Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 17 квітня 2019, 10:15
2240
0

Відомі перші подробиці про PlayStation 5

Консоль може вийти вже на початку 2020 року

| Оновлено 17 квітня 2019, 10:15
2240
0
Відомі перші подробиці про PlayStation 5
PlayStation
Журнал Wired опублікував офіційну інформацію про наступну PlayStation - їй поділився сам архітектор платформи Марк Церні.
 
Головні факти про нову консоль:
- Церні не називає майбутню приставку PlayStation 5. Він описує її як «PlayStation наступного покоління».
 
- Церні хоче зробити все, щоб консоль принесла «фундаментальні зміни» для користувачів, а не просто була потужнішою чорної коробкою під телевізором.
 
- Ігрові студії вже отримали девкіти, а недавно Sony значно прискорила їх розсилку.
 
- Наступна PlayStation не вийде в 2019 році.
 
- Приставка побудована на базі процесора AMD Ryzen, створеного за 7-нанометровій архітектурі Zen 2. В консоль встановлений графічний чіп сімейства Radeon Navi - з підтримкою рейтрейсінга.
 
- Одна з головних особливостей приставки - кастомний чіп AMD, який займається обробкою аудіо. Церні не подобалося, що звук в іграх з часів PlayStation 3 майже ніяк не змінився.
 
- Для того, щоб відчути різницю в звуці, не знадобиться купувати нові колонки або навушники. Мова саме про його обробці в іграх - з урахуванням геометрії оточення і матеріалів.
 
- Одним з головних змін в наступній PlayStation буде більш швидке завантаження контенту - в консоль встановлять SSD з невідомими поки характеристиками. Церні показав журналістові, як на дівкіті фаст-тревел в Spider-Man займає 0,8 секунди замість 15 секунд. З появою SSD скоротиться не тільки час в завантажувальних екранах. Церні пояснив, що підвищиться і потенційна швидкість, з якою герої зможуть переміщатися по світах з високою деталізацією. Завдяки більш швидкому диску, камера в Marvel's Spider-Man може рухатися зі швидкістю «винищувача», і чіткість оточення при цьому зберігається на тому ж рівні, що і на PS4 Pro при звичайному переміщенні.
 
- Судячи зі слів Церні, мова йде не про банальну установці в консоль вже існуючого SSD - в PlayStation буде використовуватися кастомними модель з підвищеною пропускною спроможністю.
 
- Церні вважає, що ігри наступного PlayStation завдяки SSD дуже сильно зміняться - може зникнути вся культура завантажувальних екранів і опрацьованих лобі, в яких зазвичай затримують гравця. Тепер в цьому просто зникне необхідність.
 
- Наступна PlayStation підтримує дозвіл до 8K, але демонстрацію проводили на 4K-дисплеї.
 
- Церні не став говорити, чи вийде Death Stranding вже наступного PlayStation. Sony просто ще раз підтвердила, що гра буде доступна на PS4.
 
-Слідуйте PlayStation буде зворотно сумісною з PS4. Перехід на нове покоління очікується «м'який».
 
- Sony не збирається відмовлятися від фізичних носіїв. У прийдешньому поколінні у приставок теж будуть приводи.
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.