Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 15 квітня 2019, 15:50
11496
8

Олег БЛОХІН: «У 23 роки у мене поїхав дах»

Колишній форвард «Динамо» розповів про свої виступи за київський клуб

| Оновлено 15 квітня 2019, 15:50
11496
8
Олег БЛОХІН: «У 23 роки у мене поїхав дах»
ФК Динамо Київ. Олег Блохін
66-річний екс-нападник київського «Динамо» Олег Блохін в ефірі програми «Вацко Light» поділився спогадами про свою кар'єру.
 
«У 23 роки у мене дах поїхав трошки. Тому що всі навколо говорили: навіщо тобі спотворюватися, ти і так найкращий, у тебе все і так буде. Але коли я тільки починав грати, ветерани на місце ставили дуже жорстко. Іноді ніби жартома говорили: ти не забив пару м'ячів, ми зіграли 0:0, у нас преміальні... принесеш преміальні. Я вже був в основному складі, а носив м'ячі, форму в літак. Брав, ніс, і що?.. Пацан, 19 років. Хоч і в основному складі, але ти повинен, вибач... Там Рудаков, Соснихін, Турянчик, Сабо, Медвідь, Бишовець, Хмельницький, Пузач, Левченко — вистачало, кому по голові дати. Я ж пройшов цю школу. А якщо тобі 19, а у тебе «Луї Віттон» і «Мазераті», і ти «король», і життя вдалося — довго ти грати не будеш.
 
У 86-му перед «Атлетіко» у мене був надрив привідного м'яза. Лобановський запитав: «Будеш грати?» — лікарі не дозволяли. Я кажу: я повинен вийти на розминку, спробувати. Зі мною розминався Вадик Євтушенко. І я сказав: я буду грати. На яких там моральних — я не знаю. Хотілося грати. Я розумів, що це мій останній Кубок Кубків, адже до нескінченності людина грати не може. Чого воно мені потім коштувало — я пропустив, думаю, з цієї причини чемпіонат світу 86-го року. Треба було вибирати — або туди, або сюди. Не знаю, звідки була мотивація в 34. Хотілося грати, і все. У нас не було такого, що «ніжка болить» або ще щось. Всі хотіли потрапити в заявку-16. Випадали зі складу, тільки якщо вже така травма була...» — сказав Блохін.
 
Блохін захищав кольори «Динамо» з 1969-го по 1988-й роки.
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
Легенда нашого футболу.
Александр Домащенко
Когда он выходил на футбольное поле, всегда ждали от него маленького чуда. И он не подводил. Даже в своих последних матчах за "Динамо".
zac1310
Великий форвард, хоть если честно, то когда играл мне крепко не нравился - сильно "на понтах" был в смысле ооочень высокого мнения о себе, но, с другой стороны, Великий форвард и должен быть таким, и самомнению таки было от чего появиться.
Vbolivalnyk-Peter
А Сабо, виявляється, вже тоді гнидою був - таким і досі залишився. Будучи атакувальним півзахисником вимагати в пацана гроші за те, що той не забив... А чому сам не забив, щоб команда отримала преміальні?
Vgfxdr Jgvv
Так она потом назад и не встала)
olex.mykhailov
Так вона та "криша" як тоді поїхала то досі і не вернулась!