Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 квітня 2019, 11:44
21029
6

Ломаченко знищив Кроллу. Хто наступний?

Лев Кравців в захваті від Василя Ломаченка і намагається зрозуміти, чого від нього чекати далі

| Оновлено 14 квітня 2019, 11:44
21029
6
Ломаченко знищив Кроллу. Хто наступний?
twitter.com/trboxing

Відвертий місматч виправдав свої очікування – Василь Ломаченко переміг Ентоні Кроллу достроково. Пояс захищений, але майбутнє менш туманним не стало. Намагаємося зрозуміти, що чекає Василя далі.

Кролла був знищений легко і красиво

Незважаючи на дуже велику, як для такого поєдинку, частину прогнозів на скромну перемогу Ломаченко за очками, Василь виступив навіть занадто впевнено. Ні, серйозно, багато хто вважав, що у Ентоні є всі шанси поборотися з українцем і не впасти.

Звичайно, Лома проїхався катком по опоненту. Було очевидно, що українець налаштований лише на яскраву і переконливу перемогу. Іншу від нього не прийняли б. Як не крути, поєдинки проти Педраси а Лінареса, загалом, були не самі вражаючі.

Звичайно, в обох боях Вася домінував і переміг з величезним відривом. Але, коли ми говоримо про Ломаченка, ми говоримо про особливого боксера. Боксера, якого не сприймають, як людину в боксерському плані і радять битися з прибульцями та дикими тваринами. Від цього й таке ставлення до того, як Василь розібрав Педрасу і, я нагадаю, нокаутував Лінареса. Навіть просто впевненою дострокової перемоги мало. Потрібно щось особливе.

Саме це ми і отримали в бою з Кроллою. Ентоні гірше двох попередніх суперників? Так, звісно. Тільки ось Лінарес був розібраний на дрібні запчастини, а той нокдаун - лише випадковість. А Педраса (як і Хорхе, до речі) переможений однією рукою – Ломаченко майже не бив правою, так як боксував із травмованим плечем.

Тут українець був повністю здоровий, а в суперниках найгірший за останні три бої суперник. Ну ось все і склалося. Сподіваюся, ви не ставили на перемогу Васі за очками?

Ломаченку знадобився всього один раунд, щоб зрозуміти, що все буде закінчено швидко. Навіть він розповів про це, відповідаючи на питання журналістів. Після бою Василя запитали, коли він зрозумів, що бій буде легким і він відповів, що в другому раунді.

Далі машиніст багатотонного паровоза став закидати все більше вугілля, а Кролла, як Анна Кареніна, ліг на рейки, навіть не намагаючись протистояти. При перегляді поєдинку деякі люди поруч задавалися питанням: навіщо взагалі англієць вийшов в ринг, якщо діє так обережно. Здається, Ентоні відразу зрозумів, що справа – труба.

Василь ще в першому раунді засмикав суперника до синіх кіл під очима і кілька разів жорстко дав зрозуміти, що кожен удар може стати останнім. Українець розповідав, що перед боєм з батьком працював над фізичною силою і він реально додав. Не був таким маленьким, як в бою з Педрасою, а удари відчувалися, ніби б'ють не Кроллу, а особисто кожного з нас.

 

 

«Я вважаю, що кут Ентоні повинен був знімати його після третього раунду», - сказав Василь після бою. І це не побажання швидше закінчити побиття. Дійсно вже в третьому раунді було зрозуміло: якщо Кролла дістанеться до шостого раунду, можна буде називати його героєм. Такого зарядженого і одночасно холоднокровного Ломаченко ми не бачили ще, напевно, ніколи.

Чи були підстави зупиняти бій рефері в третьому раунді, після затяжної атаки Ломаченка? Ні, не було. Рефері в професіоналах, звичайно, має піклуватися про здоров'я спортсменів і це перше його завдання, але й про шоу забувати не можна. Англієць був у свідомості, просто не розумів, як йому відповідати, що робити і навіщо він взагалі погодився на все це. Відлік нокдауну – звичайно. Причому, на кілька ударів раніше – було б ідеально.

Кут Кролли, звичайно, кровожерливий. Було видно, що боксер фізично не готовий йти далі, але секунданти вирішили інакше і відправили свого бійця в атаку вже на щиті. Зрозуміло, що Вася закінчив розпочате. До речі, Ентоні був нокаутований тією само травмованою рукою, якою Вася не міг битися два бої підряд. Ось такий він – Ломаченко на максимальних налаштуваннях. Ураган, не менше.

Нокаут Кролли – найшвидший в кар'єрі Василя. Навіть в дебюті суперник впав в четвертому раунді, але в самому кінці – на 2 хвилині і 49 секунді. Тут Лома впорався ще швидше, та ще й не в рідній категорії.

А що далі? 

Що найсумніше, так це травма. Тієї самої руки, яка вирубала суперника, тієї самої руки, яка ось тільки відновилася. Василь каже, що зламав руку в момент останнього удару. Не хочеться перебільшувати, але удар у Ломи, як мініму, дуже сильний. На руці бинти, тейпи та рукавичка, а він лупить так, що зносить суперника, який раніше не був нокаутований і ламає собі руку.

Звичайно, офіційного підтвердження ще немає, але Лома каже, що зламав, а спортсмени завжди відчувають серйозність свого ушкодження, тому, швидше за все, так і є. Це 6-8 тижнів відновлення, втрата часу і просто дуже неприємна ситуація.

Як тільки Василь залікує руку, можна буде говорити про щось серйозно. Але журналіст поставив питання: «Кого ви вважаєте найнебезпечнішим прямо зараз: Люка Кемпбелла, Майкі Гарсію або Теофімо Лопес». Українець знову посміявся з Теофімо: «Думаю, перший Кемпбелл, другий Гарсія, а третій ... теж Майкі Гарсія».

 

 

Кемпбелл став олімпійським чемпіоном у 2012 році на категорію нижче Васі, він дійсно хороший боєць, а ще й англієць. Лома давно хоче провести поєдинок в Великобританії і це гарна можливість. Особливо враховуючи, що Майкі, як та мавпочка з анекдоту, яка не може вирішити розумна вона, чи красива. А тому і не може визначитися зі своєю категорією.

Якщо Гарсія піде в іншу вагу (шо, знову?), То Лома з Кемпбеллом можуть розіграти пояс WBC. Черговий бій двох олімпійських чемпіонів в Великобританії – було б круто.

Так-так, ми пам'ятаємо про Коммі. Якщо Річард виграє бій влітку і не зіллється з зимового об'єднання, а Василь на той час все залікує – чому ні. Коммі крутий, великий і сильно б'є, але після такого впевненого виступу Ломаченка є сумніви, що хоч хтось зуміє йому щось протиставити.

Хіба що гіганти, яким потрібно боксувати на дві категорії вище.

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 17:11 0
Стало відомо, скільки заробили Світоліна, Калініна, Ястремська в Маямі

Далі за всіх з українок пройшла Ангеліна, яка зупинилася на стадії 1/8 фіналу

«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса
Футбол | 29 березня 2024, 12:46 5
«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса

Феміс Сагіров поділився цікавою історією кількарічної давнини

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
Говорити до бою всі мастаки.. А потім або відмовляються виходити на ринг, або вихваляють Лома після своєї поразки. Інші ж просто бояться виходити, навіть за великі гонорари..
K_Sarioglo@i.ua
Лома не может с Кэмпбеллом разыграть пояс WBC. Если Майки уйдет выше пояс будет объявлен вакантным. А за вакантный титул не может сразу драться чемпион по другой версии. Если Кэмпбелл сейчас согласится на бой с Васей то титул WBC разыграют по идее Абдуллаев и Хэйни.
odiniznashih
Самое интересное смотреть на видео реакцию комментатора, того что по середине сидит.
Он просто как рыба хватал воздух ртом)
flydog773
Вася зламався під час ноккауту Кролли!???
Нещодавно прочитав,що Лома травмував праву руку(чи то навіть гірше...мікротріщина!) Правда чи жовтенятина?
flydog773
Вася зламався під час ноккауту Кролли!???
Нещодавно прочитав,що Лома травмував праву руку(чи то навіть гірше...мікротріщина!) Правда чи жовтенятина?