Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 24 квітня 2019, 22:17
6123
2

Пауло Фонсека: «До пенальті вважав нічию заслуженою підсумком матчу»

Наставник «Шахтаря» зазначив, що команди віддали перевагу безпечній грі в обороні

| Оновлено 24 квітня 2019, 22:17
6123
2
Пауло Фонсека: «До пенальті вважав нічию заслуженою підсумком матчу»
YouTube. Пауло Фонсека
Головний тренер донецького «Шахтаря» Пауло Фонсека прокоментував нічийний поєдинок УПЛ проти київського «Динамо» (0:0):
 
«Сьогодні була дуже тактична гра, де практично не було гольових моментів. До останньої хвилини. Команди віддали перевагу безпеці в обороні, а не ризик в атаці. Правда в тому, що ми контролювали м'яч, але не створили цікавих моментів біля воріт «Динамо». Як і вони біля наших. Я очікував, що «Динамо» буде більше ризикувати, враховуючи важливість матчу для них. Але грали безпечно. В обороні до гравців причепитися ні до чого.
 
Якби ви запитали мене до пенальті, заслужений результат – нічия, то я б сказав, що так. Зараз же ми засмучені. Ми продовжуємо лідирувати. Це важливий крок для нас, хоча все ще далеко до фінальної перемоги. Коваленко грав добре, але був травмований. Напередодні гри він провів з нами лише два дні. Я сумнівався, ставити його в стартовому складі. Але, оскільки пауза була дійсно довгої, вирішили не ризикувати.
 
Чому зіграли слабо в атаці? Ні, правда в тому, що «Динамо» теж закривалося, опускало лінії. Це правда, що в деяких моментах ми розігрували надто безпечно, хоча можна було ризикувати. Суперник, в свою чергу, теж не давав нам так грати, як нам би того хотілося.
 
Була установка грати стриманіше, ніж в Харкові? Звичайно, я поговорив зі своїми гравцями перед матчем, як і говорю завжди. У цих іграх завжди дуже складно утримати емоційний контроль. Ми прекрасно знаємо, що для гравців означають такі матчі. Я завжди попереджаю футболістів, потрібно тримати голову холодною. Це дуже велике суперництво, не тільки між «Динамо» і «Шахтарем», а й грандами в інших країнах. Це – плоди самовіддачі гравців, але важливо тримати себе в руках. Так, було багато «гірчичників» за два матчі, але гравці поважали один одного. Це нормально.
 
Що стосується жовтих карток. Я вмію визнавати свої помилки. Такі матчі – складні для арбітрів, але сьогодні рефері повівся прекрасно. Після кубкового матчу я був несправедливий з рефері, я критикував арбітра. Але потім я переглянув гру, проаналізував всі жовті картки детально, їх було дійсно багато. Зізнаюся, що невірними були всього дві – друга жовта Мораеса і картка Степаненко. Решта були заслуженими. Я помилився, коли оцінював роботу арбітра після кубкового матчу. Судити такі матчі зовсім непросто.
 
Я сподіваюся, що через місяць гра з «Динамо» буде лише формальною. Але сьогодні була небезпечна гра. Якби кияни виграли, то вони повірили б в себе ще більше. Але ми втримали відрив, це важлива відстань, але гравці знають, що до чемпіонства ще далеко. Нас чекає ще кілька важливих поєдинків, і нам належить зіграти на межі своїх сил».
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 52
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб
Футбол | 20 квітня 2024, 00:24 0
Не Баварія. Зідан виявив бажання очолити інший легендарний клуб

Іменитий француз може очолити «Манчестер Юнайтед»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rugby1970
Футбол - и рядом не валялся... Давайте лучше бокс посмотрим: Хфансечка против Хуаскевитча!
JulikoB
Реально договорняк скатали. Даже отбрехиваются одинаково. Почитайте Хацкевича.