Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 квітня 2019, 18:57
5151
1

Карпати – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

«Леви» прийматимуть «моряків»-аутсайдеров

| Оновлено 23 квітня 2019, 18:57
5151
1
Карпати – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Карпати

У вівторок, 23 квітня, «Карпати» в рамках 25-го туру Прем’єр-ліги на стадіоні «Україна» прийматимуть «Чорноморець», який перебуває на «дні» турнірної таблиці. «Леви» на своєму полі не програють одеському клубу з листопада 2013 року впродовж 7-ми ігор: чотири перемоги та три нічиї.

Історія попередніх зустрічей давніх суперників увібрала в себе чимало історичних фактів та рекордів. Саме в матчі «Чорноморець» - «Карпати» у березні 1992 року було відкрито лік голів українських чемпіонатів. А після попереднього, жовтневого, протистояння «Чорноморець» найбільшої домашньої поразки в чемпіонатах зазнав саме від «Карпат» - 0:5. З іншого боку, «Карпати» найбільшу виїзну перемогу в УПЛ здобули саме у цій грі.

Тоді дубль оформив Сергій Мякушко і по голу забивали Олексій Гуцуляк, Крістіан Понде і Мар’ян Швед. До речі, Швед-молодший забиває «морякам» вже 4 гри поспіль. Та й загалом у нинішньому чемпіонаті Мар’ян забив вже 14 голів і до повторення рекорду результативності за сезон «левів», який належить Івану Гецку та Олександру Паляниці і зберігається вже 20 років, залишилося лише два м’ячі.

Загалом в чемпіонатах України «Карпати» не програють «Чорноморцю» з вересня 2017 року впродовж 6-ти ігор – по три перемоги та нічиї. Підопічні болгарина Ангела Червенкова цього року виступають не кращим чином, не перемагаючи у Прем’єр-лізі 5 матчів поспіль – дві нічиї та три поразки. В підсумку після минулого туру «Чорноморець» опинився на останньому місці у турнірній таблиці, а вболівальники команди вивісили на стадіоні банер з красномовною назвою «Ви – дно». «Карпати» в разі перемоги мають нагоду відірватися від зони перехідних матчів з командами першої ліги.

Дискваліфікованих гравців в складі обох суперників немає. На жаль не зможе бути присутнім на грі іспанський наставник «Карпат» Фабрі Гонсалес, який терміново вилетів додому у зв’язку зі смертю матері. Щодо «круглих» цифр навколо матчу, то Карпати можуть в УПЛ на своєму полі 90-й раз зіграти внічию, а «моряки» - зазнати 270-ї поразки в Чемпіонатах. «Чорноморець» може в гостях забити 300-й гол (ще 3 м’ячі) або пропустити 500-й (ще 4 голи).

Ювілейний, 40-й, матч у Прем’єр-лізі проведе київський арбітр Микола Балакін. Цікаво, що при ньому обидва суперники ще не перемагали у чемпіонатах: «Карпати» усі чотири матчі програли, а «моряки» здобули лише одне очко у трьох іграх. Чи продовжиться ця «безвиграшна» статистика для обох клубів дізнаємося після фінального свистка.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Карпати»: Кучинський, Гуцуляк, Папа Гуйє, Ковтун, Сандохадзе, Онгла, Варгас, Мякушко, Йода, Понде, Швед.

«Чорноморець»: Кожухар, Рижук, Грачов, Трубочкін, Норенков, Бабенко, Мусолітін, Танчик, Чорній, Аржанов, Вільхамссон.

23 квітня, вівторок

«Карпати» — «Чорноморець»
Львів. Стадіон «Україна». 18:00
ТБ-трансляція на телеканалі «ZIK»
КАРПАТИ – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбитр: Микола Балакін (Київська область)
Прогноз Sport.ua — 1:0
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил