Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Спортивна гімнастика
| Оновлено 24 квітня 2021, 04:10
3861
2

Пахнюк став 6-м, Бачинська та Варінська - в топ-8 на чемпіонаті Європи

Підсумки фіналів індивідуального багатоборства на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики

| Оновлено 24 квітня 2021, 04:10
3861
2
Пахнюк став 6-м, Бачинська та Варінська - в топ-8 на чемпіонаті Європи
ecszczecin2019.eu

У п'ятницю, 12 квітня, завершилися перші фінали на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики, який проходить в Польщі. В один день були розіграні комплекти медалей в індивідуальному багатоборстві серед чоловіків та жінок. Наші гімнасти дуже гідно виступили в перший день фіналів.

Чоловіки

З початку на поміст вийшли чоловіки. Вже до старту було ясно, що золото повинні розіграти між собою представники Росії - Артур Далалоян та Микита Нагорний. Росіяни випереджали всіх за сумарною складності і могли дозволити собі навіть кілька грубих помилок. Вони обидва виступили дуже впевнено, не допустивши падінь, але трохи кращим цього разу виявився Микита Нагорний, який виграв золото з пристойною сумою балів - 88,665. Друге місце у Артура, який набрав 87,832.

За третє ж місце велася серйозна боротьба і до кінця не було ясно, хто стане бронзовим призером. Перед останніми видами на 3-е місце могли розраховувати шість гімнастів, але більш стабільним виявився кіпріот Маріос Георгіу, який набрав 84,398 бала, що є мабуть історичним досягненням для гімнастики Кіпру.

Петро Пахнюк невдало виступив у кваліфікації, де зайняв всього лише 21-е місце, проте, він зумів реабілітуватися в фіналі. Він починав з своїх найсильніших видів: стрибка, брусів і перекладини і після навіть утримувався в трійці.

Кращий результат він показав на брусах:

Помарки у вільних вправах, коні ітакільцях відсунули його на 6-е місце, що теж дуже гідний результат. Видно було бажання виступити по максимуму і боротися до останнього.

Підсумкові результати топ-вісімки багатоборства:

 

Крім Петра Пахнюка, в фіналі також виступав інший український гімнаст Євген Юденков, який потрапив фінал після того як знявся з багатоборства Олександр Шатілов з Ізраїлю. У підсумку він набрав 79,799 бала (19-е місце).

Жінки

Особливо порадував виступ наших дівчат - Насті Бачинської та Діани Варінско]. Ще два роки тому у нас не було жодної гімнастки в фіналі індивідуального багатоборства на чемпіонаті Європи. Зараз дві наші гімнастки входять в топ-8, що вже великий прогрес та високий результат. Крім того, це явно ще не їхня межа і є снаряди, де можна додати в складності.

 

Настя та Діана впевнено пройшли всі чотири види, не допустивши падінь та якихось грубих помилок. У підсумку вони набрали практично однакові суми: 53,133 бала у Насті і 52,999 бала у Діани, що є 5-м і 7-м підсумковими результатами відповідно.

Найвищу свою оцінку Діана набрала на коронних різновисоких брусах - 13,833 при базі 5,9:

 

Також вона непогано виступила і на вільних вправах 12,900 при базі 5,0:

Настя показала високі бали в стрибку та колоді - 13,600 (5,0) і 13,533 (5,8) відповідно.

Відео виступів Насті на колоді та у вільних вправах:

Переможницею змагань стала француженка Мелані Дос Сантос з сумою 55,433. На другому місці чемпіонка 2017 го року Елісса Дауні з Великобританії - 55,365. Росіянка Ангеліна Мельникова на третьому місці - 55,065.

Підсумкові результати топ-вісімки жіночого багатоборства:

 

У вихідні, 13 і 14 квітня, відбудуться фінали в окремих видах, де виступатимуть Олег Верняєв (кінь і бруси), Ігор Радівілов (кільця і стрибок), Петро Пахнюк (бруси) і Анастасія Бачинська (колода).

Фінали почнуться о 14:30 за українським часом. Трансляція на сайті Eurovision sports і на каналі Матч Арена.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.