Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 14 травня 2019, 15:07
16958
5

Дебют Тете, напіврезервне Динамо в Маріуполі та шедевр Калитвинцева

Найцікавіші події 24-го туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 14 травня 2019, 15:07
16958
5
Дебют Тете, напіврезервне Динамо в Маріуполі та шедевр Калитвинцева
ФК Динамо

В 24-му турі УПЛ відбулося відразу декілька принципових матчів. «Динамо» відправилося в «улюблений» Маріуполь, «Шахтар» приймав «друзів» з «Зорі», «Ворскла» намагалася помститися «Арсеналу» за «шлагбаум» в першу шестірку, а в Одесі «Чорноморець» і «Олімпік» боролися відразу за шість очок.

У цьому турі відбулося відразу декілька дебютів - перші матчі в УПЛ провели і деякі гравці, і один наставник. Тур примітний ще і тим, що в першій шістці не було зафіксовано нічийних результатів. А ось в групі, де борються за виживання, почин «перших» «зіпсував» матч в Одесі, де була зафіксована єдина мирова в турі. 

Матч туру

Прикрасою ігрового дня став поєдинок в Харкові, де зустрілися «Шахтар» і «Зоря». Останнім часом матчі між цими командами проходять у впертій боротьбі, і нерідко на перший план виходить не стільки гра, скільки довколо футбольні моменти. Але не цього разу. Команди продемонстрували хороший рівень гри, не було нарікань і на суддівство. Особливо хороший був «Шахтар». Донеччани, вимушені грати без Марлоса і Мораеса, зуміли забити три сухі м'ячі у ворота луганчан. Причому, що цікаво, два з цих трьох голів на свій рахунок записали гравці, що рідко з'являються в основі команди, - Кайоде і Майкон.

Підтримка тура

На поєдинок проти «Зорі» гравці «Шахтаря» вийшли в футболках на підтримку партнера по команді – Марлоса, який напередодні переніс операцію.

Дебют туру

В харківському матчі за «Шахтар» дебютував Тете. 19-річний півзахисник зіграв на позиції травмованого Марлоса. І зіграв кваліфіковано. Особливо бразилець сподобався в роботі з м'ячем і в дриблінгу. Саме він заробив пенальті, який реалізував Коваленко. У другому таймі Тете трохи поник, але в цілому враження від його дебюту позитивні. В усякому разі, тепер ми своїми очима побачили, за що саме «Шахтар» заплатив за Тете 15 мільйонів євро.

Експеримент туру

 Через дисциплінарні покарання та травми відразу декілька гравців основного складу «Динамо» вибуло з ладу. Тому у виїзному матчі проти «Маріуполя» наставникові віце-чемпіонів країни Олександру Хацкевичу не залишалося нічого іншого, як «підтягнути» молодь. У результаті за першу команду «Динамо» дебютували Попов і Ісаєнко.

А ще у складі «біло-синіх» знайшлося місце для Сидклея, Андрієвського, Шабанова та Цитаїшвіли. І для Бурди на правому фланзі захисту. Але навіть в такому експериментальному складі гості виявилися сильніші за «Маріуполь». Кияни постійно шукали свої шанси в атаці, особливо в другому таймі, але ось за рахунок чого намагалася здобути очки команда Бабича, так і залишилося секретом.

Одкровення туру

Після гри в Маріуполі тренер «Динамо» Олександр Хацкевич за словом в кишеню не поліз:

«Бажаю «Маріуполю», щоб вони так грали з усіма командами. Принаймні, якщо вони ставлять завдання потрапити єврокубки - треба так грати завжди, не лише проти нас. У нас не було сьогодні півкоманди, грали хлопці 2000 року народження, але нічого страшного».

Протистояння туру

«Олександрія» проводила свій матч після того, як зіграли «Зоря» і «Маріуполь» - головні її опоненти у боротьбі за третє місце. А якщо так, підопічні Шарана діставали хорошу можливість відірватися від четвертого місця на 11 очок. І це олександрійцям вдалося. Матч у Львові вийшов бойовим, а моментами і видовищним. Особливо в другому таймі. Гості забили два красиві м'ячі, на що львів'яни, на чолі яких дебютував Тарас Гребенюк, відповіли одним точним ударом. А ще «містяни» вирізнялися грубою грою - відразу дві червоні картки (у пасиві Ліпе і Приймака).

Гол туру

В цьому турі було забито відразу декілька красивих м'ячів. Порадували своєю майстерністю Мар'ян Швед з «Карпат» і Валерій Лучкевич з «Олександрії». Перший вже звичним філігранним ударом здалека увігнав м'яч в дальній кут, а другий - сильним ударом з лінії штрафної площі зняв павутину з «дев'ятки» воріт суперника. Проте найкращим, на наш погляд, є взяття воріт «Ворскли» у виконанні Калитвинцева. Півзахисник «Арсеналу» ідеально виконав штрафний удар - без шансів і для голкіпера, і для стінки.

Суддівська бригада туру

В Чернігові поєдинок місцевої «Десни» обслуговувала суддівська бригада, повністю складена з представниць прекрасної статі. Головний арбітр - Катерина Монзуль, її асистентки - Олександра Ардашева і Марина Стрілецька, резервний суддя - Анастасія Романюк. Бригада Монзуль провела поєдинок на непоганому рівні. Єдиним суперечливим моментом можна вважати призначення пенальті у ворота львів'ян. Але, якщо подивитися на епізод порушення «під мікроскопом», можна стверджувати, що підстави для призначення одинадцятиметрового удару у Монзуль були. Сандохадзе таки зачепив Богданова у своїй штрафній площі.

Прорив туру

В Києві зустрічалися «Арсенал» і «Ворскла». «Каноніри» до цього поєдинку утримували рекордну серію зі знаком мінус - не вигравали в рідних стінах 12 матчів поспіль. Крім того, київська команда обов'язково пропускала в 24-х останніх домашніх поєдинках у рамках УПЛ. І ось, нарешті, ці малоприємні серії закінчилися. Підопічні Леонова здолали «Ворсклу», причому з сухим рахунком. А ось полтавська команда в нинішньому році ще не перемагала. Після цього виграшу кияни нарешті залишили останнє місце в таблиці.

Нічия туру

Єдина мирова в турі була зафіксована в Одесі. Матч між «Чорноморцем» і «Олімпіком» вийшов веселим, але, загалом, рівним. Команди отримали по очку, але приводів радіти у них замало. Одесити опустилися на останнє місце в таблиці, в зоні вильоту знаходиться і «Олімпік». До речі, команда Шевчука не може виграти вже 12 матчів поспіль: антирекорд клубу.

Банер туру

Вболівальники «Чорноморця» посвятили своїй команді такий банер. Після цього туру одесити дійсно на самому дні турнірної таблиці.

Валерий ВАСИЛЕНКО

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Ваня
А чого на футболках марлос чорний він жеж сивий
JulikoB
А чего киргиз держится за грудь, а все остальные за жопу?