Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
11047
0

Юлія ДЖИМА: «Вирішила не вимагати від себе нереального»

Біатлоністка розповіла про проблеми минулого сезону

Юлія ДЖИМА: «Вирішила не вимагати від себе нереального»
biathlon.com.ua

Українська біатлоністка Юлія Джима розповіла про проблеми в минулому сезоні і ставлення до спорту.

- Можеш одним реченням описати для себе сезон 2018/2019?
- Ох, навіть не знаю ... Якщо чесно, цей сезон для мене був самим ненапряжним за останні 7-8 років. Ось він був реально максимально важким, але в той же час самим ненапряжним, якщо можна так сказати.

- Ось до цього у мене як раз був питання. Я зараз скажу своє враження, а ти скажеш, прав я був чи ні. Перебуваючи на етапах, іноді спостерігав за твоєю роботою на трасі, як до гонки, так і після неї. Дивлячись в твої очі, мені здавалося, що ти десь втратила мотивацію, біатлон тебе так подзадолбал, і пішов на другий план.
- Не знаю, як це правильно пояснити. Ну, дивись, коли ти практично весь рік віддаєш усі сили біатлону, то він ніяк не може бути на другому плані. Я зрозуміла, про що ти говориш, але це не означає, що спорт відійшов на другий план. Спробую зараз це все розкласти по поличках. Я, насправді, дуже вимоглива до себе. І ось в цьому сезоні вирішила себе просто цим не довбати. Вирішила не вимагати від себе нереального і простіше до всього ставитися, і якщо були невдачі, то не так близько приймала їх до серця, як раніше.

- Після золота в індивідуальній гонці в Поклюці у тебе не було думок, що, мовляв, ось зараз буду рвати і знову боротися за топ-10 за підсумками сезону?
- Звичайно, я так налаштовувалася ще до сезону. Я відчувала себе класно, і реально розуміла, що можу. Начебто все класно, виграла першу гонку, але потім мене як рубонули. Температура і все таке, коротше, я зрозуміла, що захворіла. Тому і Хохфільцен пропускала. А далі що робити? Ось у Ліндстрема був мононуклеоз, як і у мене, і він далі вирішив все пропускати, а у мене вийшла жорстка дилема - все кинути і лікуватися або пробувати ще? Вирішила спробувати бігати, хоча цього не можна робити.

- Минулий сезон можна назвати сезоном розчарувань і втрат, або ти по ходу його вже бачила, що не зможеш боротися за найвищі місця?
- Ну, знаєш, надія завжди вмирає останньою. Я сподівалася, чесно. Який сенс виходити на дистанцію, якщо ти не віриш в себе? Я просто сподівалася, що все це надовго не затягнеться і незабаром просто пройде. Зрозуміло, що за перше місце з мононуклеозом ти боротися не зможеш. Але все одно, навіть з усіма результатами, допомога в Кубку націй для команди від мене була. Я багато чула, що ось, Джима займає місце в команді. Мене це навіть не образило, я ось так проаналізувала і сказала вголос: «Ні, я на своєму місці». Ось розумієш, у мене навіть елементарно немає почуття, що я реально займаю чиєсь місце. Ось, до речі, наступний факт обов'язково потрібно вказати. Зараз багато говорять про нашу молодь, згадуючи мене зі словами, мовляв, ось Джима, коли починала, теж займала такі місця. Так ось, немає! Перші два роки я ніколи не опускалася нижче 40 місця. Це я кажу тим людям, які подібне пишуть на нашому біатлонному сайті.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.