Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 04 травня 2019, 16:22
3225
0

Вердер – Боруссія Дортмунд. Прогноз і анонс на матч Бундесліги

Поєдинок, коли важливіше психологічний стан гравців

| Оновлено 04 травня 2019, 16:22
3225
0
Вердер – Боруссія Дортмунд. Прогноз і анонс на матч Бундесліги
До фінішу сезону в чемпіонаті Німеччини залишилося три тури, проте питань залишається дуже багато. Зокрема, до цих пір неясно, хто ж в підсумку стане чемпіоном. «Баварія» лідирує, але відрив мюнхенців від найближчого переслідувача, дортмундської «Боруссії», становить 2 очки. Тому «джмелям» потрібно як мінімум набрати 9 очок в іграх, що залишилися, і сподіватися на осічку «Бварііі».
 
Зробити це буде непросто. Перший з цих матчів пройде в гостях у «Вердера». Історично відносини команд складаються безкомпромісно. У 108-ми поєдинках бременці здобули 43 перемоги, дортмундці - 47 при всього лише 18-ти нічиїх. При цьому різниця забитих і пропущених краще у «Вердера» - 178:177. А от стосовно домашніх поєдинків у вищому дивізіоні німецького футболу, то тут перевага «зелено-білих» набагато істотніша: 31 перемога та 11 поразок в 50-ти матчах. Додамо, що матч першого кола в Дортмунді завершився перемогою господарів - 2:1. Але в поєдинку 1/8 фіналу Кубка країни, який відбувся на початку лютого, перемогу в серії пенальті здобув бременський клуб. Той матч видався по-хорошому «божевільним». 1:1 після 90 хвилин гри, а в овертаймі команди за півгодини забили по 2 м'ячі - 3:3. У «лотереї» гравці «Боруссії» неточно пробили два перших удари і програли 2:4.
 
Слід також зазначити, що і «Вердеру» потрібна перемога в поєдинку Бундесліги. Відставання від 7-го місця, що дає право виступати в Лізі Європи в наступному сезоні, становить 4 очки. Але зате вже цими вихідними між собою зіграють 4 команди, що знаходяться трохи вище бременців в турнірній таблиці. А значить, як мінімум дві з них втратять очки. Тож потенційні 3 бали можуть істотно допомогти команді Флоріана Кофельдта. Втім, у бременців зараз не найкращий психологічний стан. Команда вилетіла з Кубка Німеччини, програвши «Баварії» в півфіналі. При цьому багато хто говорить, що пенальті, реалізований Левандовським на 80-й хвилині, був не зовсім, скажімо так, справедливим. Після цього «Вердер» з великим рахунком поступився «Фортуні» в чемпіонаті. І головне питання - чи зуміє команда набути впевненості в своїх силах.
 
Щось подібне діється і з підопічними Люсьєна Фавра. Наставник «Боруссії» після поразки в «Рурському дербі» від «Шальке» (2:4) заявив, що чемпіонська гонка вже програна. І як тепер футболістам показувати кращу гру, якщо їх тренер зневірився в успіху? До того ж в Бремені не допоможе «джмелям» один з лідерів - Марко Ройс, який забив «Вердеру» переможний гол у поєдинку першого кола. Капітан дортмундської команди відбуває дискваліфікацію.
 
Тому на перший план виходять морально-вольові якості футболістів. Букмекери віддають невелику перевагу гостям. Ризикнемо спрогнозувати, що одного м'яча «Боруссії» для перемоги не вистачить.
 
Орієнтовні склади:
«Вердер»: Павленка - Гебре Селассіє, Вельковіч, Лангкамп, Аугустінссон - М. Еггештайн, Харнік, Мовальд - Осако, Крузе, Рашіца.
«Боруссія Дортмунд»: Бюркі - Піщек, Вайгль, Аканджі, Діалло - Вітсель, Ділейні - Санчо, Гетце, Геррейро - Алькасер.

4 травня, субота
 
«Вердер»  «Боруссія Дортмунд»
Арбітр: Марко Фріц (Корб, Німеччина)
Бремен. Стадіон «Везерштадіон». 19:30
Прогноз Sport.ua — 1:2
СДЕЛАТЬ СТАВКУ

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 1
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій
Футбол | 27 квітня 2024, 10:28 23
Прощавайте, єврокубки? Схоже, Дніпро-1 відмовляється від колишніх амбіцій

Рік тому команда рвалася в ЛЧ, а зараз може залишитися без континентальних турнірів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.