Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 травня 2019, 16:42
2202
0

Олімпік та Ворскла не зуміли визначити переможця

В очному поєдинку команди обмінялися голами

| Оновлено 05 травня 2019, 16:42
2202
0
Олімпік та Ворскла не зуміли визначити переможця
ФК Олімпік

У попередньому турі обидві команди отримали заряд позитивних емоцій. «Ворскляни» перервали семиматчеву безвиграшну серію і здобули першу перемогу під керівництвом Віталія Косовського. «Олімпійці» ж обіграли прямого конкурента «Карпати», потіснивши львів'ян в турнірній таблиці і покинувши зону перехідних матчів. Підопічні Ігоря Климовського мали намір закріпити цей локальний успіх і поборотися за третю поспіль перемогу. Полтавчани, враховуючи солідний відрив від конкурентів, можуть комфортно себе почувати в турнірній таблиці. Але розслаблятися футболістам «Ворскли» поки рано, адже ситуація цілком може змінитися в гіршу сторону. До того ж, можливість завершити чемпіонат на чолі другої шістки повинна нести непогану мотивацію для футболістів полтавського клубу.

У перші двадцять хвилин зустрічі суперники демонстрували зовсім невисокі швидкості, а гра ознаменувалася абсолютною відсутністю гострих моментів біля воріт. Спочатку м'яч краще тримався у гостей, але «олімпійці» досить швидко вирівняли цей показник. На 21-й хвилині футболісти «Олімпіка» зуміли створити першу в матчі загрозу. Після розрізної передачі Тейшейри Геннадій Пасіч увірвався в штрафну, і з його ударом впорався Ткаченко.

Надалі господарі поля заволоділи територіальною перевагою, але найбільше запам'ятався тільки прохід по флангу у виконанні Вантуха, який точною передачею не завершився. При такій безмоментній грі на перший план часто виходить реалізація стандартних положень. Так сталося і цього разу. Перший в матчі кутовий, який заробили полтавчани, завершився неприємностями для команди Климовського. У Мартиненка удар головою не вийшов, але м'яч від спини Цимбалюка відскочив під удар Чеснакову, який з лінії воротарської увігнав круглий снаряд у сітку. До перерви ще одним негативним моментом для «олімпійців» стала вимушена заміна активного Вантуха, замість якого на поле вийшов Снурніцин.

Відразу після відновлення гри «олімпійці» були дуже близькі до того, щоб зрівняти результат. І знову підсобило стандартне положення: після навісу з кутового м'яч прилетів на лінію воротарського, а Валєєв не зміг з льоту потрапити в ціль. Наступний шанс господарі поля не реалізували також після навісної передачі, на цей раз зі штрафного. Головою бив Олексій Гай, який проводив 250-й матч в еліті українського футболу, і свою команду в стрибку врятував Ткаченко.

І все ж, футболістам донецького клубу вдалося зрівняти результат. Тейшейра зробив передачу на хід Геннадію Пасічу, який поставив спину опонентові і відправив м'яч під дальню штангу. Домігшись свого, «олімпійці» спробували розвинути успіх. Ось тільки, більше гольових нагод вони створити не зуміли.

А в кінцівці зустрічі полтавчани почали демонструвати своє бажання вирвати перемогу. І гості так захопилися атакою, що пропустили гострий випад футболістів «Олімпіка». Матар цілком міг вийти один на один з Ткаченком, але форварду не дозволив цього зробити Мартиненко, який руками поклав на газон опонента. Таким чином, «Ворскла» була змушена останні хвилини проводити в меншості. Втім, свою перевагу «олімпійці» реалізувати не зуміли.

У наступному турі «Олімпік» в Чернігові буде протистояти «Десні», а «Ворскла» прийматиме «Карпати».


Українська Прем'єр-ліга. 27-й тур.

«Олімпік» – «Ворскла» – 1:1


Геннадій Пасіч (65) – Володимир Чеснаков (39)

Павло Ксьонз (36), Євген Цимбалюк (50), Рінар Валєєв (58), Геннадій Пасіч (67) – Артем Габелок (70), Павло Ребенок (91)

Євген Мартиненко (86, фол останньої надії)

«Олімпік»: Володимир Кринський – Павло Ксьонз, Дмитро Гришко, Євген Цимбалюк, Роман Вантух (Ігор Снурніцин, 43) – Олексій Гай, Рінар Валєєв (Іван Сондей, 73) – Геннадій Пасіч, Сергій Політило, Максим Тейшейра – Максим Дегтярьов (Матар, 80)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко – Євген Мартиненко, Ардін Даллку (Тарас Саків, 73), Володимир Чеснаков, Ібрахім Кане – Артем Габелок, В'ячеслав Шарпар (Олександр Скляр, 66) – Едін Шехіч, Денис Васін (Олександр Кобахідзе, 46), Павло Ребенок – Карека

Арбітр: Дмитро Кутаков (Київська область)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.