Індіан-Уеллс. Я дивилася останні два її гейми в фіналі. Коли вона виграла, я мало не заплакала, клянусь, тому що я була така рада за неї, і це неймовірне досягнення.
 
Вони роблять те, що мені здається просто неймовірним, тому що я знаю, де була я і що з цього мені здавалося неможливим. Люди завжди від мене чогось чекають, тому в якийсь момент я просто перестала про це замислюватися. Іноді говорять такі речі, які взагалі позбавлені сенсу», - сказала Костюк.
 
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sarnet32
Професиональный спорт, и в том числе теннис могут стать для энного игрока своеобразными американскими горками - то вверх то вниз. В схожей ситуацией с Костюк оказалась Коко Вандевеге - яркая игра, попадание в топ -10 и....... сейчас за пределами топ- 200. Но спорт это всегда борьба. Даже пусть в современном теннисе 20 девушек будут суперталантливыми, супермастеровитыми но только место в топ-10 будет для десяти. Для тех кто сквозь сльозы, падения, травмы, критику болельщиков будет подымать голову, вытирать сопли, не ждать удачного жребия а идти дальше к успехам. Чего и Марте желаю))
Clyde С.
Ех, Марта.