Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Франції
| Оновлено 28 квітня 2019, 09:15
13164
11

Ренн в серії пенальті виграв фінал Кубка Франції у ПСЖ

Переможець Ліги 1 не зміг оформити «золотий дубль»

| Оновлено 28 квітня 2019, 09:15
13164
11
Ренн в серії пенальті виграв фінал Кубка Франції у ПСЖ
Фінал Кубка Франції-2019 вдався! Камбек, автогол, 11 жовтих карток і видалення - все це говорить про надзвичайно напружений поєдинок.
 
Для «Ренна» завоювання трофея залишилося єдиною можливістю потрапити до Ліги Європи. А ПСЖ, який достроково оформив чемпіонство, прагнув до «дублю». І на правах фаворита потужно розпочав зустріч.
 
Парижани вже до середини першого тайму оформили комфортну перевагу в 2 м'ячі. Неймар подав кутовий, а Дані Алвес, поклавши корпус, в дотик забив напрочуд красивий гол - 1:0. Потім ці гравці помінялися ролями. Дані Алвес вивів Неймара один на один, і той елегантно перекинув голкіпера - 2:0.
 
Після цього команда Томаса Тухеля зменшила оберти, і «Ренн» пішов вперед. Ньянг міг скоротити розрив у рахунку, але потрапив в штангу. Проте, під завісу тайму простріл Траоре спробував перехопити Кімпембе і зрізав м'яч у власні ворота - 2:1.
 
Друга половина зустрічі також проходила під диктовку ПСЖ, однак атаки підопічних Жюльєна Стефана стали більш осмисленими і небезпечними. І незабаром після подачі кутового у виконанні Греньє Мешер точно пробив головою - 2:2. Парижани забігали, немов передчуваючи щось, проте їх ударам не вистачало влучності.
 
В овертаймі парижани посилили тиск, але Коубек ловив все, що летіло у полщину воріт, а удар Мбаппе прийшовся в стійку. Напруження зростало, посипалися картки. На 119-й хвилині не витримали нерви у Мбаппе. Він зробив якийсь безглуздий, але від того не менш небезпечний фол, пішовши прямою ногою в коліно Да Сільви. За що побачив перед собою червону картку.
 
 
Оскільки і додатковий час не виявив переможця, долю трофея команди розіграли в серії пенальті. Перші п'ять спроб гравці і «Ренна», і ПСЖ реалізували. А коли гра пішла до «більше-менше», Крістофер Нкунку з «точки» пробив набагато вище воріт, тоді як Ісмаїла Сарр був точний.
 
ПСЖ не зумів виграти Кубок Франції в п'ятий раз поспіль. У клубному музеї парижан залишається 12 копій трофея. Для «Ренна» це 3-й Кубок в історії (перші два команда завоювала в 1965-м і 1971-м.
 
Кубок Франції. фінал
 
«Ренн» - ПСЖ - 2:2 (по пенальти 6:5)
 
 Преснел Кімпембе (40, в свої ворота), Мешер (66) - Дані Алвес (13), Неймар (21).
 
 Клеман Греньє (24), Мешер (68), Бенжамен Буріго (71), Бенжамен Андре (97), М'Байе Ньянг (107), Рамі Бенсебаіні (112), Джеймс силіку (118) - Марко Верратті (29), Неймар (44), Анхель Ді Марія (55), Леандро Паредес (95).
 
 Кіліан Мбаппе (119).
 
Післяматчеві пенальті: М'Байе Ньянг, Атем Бен-Арфа, Клеман Греньє, Джеймс силіку, Рамі Бенсебаіні, Ісмаїла Сарр - Едінсон Кавані, Дані Алвес, Леандро Паредес, Хуан Бернат, Неймар
 
Не забив: Крістофер Нкунку (мимо).
 
«Ренн»: Томаш Коубек - Амарі Траоре, Рамі Бенсебаіні, Дамьен Да Сільва, Мешер - Бенжамен Андре, Клеман Греньє, Атем Бен-Арфа, Бенжамен Буріго (Джеймс Силіку, 106) - Ісмаїла Сарр, М'Байе Ньянг.
 
ПСЖ: Альфонс Ареола - Колін Дагба (Мусса Діабі, 106; Крістофер Нкунку, 120+1), Хуан Бернат, Маркіньос, Преснел Кімпембе, Дані Алвес - Марко Верратті, Юліан Дракслер (Едінсон Кавані, 90), Анхель Ді Марія (Леандро Паредес , 75) - Кіліан Мбаппе, Неймар.
 
Стадіон: «Стад де Франс» (Сен-Дені, Франція).
 
Арбітр: Рудді Буккі (Ам'єн, Франція).
 

 

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ektaz
Какая же все-таки ПСЖ команда клоунов
Умудрились Барсе просрать в плей-офф, выиграв 4-0 в первом матче. Потом МЮ просрали, выиграв на выезде 2-0. И вот теперь в финале просрать Ренну, выигрывая 2-0
Сраные пижоны, так им и надо, ничему жизнь их не учит
ektaz
Там недавно новость была:
НЕЙМАР: «Моя игра приводит зрителей на стадион
Ржу
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sanitarium
А кто-то же кричал, что это дно во главе со слащавой звездулькой Неймаром выиграет ЛЧ
Сраные пижоны даже не смогли (причём уже который раз подряд) выиграть кубок ФРАНЦИИ (!) Результаты французских клубов в Европе уже неоднократно доказывали донность этого "топ-чемпионата", а факт невыигрыша кубка "великим" ПСЖ пятый раз подряд показывает донность данного сборища пижонов.
Ренну - респект!
andriy972
Поздравляю Ренн! Желаю того же Ингульцу!!!
roman_kros
Мало бабла на трансфери витратили, треба більше.
Анатолий Власович
Не внимательно читаете, 4 раза подряд они выиграли, а 5 не смогли.
Но все равно лошары.
Henriklarsson11
"ПСЖ не сумел выиграть Кубок Франции в пятый раз подряд"
неоднозначно фраза звучит. я, например, тоже сначала подумал что имеется в виду что пять лет не могут выиграть
anatolijmakhanets
Значит динамо сильный клуб. В лиге европы обыгрывало ренн! А псж в этот раз не смог!