Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Фінал в Тайбеї я провів дуже невдало»

Український тенісист - про плани на найближчі місяці

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «Фінал в Тайбеї я провів дуже невдало»
Open 13 Provence. Сергій Стаховський
Перша ракетка України Сергій Стаховський розповів про свій виступ в Тайбеї, де він став фіналістом турніру серії ATP Challenger Tour.
 
- Турнір, безумовно, оцінюю позитивно, хоча після такого фіналу осад залишився дуже великий. Фінал я провів дуже невдало. Так, Новак зіграв дуже добре, але я не можу сказати, що я зумів продемонструвати те, що хотів. Тому ще раз повторюю, осад є, але в цілому - фінал, чотири виграних матчі це дуже непоганий результат.
 
- У фіналі ти виграв м'яч неймовірним ударом в падінні. Багато гравців практикують такі стрибки на траві, але на жорсткому харді це виглядає дуже небезпечно. Не боїшся травму отримати?
- Знаєте, після стрибка в матчі з Іто, де я досить боляче приземлився, я вирішив, що більше цього робити не буду. У фіналі стрибок був швидше на рівні підсвідомості, оскільки я розумів, що м'яч Новака, швидше за все, потрапляє і у мене немає інших шансів його зіграти. Коли стрибнув, то зрозумів, що буде знову боляче, але вже було пізно (сміється).
 
- Перемога у фіналі могла наблизити тебе до топ-100 і, відповідно, місця в основі Ролан Гаррос. Чи плануєш грати кваліфікацію Ролан Гаррос, якщо не потрапиш в основну сітку? І взагалі, є думки грати на грунті в цьому році?
- Так, перемога мене наблизила б до реальних шансів на потрапляння в основу, але, на жаль, цього не сталося. Насправді, я думаю, навіть в разі перемоги мені було б складно безпосередньо зайти в основу зі 105-го місця, так як, думаю, прохідним буде 101-102 місце максимум. 115-е - тут навіть мови бути не може про основну сітку.
 
Зараз в планах у мене два тижні паузи, а потім три тижні хардових челленджерів в Кореї. У мене стоїть завдання потрапити на Вімблдон, і до цього я трохи наблизився, але потрібно ще добре виступити в Азії. Кваліфікацію Ролан Гаррос я зіграю, але це буде відразу після харду, тому буде цікаво на це подивитися.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Визначилися всі учасниці 1/4 фіналу в Руані
Теніс | 19 квітня 2024, 13:22 0
Визначилися всі учасниці 1/4 фіналу в Руані

Ангеліна Калініна продовжує боротьбу за трофей

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.