Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 квітня 2019, 09:42
14732
2

Шахтар не забив два пенальті, Динамо вдев’ятьох обіграло Львів

Найцікавіші події 26-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 30 квітня 2019, 09:42
14732
2
Шахтар не забив два пенальті, Динамо вдев’ятьох обіграло Львів
ФК Шахтар

26 тур виявився розтягнутим відразу на три ігрові дні. Його програму і відкривали поєдинки за участю другої шістки, і закривав матч команд теж з цього ж пулу. Перші п'ять матчів виявилися безкомпромісними. Особливу увагу можна акцентувати на вольових перемогах «Ворскли» і «Олімпіка» - небачена досі подія. Лідери чемпіонату після очного протистояння не показали зразкової гри, але синхронно перемогли з рахунком 1:0. У цьому турі також відбулося свого роду «міні-класико» - в Олександрії команда Шарана проводила головний поєдинок сезону, який програла без варіантів.

Матч туру

Поєдинок другої та шостої команд чемпіонату, «Динамо» і «Львова», яких в турнірній таблиці розділяє відразу 30 очок, досить несподівано вийшов центральним протистоянням туру. А все тому, що кияни після виснажливого класико не виблискували яскравою і переконливою грою, в той час як «городяни» вийшли на матч гранично мотивованими. 

Фото О. Попов

Гості зіграли фактично експериментальним складом - з Бущаном, Русіним, Андрієвським і де Пеною в стартовому складі. До того ж, уже в середині першого тайму гості залишилися в меншості - пряму червону картку отримав Бурда. Однак, п'ять хвилин по тому саме гості вийшли вперед. Буяльський красиво перекинув м'яч через Сарнавського. Дуже навіть може бути, що в цей час півзахисник «Динамо» перебував у офсайді, але арбітр матчу Пасхал взяття воріт зафіксував. В середині другого тайму гості і зовсім залишилися вдев'ятьох - пряму червону отримав Кендзьора. Але навіть маючи на два гравця більше, господарі не змогли зачепитися хоча б за нічию.   

Автогол туру

Якщо вже не щастить, то не щастить. «Чорноморець» не можна назвати безпросвітним аутсайдером саме за рівнем гри. Команда Червенкова створює моменти, вміє грати другим номером, але ось удачі їй явно не вистачає. У грі проти «Ворскли» одесити домінували практично дві третини матчу, забили швидкий м'яч, могли подвоювати рахунок, але не реалізували пенальті. А ось гості свій одинадцятиметровий використали. А на першій доданій хвилині до основного часу гри полтавчани вирвали перемогу. У досить курйозному моменті. М'яч після удару Габелка вдарився об штангу, а від неї - в спину воротаря «моряків» Кожухаря, і від нього ж залетів у сітку. В офіційному протоколі автором м'яча значиться Габелок, але якщо підходити до цього питання не формально, то це автогол одеського кіпера.

Брати туру

Переможну гру «Олімпіка» в матчі проти «Карпат» зробили брати Пасічі. Спочатку Геннадій в дебюті зустрічі вивів донеччан уперед. Однак на цей м'яч гості відповіли двома. Здавалося, матч так і завершиться перемогою львів'ян, проте на фініші поєдинку пробив зоряний час Євгена Пасіча. З інтервалом в одну хвилину він видав дві результативні передачі - на Дегтярьова і Матара - і матч перевернувся з ніг на голову. Друга поспіль перемога «Олімпіка» після відставки Шевчука.

Слова туру

 Після матчу з «Олімпіком» наставник львів'ян Фабрі Гонсалес дуже емоційно охарактеризував дії своїх підопічних: «Це просто безумство! Прохідний двір! У мене вже немає сил це терпіти! Як можна було програти? Це просто в голові не вкладається. Це була абсолютно контрольована гра, ми зобов'язані були виграти, а замість цього програли. Я цього просто не розумію, в моїй кар'єрі таке вперше. У нас три захисники зростом 190 сантиметрів кожен, а ми дозволяємо після навісів без перешкод бити по воротах. Різні тренери очолювали цю команду, і в усьому завжди винні були тренери? Тут кожному варто задуматися про відповідальність, яку він несе. Треба викладатися на полі, вмирати».

Розбірки туру

Після поразки від «Олімпіка» лише два футболісти «Карпат» - Нестеров і Гуцуляк - підійшли до сектору, де розташовувалися фани команди. Решта гравців швидко ретирувалися в роздягальню. Між гравцями і уболівальниками відбулася не надто приємна розмова, в ході якої фанати пообіцяли, в разі чого, «передати привіт» тим футболістам «левів», які не виходять до вболівальницьких трибун. Ось зміст розмови без купюр: «пацани, грайте, будь ласка, останні матчі заради нас. Ми їздимо за вами, за вас переживаємо. Нам не байдужі «Карпати». Я розумію, що вам також, вам в серці десь болить. Зіграйте, будь ласка, зберіться. Нестер, так ти скажи, ми завалимося в роздягальню, дамо їм п ** ди, і вийдуть сюди».

Невдаха туру

Нападаючий «Шахтаря» Жуніор Мораес, схоже, дійсно переживає непростий період у своїй кар'єрі. Нещодавно форвард не реалізував пенальті у грі проти «Динамо», не зрослося у натуралізованого бразильця з пробиттям одинадцятиметрового удару і в грі проти «Маріуполя». Жуніор просто не влучив у ворота.  

Воротар туру

Чемпіон України міг виграти в Маріуполі з куди більш відчутним рахунком, якби від донеччан не відвернулася удача. І якби в воротах азовського клубу інколи не творив чудеса Гальчук. Євген заблокував відразу кілька небезпечних ударів суперника. А ще він парирував пенальті від Алана Патріка. Ще один постріл з «точки» - Мораеса - пройшов повз ворота.

Травма туру

У першому таймі поєдинку «Олександрія» - «Зоря» відбувся дуже неприємний інцидент. Півзахисник команди господарів Кирило Ковалець відмахнувся від свого візаві Владислава Кабаєва. Епізод з боку виглядав як ігровий. У всякому разі, злого умислу в діях олександрійця, начебто, не було. Але Кабаєв завалився на газон. А коли піднявся, виявилося, що у нього розбита брова і закривавлене обличчя. Вернидуб відразу ж замінив Кабаєва на Громова. Заміна виявилася вдалою.

Джокер туру

Півзахисник «Зорі» Громов вийшов на заміну в грі проти «Олександрії». Артем поміняв травмованого Кабаєва. З цією заміною наставник луганців Юрій Вернидуб явно вгадав. В кінці першого тайму Громов зумів відкрити рахунок в матчі. Йому асистував Хомченовський. 

Після вивіреної передачі Дмитра, Артем пробив у падінні головою. В середині другого тайму Громов знову засмутив Паньківа. І на цей раз двадцять восьмому номеру гостей віддав результативну передачу Хомченовський. Свій другий м'яч у грі Громов забив після виходу «на побачення» з воротарем.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков
Футбол | 23 квітня 2024, 18:42 18
Букмекери назвали найбільш ймовірний клуб, у який перейде Судаков

На думку аналітиків, варто очікувати переходу Судакова в «Наполі»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Маркіян Маслюк
Гол треба переписати з Буяльського на Жукова: гравець на цілий корпус ближче до воріт, а хлоп з прапорцем таке враження, що в очі довбеться.