Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 23 квітня 2019, 21:22
4146
0

Чемпіонат світу. Після рекорду встановлено антирекорд

В Англії триває найважливіший турнір сезону

| Оновлено 23 квітня 2019, 21:22
4146
0
Чемпіонат світу. Після рекорду встановлено антирекорд
Черговий ігровий день чемпіонату світу, що проходить в Шеффілді, почався з чергового рекорду. Точніше — антирекорду. 19-річний Ло Хунхао програвав Шону Мерфі 0:9, і ранкова сесія вийшла дуже короткою. Шон виграв одну партію і з нею — весь матч. Це другий випадок в історії «Крусібл», коли поєдинок завершився «всуху» (перший трапився 1992-го, коли Джон Перотт переміг Едді Чарльтона 10:0). При цьому Хунхао зумів набрати лише 89 очок. До цього мінімум належав Денні Фаулеру, який 1993-го зумів набрати 191 в поєдинку зі Стівеном Хендрі. Ну а Мерфі в другому раунді зустрінеться з Нілом Робертсоном.

 


За сусіднім столом боротьба була більш напруженою. Чжао Сіньтун дав бій Марку Селбі. Китаєць повів в рахунку 5:1, проте триразовий чемпіон світу зумів скоротити відрив - 5:3. Зустріч затяглася, тому вирішили не проводити 9-й фрейм у ранкову сесію. Снукерісти догравали матч ввечері, і виявилося, що перерва пішла на користь Селбі. Він зрівняв рахунок, потім суперники обмінялися перемогами і на 15-хвилинну перерву пішли за рахунку 6:6. Після паузи рахунок став 7:7, і лише після цього Марк продемонстрував свій найкращий снукер, взявши три партії поспіль - 10:7 після 1:5! На рахунку англічаніна 3 сенчурі, і два з них він оформив в першій, програній частині поєдинку. В 1/8 фіналу Селбі зустрінеться з Гері Вілсоном.



 
Вдень відбулася друга частина поєдинку Хіггінс — Девіс. Хіггінс вів 6:3 після попереднього ігрового дня. Однак добре до денної сесії у нього не вийшло підготуватися. Його брат Джейсон тут же, в «Крусиблі», впав на сходах і отримав перелом ноги. Джон супроводжував його в лікарню і в цілому провів там 7 годин. Зрозуміло, його думки були далекі від снукера. Тому не дивно, що фіналіст двох останніх чемпіонатів світу дозволив супернику скоротити розрив — 6:5. Однак зібрався і видав два сотенних брейки. Після цього гравці обмінювалися перемогами, і в підсумку далі пройшов Хіггінс — 10:7. Наступний його суперник визначиться в поєдинку Бінем — Дотт.



 
У паралельній грі в цей час творилася сенсація. Джеймс Кехілл, незважаючи на свій статус любителя, без мандражу вийшов на матч проти Ронні О'Саллівана. Ставки на те, що Роніі дозволить суперникові взяти не більше 4-х фреймів, були 1:2. Але вони не зіграли. Кехілл виграв перший же фрейм, 5-кратний чемпіон світу — наступні два, після чого вже Джеймс зрівняв рахунок. 2:2 до малої перерви, і слід визнати, що Кехілл виглядав непогано.
 
 
А ось Ронні нервував, йшов на непотрібний ризик. Відзначимо, що Ронні оформив 4 півсотенних серії, Джеймс — 3. Але в підсумку — 5:4 на користь Кехілла, і О'Саллівану необхідно зробити правильні висновки, аби не вилетіти в першому ж раунді від першого в історії «Крусібл» аматора.
 
Увечері ж, крім догравання Селбі — Сіньтун, почався і поєдинок Гілберт — Перрі. Гілберт потужно розпочав зустріч, до 15-хвилинної перерви вигравши всі чотири фрейми. Однак після паузи Перрі взяв дві партії — 4:2. Девід відповів двома півсотеннимі серіями, а в 9-й партії такий же брейк вдався Джо. У підсумку — 6:3, і шанси Гілберта виглядають краще.
 
23 квітня вранці дограють матч О'Салліван і Кехілл, а також почнуть поєдинок Бінем і Дотт. Денна сесія включить догравання між Гілбертом і Перрі і першу частину зустрічі Трамп — Ун-Нух. Увечері дограють Бінем і Дотт, а Аллен і Юелун почнуть свій матч.

Чемпіонат світу, 1/16 фінала. 20-24 квітня.
Марк Вільямс  (3) — Мартін Гоулд  (29) — 10:7
Девід Гілберт  (16) — Джо Перрі  (18) — 6:3
Баррі Хокінс  (9) — Лі Хан  (28)
Кайрен Вілсон  (8) — Скотт Дональдсон  (39)
Джон Хіггінс  (5) — Марк Девіс  (38) — 10:7
Стюарт Бинэм  (12) — Грэм Дотт  (21)
Шон Мерфі (13) — Ло Хунхао  (92) — 10:0
Ніл Робертсон  (4) — Майкл Георгіу  (52) — 10:1
Марк Селбі  (2) — Чжао Сіньтун  (67) — 10:7
Люка Бресель  (14) — Гері Вілсон  (32) — 9:10
Джек Лісовськи  (11) — Алі Картер  (19)
Марк Аллен  (6) — Чжоу Юелун  (35)
Джадд Трамп  (7) — Тепчайя Ун-Нух  (43)
Дін Цзюньхуей  (10) — Ентоні МакГілл  (24) — 10:7
Стівен Магуайр  (15) — Тянь Пенфей  (81) — 10:9
Ронні О'Салліван  (1) — Джеймс Кехілл  (а) — 4:5
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.