Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Німеччина
| Оновлено 07 квітня 2019, 00:03
7704
7

Баварія розтрощила дортмундську Боруссію в Der Klassiker

П'ять м'ячів вдалося відправити в ворота принципово суперника підопічним Ковача

| Оновлено 07 квітня 2019, 00:03
7704
7
Баварія розтрощила дортмундську Боруссію в Der Klassiker
twitter.com/FCBayern
Настав той час, коли на полі мюнхенської «Альянц Арени» зійшлися в непримиренному протистоянні за першу сходинку в турнірній таблиці два головні претенденти на трофей німецької Бундесліги за підсумками цього сезону. Перша, за станом на початок двадцять восьмого туру, команда країни – дортмундська Боруссія – приїхала до центрального міста південної частини країни з метою протистояння чинному чемпіону у самому його лігві.
 
Під час підготовки до даної дуєлі, команди-учасниці неодноразово змінювали один одного на лідируючій сходинці турнірної таблиці. Навіть більше! На момент «зимової паузи» аналітики німецького футболу робили досить гучні заяви про, здавалося б, дострокове чемпіонство. Однак «Боруссія» не була б «Боруссією», якби не «придумала» б собі проблем. Сім матчів без перемог на всіх фронтах, які були розділені одиноким успіхом в грі проти леверкузенського «Байєра» (3:2), коштували команді Люсьєна Фавра першої позиції в Бундеслізі, місця в плей-офф Ліги чемпіонів і розіграшу національного Кубка.
 
Однак «Баварія», за тиждень до звітної зустрічі, невдало з'їздила в гості до «Фрайбургу» (1:1), що відправило команду Ковача у зворотньому напрямку – на друге місце. І все це відбувалося безпосередньо перед Der Klassiker, про який в Німеччині говорили з моменту перемоги «Боруссії» на домашній «Зігналь-Ідуна-парк» восени минулого року (3:2).
 
Зазвичай, в поєдинках між цими командами інтрига зберігається максимально можливу кількість ігрового часу. На жаль, в даній ситуації подібного явища і близько не можна було спостерігати. «Боруссія» просто провалила гру.
 
Хоча, це з якого боку ще подивитися. Цілком міг вже на другій хвилині зустрічі відкрити рахунок Матс Хуммельс. Однак його удар головою, після подачі Алькантари з кутового на лівому фланзі, лише змусив м'яч пройти небезпечно близько до дальньої стійкою воріт Бюркі, але не більше.
 
Відповідь «джмелів» була досить цікава. Марко Ройс увірвався з м'ячем в штрафну опонентів після передачі Бруун Ларсена, після чого прострілив на другий темп атаки – якраз в ту зону і здійснював свій ривок Джейдон Санчо. Півзахисник Дортмунда пробив низом, Нойер завмер на місці, як і всі присутні на «Альянц Арені». Через мить пролунав дзвінкий гул стійки, який дав чітко зрозуміти – Санчо не зміг забити.
 
Якраз після цього моменту на шостій хвилині гри, про «Боруссію» в атаці згадувати вже не доводилося до самого фінального свистка. Підопічні Ковача вже в під час наступного наступу довели справу до отримання права виконати кутовий на лівому фланзі. Знову Тіаго, знову навіс на ближню стійку, і, знову, Хуммельс не відчув спротиву під час удару головою. З другої спроби Матс влучив просто бездоганно, а Бюркі не встиг зреагувати.
 
Потім, Дан-Аксель Загаду зробив все необхідне для потреби у своїй заміні вже після перерви матчу. Захисник помилявся вкрай часто, а перший його огріх – під час передачі поперек власної половини поля – подарував м'яч Левандовські. Поляк за мить подолав відстань до штрафної, перекинув м'яч над Бюркі, які залишив ворота, і ударом по порожніх цілі забив свій 200-й гол в «елітному» дивізіоні німецької першості.
 
Єдиним, кого було дійсно шкода – це Роман Бюркі. Гості могли поступатися зі значно більшим розривом вже до перерви, але страж воріт впорався майже з усіма загрозами, де міг хоча б щось зробити. Так, в епізоді з голом Хаві Мартінеса, він опинився на лінії розстрілу для іспанського півзахисника, який відправив у сітку воріт суперника третій м'яч у цій зустрічі, що було записано під назвою його команди.
 
А щоб вже точно не виникло ніяких сумнівів щодо підсумкового переможця протистояння, Серж Гнабрі точним ударом головою після м'якого навісу Томаса Мюллера з правого флангу зробив різницю в рахунку загрозливо великою вже до перерви – 4:0.
 
За великим рахунком, гру на цьому моменті вже можна було закінчувати. «Баварія» атакувала і надалі, однак забити ще вдалося лише в кінці матчу. До забитого м'яча Серж Гнабрі додав ще й гольову передачу на Роберта Левандовські, якому залишалося просто не промахнутися повз порожні ворота. 5:0 – мюнхенська «Баварія» знову на вершині турнірної таблиці, але найцікавіше в Німеччині ще попереду!
 
У наступному турі «Баварія» відправиться до Дюссельдорфа на гру проти місцевої «Фортуни», а «Боруссії» належить зустрітися на своєму полі з «Майнцем» – для Юргена Клоппа (якби німецький фахівець залишився керувати «джмелями») це могла б бути дуже принципова дуель.

Чемпіонат Німеччини. 28-й тур.

«Баварія» – «Боруссія Д» – 5:0

 Хуммельс (10), Левандовські (18, 89), Мартінес (41), Гнабрі (43).

«Баварія»: Нойер – Алаба, Зюле, Хуммельс, Кімміх – Мюллер (Санчеш, 80), Мартінес (Горецка, 76), Алькантара – Гнабрі, Левандовські, Коман (Рібері, 68).

Запасні: Ульрайх, Хамес, Рафінья, Боатенг.

«Боруссія Д»: Бюркі – Діалло, Аканжі, Загаду (Вайгль, 46), Піщек (Вольф, 69) –  Ділэйні, Вітсель – Ларсен, Дауд (Гьотце, 62), Санчо – Ройс.

Запасні: Хітц, Філіпп, Шмельцер, Топрак.

Арбітр: Мануель Греффе (Берлін, Німеччина).

Стадіон: Альянц Арена (Мюнхен, Німеччина).

Удари (у площину): 22 (10) – 4 (1)
Кутові: 11 – 1
Оффсайди: 1 – 2.

БАВАРІЯ-БОРУССІЯ Д. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C
 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги
Футбол | 27 квітня 2024, 02:32 0
ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги

Королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0, єдиний гол забив Арда Гюлер

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
Бавария которая сама далека от идеальных кондиций просто уничтожила борусиию. А ведь борусию с начала сезона очень сильно все расхваливали!
Владислав Антонов
Все равно интрига в борьбе за чемпионство еще есть - одно очко за шесть туров отыграть вполне возможно, в футболе бывают и не такие чудеса.
RoNIkyo
Тут фанаты Шахтера должны написать, что Ярмоленко настолько плохо играл в Боруссии в прошлом сезоне, что они даже в этом хреново играют.
Sanja Lime
надеюсь завтра домашняя команда то-же с гостями сделает))