Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 травня 2019, 15:30
7342
1

Найбільш передбачуваний бій року. Альварес переміг Джейкобса за очками

Лев Кравців згоден з тим, що бій був схожий на спаринг. Хороший бокс, але без емоцій

| Оновлено 05 травня 2019, 15:30
7342
1
Найбільш передбачуваний бій року. Альварес переміг Джейкобса за очками
twitter.com/DAZN_USA

Поєдинок Сауля Альвареса проти Деніеля Джейкобса – це якраз той випадок, коли все склалося так, як повинно було. Слово в слово, рух в рух з більшістю прогнозів. А чого слід було очікувати? Суператак від Джейкобса або Альвареса в нокдауні. Добре, аде це було неможливо.

Поєдинок вийшов класним, але без вогню

Дивитися за всім цим було цікаво. Денн «псіханув» на церемонії зважування і вирішив, що бодатися із суперником – найкраща ідея. Боксерів, які до цього висловлювалися один про одного відносно спокійно, довелося рознімати і вставати між ними стіною. Хтось встиг заявити, що Джейкобс нервовий і точно полізе вперед, Сауль цю думку підтримав.

Насправді ж Деніель був моментами навіть занадто спокійним. Ніби це у нього більше поясів, він – фаворит і має багатомільйонний контракт з майданчиком, на якому транслюється поєдинок. Всі ж розуміли: за очками перепрацювати Альвареса шансів не буде. І не тому, що судила бій та ж бригада, що і реванш мексиканця з Головкіним. І навіть не тому, що судді люблять Канело (привіт нічийний результат на одній із записок бою Мейвезер - Альварес).

Все набагато простіше. У рівних раундах перемогу все-одно будуть віддавати фавориту, а це значить, що потрібно проявляти активність, йти вперед і боротися. Але от невдача: саме такий хід ведення бою найнебезпечніший проти Сауля. Його таймінг – просто приголомшливий. Кожен раз, коли Канело долав десятисантиметрову перевагу в зрості і розмаху рук за його рахунок, це викликало бурхливе захоплення.

Не сказати, що Джейкобс був зовсім аморфним. Він активізувався, забирав собі раунди, а в дев'ятому і зовсім пробив настільки жорстко, що знову виникли питання про те, як Альварес може так спокійно переносити настільки потужні удари. Але весь час не покидало відчуття того, що Джейкобс робить занадто мало для перемоги.

Канело активізувався тоді, коли потрібно, акуратно зближувався, бив і розривав дистанцію. Він прекрасно відчував суперника і момент, коли цього суперника можна ще трохи піджати і пробити.

Що не виправдало очікування, так це джеб американця. Якийсь він був зовсім млявий, хоча очікувалося, що їм Джейкобс повинен буде працювати, як відбійним молотком і від нього будувати всі свої атаки.

Перемога абсолютно заслужена з мінімальною перевагою в пару раундів. Навіть Джейкобс, який любить висловлюватися про несправедливість, в цей раз віддав належне супернику і ні разу не заговорив про бажання відправити суддів на мило.

Битви не вийшло? Так можливо. Але більшість експертів сходилися на тому, що її і не варто чекати. Сауль дуже хороший в контрпанчінгу, а значить йти з відкритою головою – небезпечно. Джейкобс не так хороший на ногах і в таймінгу, щоб розривати на контратаках Канело так, як це робив Мейвезер. Альварес занадто добре тримає удар, щоб впасти від одного-єдиного удару, а, щоб донести серію ударів, потрібно бути не тільки активним, але і везучим. Мексиканець не дає потрапити по собі більш, ніж двічі, витримуючи удари з якоюсь позамежної легкістю.

Джейкобс розчарував? Зовсім ні. Деніель зробив рівно те, що міг. Можна зараз дорікати про те, що атак повинно було бути більше, обманних маневрів – теж, але це все махання кулаками після бійки. Боєць боксує так, як дає йому суперник і у випадку з американцем це правило спрацювало. Канело просто дуже хороший, тут вже або стрибай вище голови, або програвай.

Що далі?

Плани Джейкобса поки не ясні, але реванш з Головкіним напрошується сам собою. Правда, бій без поясів навряд чи має значення на перший погляд. Але лише на перший. Якщо враховувати, що Альварес рветься до абсолюту, йому буде не до реваншів з колишніми, а ось після завоювання всіх поясів у середній категорії, можна і провести грошовий реванш.

Хто в ньому братиме участь: Деніель або Геннадій – може вирішити їх очна зустріч. Тим більше, що у хлопців питання точно не закрите. Американець впевнений, що він тоді переміг, та й багато фанатів досі впевнені, що перемогу GGG віддавати не повинні були.

Геннадій вже встиг розкритикувати обох боксерів, заявивши, що вони не дали ніякої емоції глядачеві і це був лише просто хороший спаринг. Незважаючи на те, що це закид в бік потенційних суперників, слова виглядають абсолютно справедливими. Цей поєдинок не йде ні в яке порівняння з Головкін -– Канело.

У Сауля плани чіткіші – він хоче стати абсолютним чемпіоном світу. Залишилося завоювати один пояс, перемігши Деметріуса Андраде. Він теж був на поєдинку і чув післяматчеві слова мексиканця. Здається, це єдина мета на найближче майбутнє для Альвареса. До кінця року у Мексики може з'явитися абсолютний чемпіон світу.

Помітили, що ніде не згадується Дерев'янченко? Сергій – обов'язковий претендент на пояс IBF, який сьогодні відвоював собі Канело, але точно поки не входить в плани мексиканця. Більше двох боїв в рік Альварес навряд чи стане проводити, а з огляду на те, що він тільки завоював пояс, у нього є плюс-мінус рік, щоб провести обов'язковий захист. Прямо зараз у нього інші справи.

Виходить, якщо і побачимо Дерев'янченка в одному рингу з Альваресом, то не раніше 2020-го. Сергій буде ще старшим, а Сауль лише наблизиться 30 років. Важко буде, ой як важко ...

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця Ла Ліги після фіаско Жирони у принциповому матчі?
Футбол | 16 квітня 2024, 09:00 1
Як виглядає таблиця Ла Ліги після фіаско Жирони у принциповому матчі?

12–15 квітня відбулися поєдинки 31-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Барселона – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів
Футбол | 16 квітня 2024, 20:36 16
Барселона – ПСЖ. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Sport.ua разом із GGBET анонсує топовий поєдинок у головному клубному єврокубку

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DIBUA
Швидше за все то якщо Сергій і проводитиме бій за пояс то не з Саулем. Той залишить пояс і проведе касовий бій.