Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 15 квітня 2019, 14:37
9164
1

Перша ліга. Магія Кучука допомогла здолати непереможний Колос

Вдома програла й «Оболонь-Бровар», а «Суми» сумують

| Оновлено 15 квітня 2019, 14:37
9164
1
Перша ліга. Магія Кучука допомогла здолати непереможний Колос
ФК Оболонь-Бровар

У 22-му турі чемпіонату Першої ліги (та й опісля нього) сенсацій вистачало. Хоча у поєдинку між «Дніпром-1» і «Сумами» її, певна річ, не було. Підопічні Дмитра Михайленка розбили свого опонента з рахунком 7:0, сумчани вдруге у новому році програли із таким рахунком. Героєм зустрічі став один із кращих бомбардирів першості (а після туру вже й кращий) Станіслав Куліш, який оформив покер. Також варто відзначити, що вже після туру стало відомо про офіційне виключення «Сум» із чемпіонату Першої ліги у зв'язку з участю в договірних матчах. Відмучилися…

А ось у другому п'ятничному матчі результат стався дещо несподіваний. «Волинь», яка відстала від першої трійки, могла істотно знизити свої шанси на потрапляння до Прем'єр-ліги, якби поступилася на виїзді одному з конкурентів «Оболоні-Бровар». Але підопічні Андрія Тлумака проявили характер і здобули в Києві потрібну перемогу — 4:2. Відзначимо, хет-трик кращого бомбардира лучан Дениса Кожанова, який до цього «мовчав» сім матчів.

«Миколаїв» приїхав в гості до непростого «Авангарду», який також будує плани на потрапляння до першої трійки. В останніх чотирьох очних зустрічах краматорці жодного разу не поступилися корабелам, плюс вони не програють їм вдома, починаючи з 2015 року. Але в цьому турі підопічні Сергія Шищенка зламали всі стереотипи і здолали «Авангард». Відзначимо, що перші голи своїх команд забили зимові новачки Хоцяновський і Войцеховський, які стали для них дебютними.

Першу перемогу в нинішньому році здобув «Металіст 1925». Харків'яни на виїзді впоралися із «Балканами» і тим самим повернулися на третє місце. Причому, переможний гол був забитий аж на 94-й хвилині. Відзначимо, дебют у складі харків'ян Ігоря Кошмана, який тільки напередодні став гравцем команди. Також разом з ним контракт підписав Лука Коберідзе, але він залишився в запасі.

Команди з нижньої частини таблиці зійшлися в цьому турі. «Прикарпаття» приймало «Гірник-Спорт». Колективи розділяло всього три очки, команда із Горішніх Плавнів сподівалася нівелювати це відставання, і у неї був реальний шанс: «Прикарпаття» з 40-ї хвилини грало у меншості. Але зуміло вирвати перемогу, забивши гол на 75-й хвилині.

Головною ж сенсацією туру стало протистояння в Ковалівці, де місцевий «Колос» приймав «Рух». Саме підопічні Леоніда Кучука стали тією командою, яка завдала першої поразки хлопцям Руслана Костишина у цьому чемпіонаті. Ключовою стала 76 хвилина: Гавриш в своїй штрафній збив новачка вінничан Данила Кондракова і арбітр вказав на точку. Сам потерпілий підійшов до м'яча і зумів переграти кіпера суперника. Тим самим, дебютний гол екс-гравця «Зірки» приніс «Руху» несподівану перемогу.

А Кучук не програє з тих пір, як взимку очолив команду: у «Руха» дві перемоги й дві нічиї. 

Іван АНДРІЙЧЕНКО

Перша ліга. 22-й тур

12 квітня, п’ятниця

«Дніпро-1» —  «Суми» — 7:0
Голи:
Куліш, 11, 35, 48, 59 пенальті, Кузик, 55, Кожушко, 86, Панасенко, 90+2.

«Оболонь-Бровар» —  «Волинь» — 2:4
Голи:
Семенко, 39, Островський, 74 — Бартулович, 17, Кожанов, 63, 80 пенальті, 84.

13 квітня, субота

«Авангард» —  «Миколаїв» — 2:3
Голи:
Хоцяновський, 5, Кирієнко, 27 — Войцеховський, 35, Сартіна, 54, Ковальов, 60.

«Балкани» —  «Металіст 1925» — 0:1
Гол
: Єрмоленко, 90+4.

Вилучення: Платунов (Б), 58.

«Прикарпаття» —  «Гірник-Спорт» — 1:0
Гол:
Конкольняк, 75, пенальті.

Вилучення: Бойко (П), 40.

«Колос» —  «Рух» — 0:1
Гол
: Кондраков, 76 пенальті.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил