Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 02 травня 2019, 01:14
34695
56

Барселона зробила гучну заяву на фінал ЛЧ, розгромивши Ліверпуль

Каталонський клуб забив 500-й гол у ЛЧ, а Ліонель Мессі – 600-й в кар'єрі

| Оновлено 02 травня 2019, 01:14
34695
56
Барселона зробила гучну заяву на фінал ЛЧ, розгромивши Ліверпуль
В останні роки «Ліверпуль» був заклопотаний досить важким питанням про відновлення втраченого «статусу» в футбольному світі. Досить часто в ЗМІ та коментарях окремих залучених до обговорення персоналій можна було зустріти фразу оціночного характеру накшталт: «А що було б, якби команді Юргена Клоппа довелося протистояти колективу з уже сталим рівнем футбольної майстерності. Наприклад, каталонській «Барселоні»?».
 
Що ж, цей день настав! Півфінальна стадія Ліги чемпіонів зразка сезону 2018/19 років. Поле каталонської арени «Камп Ноу». У першому поєдинку двохматчевої серії зійшлися «Барселона» під керівництвом Ернесто Вальверде та «Ліверпуль» вищеназваного німецького фахівця.
 
Процес просування команд до цього етапу сезону був явно не тотожній. Каталонців, як і будь-яку іспанську команду в цьому році трохи «потрусило» з точки зору результатів у середині сезону. Інше питання, що Ернесто Вальверде вдалося вивести свій колектив з крутого піке, що не зміг зробити, наприклад, жоден з тренерів мадридського «Реала» до цього часу. У підсумку, «блаугранас» не помітили французький «Ліон» і англійський «Манчестер Юнайтед» в домашніх поєдинках стадії плей-офф, що й стало ключовим фактором для виходу «Барселони» до такого високого ступеня розіграшу головного турніру Старого Світу.
 
«Ліверпуль» був більш стійкий до змін навколо, на внутрішній арені постійно перебуваючи в боротьбі проти «Манчестер Сіті» за чемпіонський титул, яка, як бачимо, буде актуальною аж до останнього туру АПЛ. А у Лізі чемпіонів команда Клоппа отримала невеликий «перепочинок» після непростих ігор з мюнхенською «Баварією» у вигляді двоматчевого протистояння з португальським «Порту», ​​під час якого проблем для «скаузерів» так і не виникло.



Однак в звітний вечір обидві команди мали вкрай захоплююче випробування характерів, про серйозність якого можна було судити вже за афішею цього протистояння.
 
Як стане відомо відразу після стартового свистка арбітра, кожен бажаючий міг отримати від цього поєдинку те, що потребував особисто. Хотіли боротьби на кожній ділянці поля – маєте відчайдушні підкати Джеймса Мілнера у спробі зупинити проходи значно швидших суперників. За потребами в емоціях можна було звернутися до Луїса Суареса, який, ще до відходу команд на перерву, встиг хоча б раз з'ясувати стосунки з гравцями оборони свого колишнього клубу. Не обійшлося і без забитих м'ячів, небезпечних моментів біля воріт і інших футбольних «радощів» для кожного з вболівальників.
 
Спірні рішення арбітра також иали місце. Бьорн Кейперс судив вкрай обережно, часто покладаючись на своїх асистентів, що за таких високих швидкостях, нерідко виводило гравців обох команд зі стану рівноваги. Але навіть подібний стиль судівства не вберіг голландську бригаду арбітрів від спірних епізодів. По одному разу претендували обидві сторони на призначення пенальті ще на початку першої половини, однак ні падіння Мане у штрафному під натиском Піке, ні потрапляння м'яча в руку Матіпа під час дриблінгу Мессі, так і не стало ключовим для настільки визначального рішення.



Під час поверхневого перегляду, можна було з легкістю відзначити, що «Ліверпуль» володів ігровою ініціативою, проте за загострення ситуації біля воріт відповідали, практично кожного разу, господарі поля. Аліссону і партнерам по обороні довелося включатися до епізоду під час небезпечного прострілу Ракітича й дальнього удару Коутиньо вже в першу чверть години ігрового часу.
 
На тлі всіх цих «вигадливих» комбінацій, гол каталонської команди виглядав аж надто «буденним». Ван Дейк не встиг передати уругвайця Суареса  під опіку Матіпа, а Луїс спокійно скористався простором у коридорі між двома центральними захисниками, відгукнувшись при цьому на передачу з лівого флангу від Хорді Альби. Удар в ближній кут застав Аліссон зненацька.
 
І лише після цього, команда Клоппа початку генерувати загрозу чужим воротам. З першої ж атаки у відповідь у Мане не вийшло замкнути точним ударом непогану передачу Джо Гомеса з правого флангу. Форвард «Ліверпуля» пробив в один дотик над поперечиною.
 
Потім, на початку другої половини, на поле виділявся лише один гравець. Марк-Андре тер Штеген, який власними зусиллями, зберігав ворота своєї команди недоторканними в той момент, коли м'яч від «скаузерів» міг повністю змінити хід подій. Обвідний удар Джеймса Мілнера від лицьової лінії штрафного, вже на початку другого тайму, німцеві вдалося перевести на кутовий у відчайдушному стрибку. А як Вам його сейв після удару Салаха з середньої дистанції в дальній нижній кут? Або ж спійманий до рук м'яч, після «пострілу» все того ж Мілнера з вбивчої позиції?



Однак атака «Барселони» змогла змістити на себе вектор глядацької уваги вже через кілька хвилин, тому сейви тер Штегена будуть віднесені до спільного «фундаменту» перемоги в звітах про поєдинок. Ліонель Мессі провів весь перший тайм за своїм легендарним аналізом суперника, а в другому почав творити перемогу власної команди.
 
Разом з м'ячем Лео вбігав в ворота після влучання Луїса Суареса в поперечину ударом коліном, під час завершення атаки, яку аргентинець і розігнав власними зусиллями. Подібним чином, рахунок став 2:0, що істотно похитнуло шанси команди Клоппа на кінцевий успіх в цій дуелі.
 
Зовсім же погано для «Ліверпуля» стало після фолу поблизу власного штрафного у виконанні Фабіньо. І зовсім не жовта картка опорного півзахисника хвилювала шанувальників мерсисайдців. У м'яча стояв Ліонель Мессі, відбувся його короткий розбіг, після чого Аліссон додав своє ім'я до списку тих голкіперів, для яких удар аргентинця зі стандарту виявився недоступним для відбиття. Мессі пробив точно в ліву «дев'ятку».



Отримавши третій м'яч у власні ворота, «Ліверпуль» все ще міг згладити настільки неприємний результат першого поєдинку власним голом, проте траєкторії удару Фірміно не пощастило зустріти на своєму шляху відразу декількох опонентів на лінії воріт, а добивання Салаха відправило м'яча у праву штангу. Так що, «скаузери» залишили газон «Камп Ноу» з трьома м'ячами в «пасиві», та великими труднощами перед наступним протистоянням.
 
Гра у відповідь між цими командами пройде вже менш ніж через тиждень. 7 травня їм треба зустрітися на полі стадіону «Енфілд Роуд» в англійському місті Ліверпуль, де й стане відомо ім'я першого фіналіста поточного розіграшу Ліги Чемпіонів.

Фото у тексті – Твиттер ФК «Барселона».

Ліга Чемпіонів. Півфінал. Перший матч.

«Барселона» – «Ліверпуль» – 3:0

 
Суарес, 26, Мессі, 75, 82

 Суарес, 82, Альба, 86 – Лангле, 40, Фабіньо, 81.

«Барселона»: тер Штеген – Альба, Лангле, Піке, Роберто (Аленья, 90+3) – Відаль, Бускетс, Ракітіч – Коутіньо (Семеду, 60), Суарес (Дембеле, 90+3), Мессі.

«Ліверпуль»: Аліссон – Робертсон, ван Дейк, Матіп, Гомес – Вейналдум (Фірміно, 79), Кейта (Хендерсон, 24), Фабіньо, Мілнер (Орігі, 85) – Мане, Салах.

Арбітр: Бьорн Кейперс (Олдензал, Нідерланди).

Стадіон: Камп Ноу (Барселона, Іспанія).

Удари (у площину): 10 (4) – 14 (3)
Кутові: 3 – 5
Оффсайди: 2 – 1.

ЛІВЕРПУЛЬ-БАРСЕЛОНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 17°C
 

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу
Інші види | 18 квітня 2024, 21:23 5
Жіноча збірна України дізналася суперників на ЧЄ-2024 з гандболу

До групи F також увійшли Нідерланди, Німеччина, Ісландія

Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду
Футбол | 18 квітня 2024, 12:44 1
Відомо, хто підказав Луніну залишитися на місці перед ударом Бернарду

Тренер воротарів «Реала» вважав, що не стрибати варто лише в одному випадку з трьох можливих

Коментарі 56
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Богданов
На такие голешники со штрафного можно смотреть бесконечно
Сергей Долина
Поздравляю Барселону с победой!!! Поздравляю Месси с 600 голом в официальных матчах за Барселону!!! Месси показал, что он лучший футболист мира!
jetcrow
Давно не видел от Барсы стратегически выверенной игры против сильного соперника. Браво!!! Ливер очень силён. Барса выждали, вытерпели, и как только реактивный ливер Клоппа ( а он очень крутой!!! ) расслабил булки и потерял немного концентрацию сыграли в свой футбол и напихали сколько смогли.
p.s. Дембеле твою дивизию сколько ж можно?!?!?!
LiberoGo
Те, про що я і казав. Треба використовувати свої, навіть, полумоменти, і мати увагу на протязі всього матчу. Концентрації не вистачає, не дограють епізоди. Середина знову (особливо після заміни Кейта) просіла. Салах перестав виконувати свої прямі обов'язки - забивати голи. На такій стадії і в такій ситуації команді потрібен лідер - його немає. А в Барси є. Навіть 1-3 давав би непоганий шанс. А так... Звичайно, надія вмирає останньою, будемо сподіватись на магію Енфілда. Але передбачаю стартову навалу від Лівера, гол у відповідь - кінець гри...
Mr.Value
Ах да, какой же Дембеле пижон. Ему такие конфетки выдавали, а это чудо умудрилось всё запороть.
mvv71ua
Ми живемо в еру ЧАРІВНИКА МЕССІ !!!
digital_summer
Заняли больше всех мест в четверть-финале, а как дошло дело до трофеев разбежались. Узнаю старущку Англию))
baich
"Но молодцы, выстояли и вытерпели, в чем не малая заслуга Марк-Андре тер Штегена. Как по мне, лучшего вратаря мира на данный момент. Отличный сезон проводит немец"
Но почему-то этого не видит тренер сборной Германии. И провальный отбор отстоял Ноер после почти годичного простоя, еще и без практики,а не Тер Штеген в отличной форме!
FatalisTUA
Барса заставила конечно сегодня поволноваться, особенно в начале второго тайма, когда Ливерпуль был очень близок к тому, что бы сравнять счет. Но молодцы, выстояли и вытерпели, в чем не малая заслуга Марк-Андре тер Штегена. Как по мне, лучшего вратаря мира на данный момент. Отличный сезон проводит немец. Шансы в ответом матче у Ливерпуля, на мой взгляд, чисто теоретические. Да, будет "магия Энфилда", будет бой, но отыграть у нынешней Барселоны такой разрыв будет чем-то выходящим за рамки понимания, ведь Ливерпулю нельзя пропускать (не верю в 5-1 и.т.д.)! А как это сделать, когда Барселона сможет постоянно убегать в контратаки примерно как в концовке сегодняшнего матча? Да еще и Месси может в любой момент сотворить очередное чудо..
Axmetov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Богданов
Сколько там лямов за дембеле отдали? Мля ржу нимагу, он мог выпить кофе покурить и спокойно забить!
sergbarsa1984
Прагматичная победо Барси и король Лео!
Maradona
А де дурники із анонсу, що "пророчили" розгром Барси?
valdemar84
Барселона чемпіонат вже виграла, а от Клоп навряд чи випустить другий склад на матч проти Ньюкасла. Легкої прогулянки на Енфілді для Барси не буде, але сил Ліверу не вситачить не тільки щоб пройти у фінал, а навіть просто виграти.
Сергей Богданов
А где то в стороне грустит роналду!
FFY_MRAZ
Браво Месси!! Браво Барса!!
Andy_P
Кому-то выпустили Ливер
krovo100k
Месси лучший, Дембеле лошарик!
Даешь финал Барса - Аякс!)
sokolyk
Короче - батя зарешал!