Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 27 квітня 2019, 19:34
5625
8

Олімпік в Києві здобув вольову перемогу над Карпатами

Забивши двічі протягом хвилини в кінцівці матчу, донецький клуб здобув важливу перемогу

| Оновлено 27 квітня 2019, 19:34
5625
8
Олімпік в Києві здобув вольову перемогу над Карпатами
ФК Карпати

Суперники вийшли на поле знаючи про підсумок матчу «Чорноморець» – «Ворскла», після якого полтавчани зуміли збільшити відрив від «Карпат» та «Олімпіка». Після перемоги в минулому турі над «канонірами» головний тренер донецького клубу зробив лише одну заміну в стартовому складі: замість Цимбалюка на поле вийшов Снурніцин.

Щодо «Карпат», то  після домашньої нічиєї з «моряками» стартова одинадцятка теж зазнала ротацій, одна з яких виявилась вимушеною. Через пошкодження на тренуванні не поїхав до Києва кращий бомбардир «левів» Швед, якого замінив Йода. А замість Ковтуна і Сливи у гру вступили Папа Гуйє та Гуцуляк.

Олімпійці активніше розпочали поєдинок і в дебюті гри виконали декілька кутових ударів, а згодом і відкрили рахунок. Кравчук вивів на ударну позицію Геннадія Пасіча і той, знаходячись у штрафній, точно пробив низом у дальній кут воріт Кучинського. Нагадаємо, що не так давно Геннадій забивав гол «левам»  і у складі «Вересу».

Гості могли швидко відновити рівновагу, коли після удару Папи Гуйє врятував ворота олімпійців екс-карпатівець Ксьонз, вибивши м’яч майже з лінії воріт на кутовий. І після цього стандарту Гуцуляк головою пробив впритул з рамкою воріт. Атаки зелено-білих продовжувалися і після передачі Мякушка м’яч влучив у руку суперника, але арбітр Шурман вважав, що все було в рамках правил.

В середині тайму виділимо перспективні штрафні удари у «Карпат», проте Мякушко влучив  у «стінку», а Гуцуляк «підкрутив» м’яч над поперечиною воріт Кринського. Черговий стандарт взявся виконувати Кльоц, але з цим ударом впорався воротар. І все ж, зусилля зелено-білих призвели до взяття воріт. Онгла скористався помилкою Снурніцина, пройшов по правому флангу і виклав м’яч під удар Ді Франко, який і пробив у незахищені ворота. Для аргентинця, до речі, це був 50-й матч в чемпіонатах. Для «Олімпіка» ж це був 100-й пропущений гол в УПЛ за час виступів команди в ролі господарів поля.

На самому початку другого тайму вже «Олімпік» отримав право на небезпечний штрафний і Кучинський у кидку рятує ворота після підступного удару досвідченого Гая. Натомість гості організували красиву триходівку і вперше у цьому матчі вийшли вперед. Ді Франко зробив передачу на Гуцуляка, який з лівого краю зробив націлену передачу на Понде, котрий в один дотик пробив з під захисника повз Кринського.

Ігор Климовський, намагаючись переламати хід поєдинку, проводив заміни гравців, проте до небезпечних моментів біля воріт «Карпат» справа тривалий час не доходила. Пройти оборонні редути гостей було складно, тож донецька команда вдавалася і до дальніх ударів. Зокрема небезпечно над рамкою воріт пробивав Вантух, а удар Дегтярьова прийшовся у суперника.

А потім олімпійці зуміли впродовж дуже короткого часу швидко переламати хід  поєдинку. Спочатку Дегтярьов замкнув передачу від Євгена Пасіча, забивши гол у третьому поспіль матчі чемпіонату. Не встигли оговтатися карпатівці, як Євген Пасіч знову зробив гольову передачу на вільного Матара, який з близької відстані влучно пробив головою.

У підсумку «Олімпік» зумів потіснити «Карпати» у зону перехідних матчів і перервати свою безвиграшну домашню серію в поєдинках з «левами», яка з 1 серпня 2015 року тривала 5 ігор. Олімпійці здобули першу в чемпіонатах вольову перемогу над «Карпатами» і також повторили клубний рекорд, забивши  в УПЛ три голи на своєму полі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 26-й тур.

«Олімпік» - «Карпати» - 3:2


Геннадій Пасіч (9), Максим Дегтярьов (83), Матар (84) - Франциско Ді Франко (36), Крістіан Понде (54)

Рінар Валєєв (81) - Ніка Сандохадзе (24), Андрій Нестеров (46)

«Олімпік»: Володимир Кринський - Роман Вантух, Ігор Снурніцин, Дмитро Гришко, Павло Ксьонз - Сергій Політило (Євген Пасіч, 61), Олексій Гай, Андрій Кравчук (Рінар Валєєв, 60), Геннадій Пасіч (Матар, 74) - Тейшейра, Максим Дегтярьов

«Карпати»: Максим Кучинський - Папа Гуйє, Андрій Нестеров, Ніка Сандохадзе (Роман Дебелко, 90) - Сергій Мякушко (Кевін Мендес, 85), Дмитро Кльоц, Мартін Онгла, Олексій Гуцуляк - Франциско Ді Франко (Андрій Бусько, 66), Крістіан Понде, Карім Йода

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського (Київ)

ОЛІМПІК - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 2
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ll_pogulianka_ll
"лємберг" знову жовчею блює?(благо коментарізгорнуті ) ну нехай,а то воно після поразок "недовереса" довго на "колесах" сиділо,навіть коментарі не писало
UKRAINE FAN
Карпатам пора в первую лигу для перезагрузки!
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
CrimeanMax
Во второй шестёрке игры результативнее
CrimeanMax
Почему у Олимпика на футболках старая эмблема?
Владимир Пидвирный
болото і перша ліга.