Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 квітня 2019, 21:58
10284
0

Швед — джентльмен, камбек Динамо і дубль Зубкова

Sport.ua розповідає про найяскравіші моменти 23-го туру УПЛ

| Оновлено 06 квітня 2019, 21:58
10284
0
Швед — джентльмен, камбек Динамо і дубль Зубкова
ФК Карпати. Мар'ян Швед
23-й тур чемпіонату України з футболу був досить сильно розтягнутий у часі. Почали команди грати у вівторок, а закінчили лише в суботу. Sport.ua розповідає про найяскравіші епізоди минулого туру.
 
Джентельменський вчинок туру
 
Полтавська «Ворскла» продовжує тонути. Звільнення Василя Сачка з посту головного тренера команди не допомогло — в черговому турі УПЛ «Карпати» не пощадили полтавчан, вдома розгромивши їх з рахунком 4:0.
 
Сам по собі розгром «Ворскли», мабуть, нікого не здивував. Ситуація в клубі дуже важка, і світла в кінці тунелю поки не видно. Але поєдинок ознаменувався нечастим у світі футболу вчинком. 21-річний український вінгер «Карпат» Мар'ян Швед, чий контракт минулої зими викупив шотландський «Селтік», оформив дубль, забивши на 38-й і 62-й хвилинах поєдинку. Міг Швед зробити і хет-трик, коли на 69-й хвилині Чижов порушив правила на Понде в своїй штрафній, а суддя призначив пенальті у ворота «Ворскли». Але замість Шведа до «точки» пішов 30-річний французький форвард Карім Йода, забив і встановив остаточний рахунок в матчі.
 
 
Чому Швед не пішов бити пенальті відповів після матчу сам Йода: «Дуже приємно, що забив, мені вже давно не вдавалося цього зробити. Гол важливий. Сподіваюся, це новий початок для мене. Звичайно, всі чекали, що пенальті битиме Швед. Ми поговорили з ним, і я запитав, чи можу пробити. Він відповів: «Будь ласка». І я забив. Ми прекрасно ладнаємо і на полі, і поза ним. Тому я щиро дякую Мар'яну за таку можливість».
 
Справжній джентельменський вчинок Шведа, який поставив інтереси свого одноклубника, якому цей гол був необхідний для впевненості, вище власних. До слова, це був перший м'яч Йоди в складі «Карпат».
 
Пенальті туру
 
Донецький «Шахтар» на виїзді не надто впевнено обіграв «Олександрію» — 1:0. Єдиний м'яч у матчі з пенальті забив Жуніор Мораес на 12-й хвилині. При цьому до призначеного одинадцятиметрового є питання.
 
На 11-й хвилині поєдинку Цуріков наздоганяв Веллінгтона Нема, який рвався до воріт, і, здавалося, штовхнув його в спину. Повтор показав, що Цуріков все-таки спочатку зіграв в м'яч, а Нем впав, скоріше, тому, що за інерцією сам зачепився за ногу Цурикова, а не внаслідок фолу з боку гравця господарів. Рефері вирішив інакше, і Мораес пенальті реалізував.

«Моя думка — пенальті не було. Зрозуміло, що я говорю як гравець «Олександрії», але перед тим, як Цуріков зіткнувся з Немом, і вони впали, Цуріков зіграв в м'яч. Вважаю, що пенальті не було», — сказав після матчу хавбек «Олександрії» Кирило Ковалець.
 
При цьому «Олександрія» протягом поєдинку створила ненабагато менше моментів, ніж «гірники». Особливо гарним був дальній удар все того ж Цурікова на 26-й хвилині — після удару зовнішньою стороною стопи з-за штрафної з лівого флангу м'яч по дузі летів у дальню «дев'ятку», але вдарився у поперечину.
 
Як би там не було, «Шахтар» здобув перемогу і зберіг відрив від «Динамо» в сім очок.
 
Камбек туру
 
54-та хвилина матчу «Зоря» — «Динамо». Господарі ведуть 2:0, гості в меншості, перемога в кишені... Ні! Підопічні Олександра Хацкевича на жилах зуміли перевернути хід поєдинку і вирвати необхідну перемогу.
 
Вже на 58-й хвилині Буяльський покарав розслаблених «мужиків». На 64-й хвилині Циганков фантастичним ударом зі штрафного зрівняв рахунок в матчі. На 69-й хвилині склади команд зрівнялися після видалення Білого за фол останньої надії, а на 84-й хвилині «Динамо» забило переможний гол.
 
 
Досвідчений 38-річний український захисник В'ячеслав Чечер, який з'явився на полі на 71-й хвилині, зіграв рукою в своїй штрафній. Арбітр справедливо вказав на «точку», Циганков реалізував пенальті без шансів для Махарадзе.
 
Ейфорію фанатів «Динамо» зіпсувала тільки думка деяких футбольних фахівців. Мовляв, «Зоря» після 2:0 нез'ясовним чином кинула грати і стала допускати безглузді провали в обороні, причому робила це систематично... Але ж ми не є прихильниками теорії змови, правда?
 
Дубль туру
 
Виїзний матч зі «Львовом» не дуже вдало складався для «Маріуполя», поки за справу не взявся 22-річний півзахисник Олександр Зубков, контракт якого належить донецькому «Шахтарю».
 
У другому таймі «Маріуполь» поступався господарям із рахунком 0:1, але вже на 55-й хвилині Зубков реалізував пенальті після видалення Мартана. Потім на 70-й хвилині забив Борячук, а на 77-й хвилині Зубкову вдався шикарний удар з-за меж штрафного — м'яч рикошетом від штанги залетів у ворота, зробивши рахунок 3:1 на користь «Маріуполя». Щоправда, до фінального свистка гості встигли пропустити другий м'яч, але радості перемоги це не затьмарило.
 
 
Варто відзначити, що на рахунку Зубкова поточного сезону УПЛ вже 6 забитих м'ячів (один з них — з пенальті). Може, головному тренеру «Шахтаря» Паулу Фонсеці прийшла пора звернути пильну увагу на талановитого футболіста?
 
Серія туру
 
Донецький «Олімпік» вдома поступився чернігівській «Десні» з рахунком 0:2 і довів свою серію без перемог в чемпіонаті України з футболу до 11-ти матчів. В останній раз «Олімпік» вигравав у минулому жовтні, коли з рахунком 1:0 вдома переміг одеський «Чорноморець».
 
 
«У будь-якому випадку, ми повинні бути разом, а не окремо. Виходити, боротися і битися за результат, щоб залишитися в УПЛ. Складно, всі команди організовані, підготовлені. Кожен матч буде складним», — зазначив після матчу наставник «Олімпіка» В'ячеслав Шевчук.
 
Після 23-х зіграних турів «Олімпік» посідає 10-е місце в чемпіонаті України з футболу, маючи в активі 20 очок за різниці забитих і пропущених м'ячів 25-35.
 
Пас туру
 
Українській Прем'єр-лізі часто дорікають у відсутності видовищності, і ці закиди цілком справедливі. Тим цінніше рідкісні перлини, які час від часу тут трапляються.
 
У поєдинку «Чорноморець» — «Арсенал-Київ» (1:3) такою перлиною став гольовий пас, який на 37-й хвилині поєдинку 22-річний габонський форвард «канонірів» Гаетан Міссі-Мезу віддав на Павла Оріховського. Міссі-Мезу, скориставшись передачею з правого флангу, з центру штрафного майданчика віддав передачу Оріховського п'ятою (!) в стрибку (!!). Десь схвально покивав один Олександр Рикун... Оріховський м'яко відправив м'яч у кут воріт, зробивши рахунок 3:0. Після такого нокауту «Чорноморець» виправитися так і не зміг.
 
 
У матеріалі використані фото офіційних сайтів клубів.

 

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.