Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 19 квітня 2019, 01:10
6196
2

Ліверпуль - Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії

Центральний поєдинок туру, в якому напевне станеться крах чиїхось амбіцій

| Оновлено 19 квітня 2019, 01:10
6196
2
Ліверпуль - Челсі. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Англії
Твіттер Ліверпуля

В головному матчі 34-го туру чемпіонату Англії напевно ми станемо свідками не лише швидкої, гострої і цікавої гри, але і, певною мірою, краху чиїхось амбіцій. «Ліверпуль», що відчайдушно бореться з «Манчестер Сіті» за чемпіонство, в цьому поєдинку влаштує тільки перемога, яка дозволить мерсисайдцям залишатися в гонці. Якщо ж команда Клоппа не зможе перемогти лондонців, про чемпіонство знову доведеться тільки мріяти.

У свою чергу, «Челсі» веде виснажливу боротьбу з «Арсеналом», «Тоттенхемом» і «Манчестер Юнайтед» за дві путівки, що залишилися, в Лігу чемпіонів наступного сезону. Зараз команда Саррі - третя в турнірній таблиці, і начебто як має невелику перевагу над своїми конкурентами, але, по-перше, «сині» провели на гру більше, а по-друге, у разі втрати очок на «Енфілді» вони ризикують залишитися за бортом топ-четвірки.

Напередодні матчу суперники зіграли в єврокубках. І зіграли успішно. У чвертьфіналі Ліги чемпіонів «Ліверпуль» вдома здолав «Порту» - 2:0, а «Челсі» на цій же стадії Ліги Європи в гостях переграв «Славію» - 1:0. Так що можна констатувати, що суперники підходять до «лобового зіткнення» в приблизно рівних умовах, хоча у ліверпульців і було на два дні більше для підготовки до очного матчу.

 «Ліверпуль» на даний момент лідирує в чемпіонаті, хоча за втраченими очками і поступається одним балом «МанСіті». «Червоні» щоб то не було хочуть виграти «золото» АПЛ, яке вони добували востаннє у вже далекому 1990 року. Зробити це їм буде непросто, оскільки на фініші сезону команда починає трохи пробуксовувати - від фірмової легкості і блиску на даний момент мало що залишилося. Останні два поєдинки в чемпіонаті - проти «Тоттенхему» і «Саутгемптона» - мерсисайдці вигравали «на жилах». І не без везіння. Як би то не було, команда Клоппа виграла останні шість поєдинків.

Проте гра з «Челсі» обіцяє стати ще складнішою. І в першу чергу тому, що розігрався лідер лондонського колективу Азар. Чи то бельгієць нарешті взявся за голову, чи то «продає» себе повигідніше в «Реал», але в останньому поєдинку чемпіонату - проти «Вест Хема» - усі ми побачили саме того Едена, якого так бракувало «Челсі» останнім часом. Безумовно, бельгійський півзахисник принесе немало проблем захисним порядкам «червоних». Але, в той же час, треба говорити і про те, що знамените атакуюче тріо «Ліверпуля» - Мане - Салах - Фірміно - теж стане справжнім головним болем для суперників.

Цікавим обіцяє стати і тренерське протистояння Клопп - Саррі. Два імениті наставники, дві різні філософії, але завдання у обох одне - перемогти. Ось тільки відношення до них з боку фанів різне. Якщо німця в Ліверпулі ледь не боготворять, то в Лондоні відношення до італійського алленаторе і його горезвісного «Саррі-болу» неоднозначне, скажімо так.

Обидві команди підходять до очного протистояння з деякими кадровими проблемами. У господарів можуть не зіграти через травми Лаллана, Хендерсон, Гомес і Александер-Арнольд, а у гостей - Алонсо, Давид Луіс і Лофтус-Чик.

Недільний поєдинок стане для команд вже 182-м протистоянням. Поки що перевага на стороні ліверпульців. У активі мерсисайдців 77 перемог, тоді як «пенсіонери» здобули 63 вікторію. Ще в 41 поєдинку була зафіксована нічия. 

Орієнтовні склади:

«Ліверпуль»: Аліссон, ван Дейк, Робертсон, Ловрен, Матип, Вейналдум, Фабиньо, Кейта, Салах, Фірміно, Мане

«Челсі»: Кепа, Аспілікуета, Рюдігер, Крістенсен, Палмері, Жоржиньо, Канте, Азар, Вілліан, Хадсон-Одої, Ігуаїн.

14 квітня, неділя
 
«Ліверпуль» «Челсі»
Ліверпуль. «Энфілд Роуд».18:30
ТВ-трансляція на телеканале «Футбол 2»
ЛІВЕРПУЛЬ - ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА
Арбітр: Майкл Оливер
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar1305
2-1 Ліверпуль....
Сергей Долина
Думаю Челси не проиграет.