Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 квітня 2019, 15:33
9258
2

Кулкай не завадить Деревянченку знову боксувати за чемпіонський титул

Лев Кравців вважає, що на вихідних український боксер здобуде впевнену перемогу

| Оновлено 12 квітня 2019, 15:33
9258
2
Кулкай не завадить Деревянченку знову боксувати за чемпіонський титул
Fightnews.info. Джек Кулкай

Сергій Дерев'янченко боксуватиме наступного дня після Василя Ломаченка і це відбирає у нього добру частину уваги. Але перемігши яскраво і достроково цю увагу він собі точно поверне.

Хто такий Кулкай?

Разом з Сергієм Джек Кулкай претендує на титул чемпіону світу за версією IBF. Точніше, претендувати буде переможець їх протистояння. На даний момент в рейтингу німець другий, а українець – третій. Переможець займе перший вакантну позицію.

Чогось фантастичного про еквадорця, який прийняв громадянство Німеччини і не розкажеш. Хороший боксер, але типовий німецький боксер. Пам'ятаєте цих хлопців, які представляють промоутерські компанії Німеччини, що працюють через блок і виступають лише вдома? Кулкай майже повністю такий.

Поєдинок проти Дерев'янченка стане лише четвертим в кар'єрі, поза Німеччиною. Раніше він боксував в Норвегії, Фінляндії та США. Навіть топового Деметріуса Андраде вдалося затягнути додому і там йому програти. Історія майже така, як у Ентоні Кролли, який закордон виїжджав рівно таку ж кількість разів. Українці на цих вихідних б'ються з дуже домашніми хлопцями.

До речі, з приводу Андраде. У Джека з ним давні боксерські відносини. Ще в 2007-му на чемпіонаті світу в Чикаго, Кулкай поступився Деметріусу в чвертьфіналі. Між іншим, на тому ж турнірі боксував і Дерев'янченко. Щоправда, програв у півфіналі Матвію Коробову і поїхав додому з бронзою.

Хочеться придумати, чому в професіоналах ви повинні були цікавитися Джеком, але якось не виходить. Тричі програвав, 25 раз виграв і в тринадцяти випадках – достроково. З більш-менш топів в суперниках все той де Андраде, та ось Дерев'янченко. Усе.

Кому-небудь цікаві ці німецький домашні боксери? Здається, вже давно ні.

У Кулкая немає шансів?

Дерев'янченко, звичайно, фаворит. Як мінімум тому, що в США він, як вдома, провів там  всі свої поєдинки. Для суперника ж це лише другий виїзд за океан. Судити про готовність Сергія можемо лише з фото і відео з соціальних мереж, але дивлячись на них, можна побачити, що віе готовий не гірше, ніж до Джейкобса. А там він був на рівні.  

Фото Facebook. Сергій Деревянченко

Всі, хто хоче сказати, що просто так номером два в рейтингу не стають, хочеться відповісти, що ви маєте рацію. Кулкай не такий простий. Він не стоїть за блоком, очікуючи свого часу для відповіді серією ударів і вміє працювати комбінаціями. Та й було б дивно стояти і чекати, не володіючи таким же сильним ударом, як у супротивника: Сергій завершив достроково більше 70% поєдинків, а Джек - більше 40%.

Вони між собою навіть чимось схожі. Зрост майже однаковий (172 см у Кулкай і 175 см у Дерев'янченка), як і розмах рук. Статура і стиль ведення бою нагадує один одного. Тільки лише з різницею, що Сергій кращий в кожному з компонентів і це зіграє свою роль.

Навіщо Дерев'янченку цей бій?

Після поразки в чемпіонському бою потрібно повертатися красиво. Добре, що IBF далеко Сергія не відкинула, і він тут же бере участь у відбірковому поєдинку, з подальшим правом знову боротися за титул.

Кулкай непростий суперник, але не рівня Дерев'янченку. Швидкісні атаки, багатоударні серії, класна робота на ногах – все це має загнати в глухий кут суперника. Українець був хороший в бою з таким монстром, як Джейкобс, хоч і програв. Джеку не програє.

В ніч з суботи на неділю в Україні буде черговий претендент на титул. Цього разу на титул, який може виявитися в руках грошового Сауля Альвареса. Вогонь!

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
NikolayMaltsev
Чтобы Сергею всерьёз претендовать на чемпионский титул, ему нужно менять тренера. Это нужно было делать ещё до боя с Джейкобсом.
K_Sarioglo@i.ua
В общем-то все в тему кроме слова "монстр" относительно Джейкобса. Джейкобс конечно боксер топ-уровня, но до "монстра" он не дотягивает. Если таких как Джейкобс "монстрами" считать то тогда на каждую категорию минимум полдесятка монстров приходится.