Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 00:14
6786
0

Україна – Фарерські острови. Прогноз і анонс матчу кваліфікації ЧЄ

Наша збірна в бойовому складі зіграє з небезпечним аутсайдером

| Оновлено 04 липня 2021, 00:14
6786
0
Україна – Фарерські острови. Прогноз і анонс матчу кваліфікації ЧЄ
Федерація гандболу України

Поєдинок Україна – Фарерські острови відбудеться в середу, 10 квітня, у Києві. Початок зустрічі о 19.00. В прямому ефірі матч транслюватиме телеканал Хsport.   

Нинішній тиждень, протягом якого збірна України проведе два матчі проти команди Фарерських островів, стане багато в чому визначальним для нашої національної команди. У разі досягнення переможного результату в обох поєдинках, українці дуже збільшать свої шанси на участь в континентальній першості 2020 року, а при вдалому закінченні інших поєдинків в нашій відбірковій групі, можливо навіть дострокове потрапляння на Чемпіонат Європи за два тури до кінця відбіркового турніру.

Але для цього нашим гандболістам необхідно з усією відповідальністю підійти до спарених поєдинків проти острів'ян. На перший погляд, збірна Фарерських островів далеко не найсильніший суперник. В її складі немає жодного особливо відомого за європейськими мірками гравця, але це не заважає фарерцям постійно прогресувати і потихеньку дертися вгору в ієрархії континентального гандболу.

Повноцінно це на собі відчула збірна Чорногорії, яка в стартовому турі кваліфікації у себе в Подгориці не змогла обіграти північних гандболістів - 24:24. Причому по ходу поєдинку Фарерські острови вигравали в учасника останнього чемпіонату Європи з перевагою в шість м'ячів. Підсумкова нічия сплутала карти в нашій групі, але, безумовно, зіграла на користь нашої збірної.

Для того щоб реалізувати турнірну перевагу над чорногорцями, українці повинні не повторювати їх помилок і брати максимум очок в матчах з Фарерами. Для досягнення цієї мети головний тренер збірної України Сергій Бебешко викликав наступних гравців:

Воротарі: Генадій Комок, Антон Терехов (обидва - «Мотор»), Антон Дерев´янкін («ЗТР»)

Польові гравці: Захар Денисов, Дмитро Дорощук, Владислав Донцов, Юрій Кубатко, Артем Козакевич (усі - «Мотор»), Дмитро Тютюнник , Євген Жук (идва- «ЗНТУ-ЗАС»), Андрій Акименко, Олександр Тільте, Дмитро Ільченко (усі – «ЗТР») Олександр Кириленко («Рііхімаен Кокс», Фінляндия), Олександр Южбабенко («Спартак», Росія), Сергій Онуфрієнко («Шартр», Франція), Станіслав Жуков («Гуммерсбах», Німеччина), Павло Гурковський («Келараши», Румунія), Владислав Остроушко («Єврофарм Работнік», Македонія), Станіслав Плясун («Шаля», Словаччина), Дмитро Горига («Погонь», Польща), В´ячеслав Садовий («Бакеу», Румунія).

  
У порівнянні з першим ігровим вікном, в якому наша команда грала з данцями та чорногорцями, склад збірної України став навіть сильніше, адже в тих іграх участі не брали такі сильні гравці як Станіслав Жуков, В'ячеслав Садовий та Артем Козакевич. За великим рахунком, за вийнятком травмованого моторівця Євгена Буйненко і можливих змін у воротарській лінії, нинішній склад збірної є близьким до оптимального.

Варто відзначити, що зовсім нещодавно збірна України вже протистояла Фарерським островам. Це відбулося в рамках кваліфікаційного турніру до Чемпіонату світу-2019 в Італії. Той поєдинок відбувся одинадцятого січня 2018 року і завершився перемогою збірної України - 30:22. Кращими снайперами в складі нашої команди стали Артем Козакевич із сімома голами і Сергій Онуфрієнко з шістьма точними кидками по воротах суперника. Втім, тоді з групи не вийшли обидві команди.

Не зайвим буде продовжити переможну традицію і зараз, тим більше, що нашу команду може додатково порадувати збірна Данії. Якщо данці виграють обидва свої поєдинки проти Чорногорії, що є більш ніж реальним моментом, а збірна України при цьому двічі завдасть поразки Фарерським островам, то наша команда за два тури до кінця відбору забезпечить собі друге місце, а разом з ним і путівку на Чемпіонат Європи . Чого нашим гандболістам і побажаємо.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Данія

2

2

0

0

65:41

+24

4

2.Україна

2

1

0

1

53:54

-1

2

3.Чорногорія

2

0

1

1

48:53

-5

1

4.Фарерські острови

2

0

1

1

41:59

-18

1

Розклад

10 квітня

Україна – Фарерські острови

Чорногорія – Данія

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.