Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Нідерланди
| Оновлено 01 травня 2019, 01:09
16880
15

Аякс в Лондоні з мінімальним рахунком здолав Тоттенхем

Амстердамський клуб став ближче до фіналу Ліги чемпіонів

| Оновлено 01 травня 2019, 01:09
16880
15
Аякс в Лондоні з мінімальним рахунком здолав Тоттенхем
twitter.com/afcajax

Амстердамський клуб, який вже зробив дві сенсації в поточній Лізі чемпіонів, розглядався букмекерами фаворитом півфінального протистояння. Складно було припустити, що команда, котра проходила кваліфікаційний відбір, зуміє дістатися до такої пізньої стадії. Але апетит, як відомо, приходить під час їжі, і, безумовно, «аяксіди» були сповнені рішучості продовжити свою переможну ходу.

Не на користь «Тоттенхема» була і кадрова ситуація. З втратою головного голеадора Гаррі Кейна довелося змиритися раніше. Але в першому поєдинку проти амстердамців «шпори» втратили дискваліфікованого Сон Хин Міна, який був головним ковалем успіху лондонського клубу в протистоянні з «Манчестер Сіті». У гостей всі ключові футболісти були в строю. Більш того, повернувся після дискваліфікації Тальяфіко, і відновився Мазрауі, який не зумів через пошкодження дограти поєдинок в Турині.

Команди обережно почали зустріч: і господарі поля, і амстердамці намагалися високим пресингом не давати суперникам вільно починати свої атаки. Першими наміри загострити гру біля штрафної опонентів почали демонструвати футболісти «Аякса». Гості взяли м'яч під контроль і швидкими переміщеннями змусили лондонців сісти на свою половину поля.

І така активність досить швидко принесла результат. В ході розмашистої атаки м'яч був доставлений до Зієша, який переадресував снаряд ван де Беку. Донні опинився перед воротами, а захисники лише меланхолійно спостерігали за розвитком подій. Півзахисник «Аякса» отримав масу часу для прийняття рішення, встигнувши прицілитися і пробити повз голкіпера. Арбітр Матеу Лаос для очищення совісті скористався послугами VAR, після чого підтвердив правомірність взяття воріт.

Отримавши заряд позитивних емоцій, «аяксіди» побігли в атаку, бажаючи розвинути успіх. Захисна лінія лондонців насилу витримувала тиск. Ледь не оформив дубль ван де Бек, який з гострого кута пробивав у протихід Льорісу. На щастя для господарів поля, голкіпер зумів виставити ногу і відбив м'яч.

І все ж, «шпори» зуміли прийти в себе, відсунувши гру в центр поля. А кінцівка тайму вже проходила під їх контролем. Близьким до успіху був Алдервейрелд, який після навісу зі штрафного головою пробив трохи вище воріт. Ось тільки до перерви шанувальникам «Тоттенхема» довелося пережити ще одну неприємність: гру не зміг продовжити Вертонген, що зіткнувся в повітрі зі своїм партнером.

Друга половина зустрічі почалася з активних атак підопічних Маурісіо Почеттіно. Уже на першій після відновлення гри хвилині Льоренте намагався на дриблінгу увірватися в штрафну «Аякса», але захисники зіграли надійно. Незабаром Делле Аллі з хорошої позиції з льоту пробив саме в те місце, де стояв Онана.

Після перерви гості атакували набагато менше, ніж в першому таймі. Було помітно прагнення амстердамців зберегти прийнятний результат. І зі своїм завданням підопічні Еріка тен Хага успішно впоралися, адже більше справжніх загроз біля воріт «Аякса» не виникло. Амстердамці ж цілком могли збільшити свою перевагу. Після перехоплення в центрі поля гості здійснили стрімку контратаку, яку завершив ударом з кута штрафної Нерес. «Тоттенхем» врятувала стійка в цьому епізоді.

Кінцівка матчу пройшла без очікуваного штурму у виконанні футболістів лондонського клубу. «Аякс» здобув мінімальну перемогу, яка відкриває непогані перспективи для команди тен Хага. Але доля путівки у фінал ще не вирішена, і 8-го травня нас чекає друга серія цього захоплюючого протистояння.


Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч.

«Тоттенхем» - «Аякс» - 0:1


Донні ван де Бек (15)

Ніколас Тальяфіко (30), Йоел Велтман (63)

«Тоттенхем»: Уго Льоріс - Ян Вертонген (Мусса Сіссоко, 39), Тобі Алдервейрелд, Давінсон Санчес - Віктор Ваньяма, Денні Роуз (Бен Девіс, 79), Кіран Тріпп'єр (Хуан Фойт, 80) - Делле Аллі, Крістіан Еріксен - Лукас Моура, Фернандо Льоренте

«Аякс»: Андре Онана, Ніколас Тальяфіко, Дейлі Блінд, Матейс де Лігт, Йоел Велтман - Френкі де Йонг, Лассе Шоне (Нуссайр Мазрауі, 65) - Давид Нерес, Донні ван де Бек, Хакім Зієш (Клас-Ян Хунтелар, 87 ) - Душан Тадич

Арбітр: Матеу Лаос (Іспанія)

Стадіон: Тоттенхем Хотспур (Лондон, Англія)

ТОТТЕНХЕМ - АЯКС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0
Інші види | 10 травня 2024, 06:15 0
Україна – лідер. Турнірні таблиці ЧЄ із socca. Зафіксовано рахунок 18:0

Хорватія відвантажила у ворота Люксембургу 18 м'ячів без відповіді

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
nabooo
Удивительно по-разному мграет команда. Ечли реал обыграли весело и в атаке, то юве и тоттнхм - по-взрослому, в стиле удава.
Макс Максов
Скучный второй тайм, да и матч в целом... Но Аякс красавцы, жду их в финале!
D.Lanskoy
Ничего еще не ясно. Обычно Аякс так себе дома и убедителен в гостях. Здесь они выиграли 0-1, но это пока ничего не решает. У Тотнема большие проблемы в нападении - просто некому замыкать, а Эриксон как диспетчер разочаровывает. Но в ответном матче вернется Сон, и игра в нападении буде поинтереснее. Словом, я оптимист относительно шансов Тотнема на второй матч. Хотя игра Аякса в первом тайме впечатлила, да. Что случилось с ними во 2 тайме, для меня загадка.
Pol Chopa
Нуу проиграли,но проиграли достойно,(исключи к примеру в Барсе Месси,Суареса и пару ведущих как бы она сыграла),Почеттино даже с таким составом всегда показывают Игру,два транс окна без усиления и висеть верхе турн.таблицы целый сезон в целой АПЛ,и дойти до полуфинала ЛЧ,дорогого стоит.
Понимаю радость болельщиков кто несколько сезонов смотри все игры Аякса,а по поводу тех кто *сдетсва за Аякс*,дык они вчера к примеру за ПСЖ,сегодня за Аякс,завтра за еще кого то,нуу все знают как такие типажи именуются.
fifadinamo
Аксиома: Аякс и Челси выиграют лиги. Почему? Потому что аксиома
invent
Для меня это печальный счёт. НО. Ещё не всё дорешено....
Камбэковый Аякс на этот раз сразу на чужом поле достигнул результата. Но и Шпоры на предыдущих этапах играли на выезде с положительным для них результатом. Верю в Аякс - Тоттенхэм 1:2...
JulikoB
В финале Аякс проиграет любому из возможных соперников. Если конечно туда попадет.
K_Sarioglo@i.ua
Жаль. Очень жаль. Очень не хочется видеть в финале команду на национальной основе. Но все же Аякс и их тренера надо поздраваить. В этой ЛЧ они просто герои. Но все же буду верить что победитель ЛЧ будет из другой пары. Хотелось бы чтобы это был Ливерпуль.