Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 квітня 2019, 14:05
8778
2

Паулу ФОНСЕКА: «Проблеми Марлоса ускладнилися після збірної»

Наставник «Шахтаря» розповів про підготовку до поєдинку 1/4 фіналу Кубка України проти «Динамо»

| Оновлено 05 квітня 2019, 14:05
8778
2
Паулу ФОНСЕКА: «Проблеми Марлоса ускладнилися після збірної»
ФК Шахтар Донецьк. Паулу Фонсека

Головний тренер донецького «Шахтаря» Паулу Фонсека поділився очікуваннями від поєдинку з київським «Динамо» в 1/4 фіналу Кубка України з футболу.

– Паулу, в якому графіку «Шахтар» проводить мікроцикл підготовки?
– Найголовніше – відновити наших хлопців, адже після попереднього матчу ще не минуло й 48 годин. Починаємо тактично готуватися до складної гри, якими є геть усі з «Динамо», і далі в Кубку пройде лише один.

– На відміну від багатьох українських тренерів, ви відкрито ділитесь кадровими новинами. Розкрийте зараз якісь таємниці: як зміниться склад «Шахтаря» за кілька днів?
– Марлос перебував не в найкращих кондиціях для матчу з «Олександрією», і ми вирішили лишити його на лаві запасних. Протягом цього сезону він мав певні проблеми, на жаль, після збірної вони ускладнились. Докладаємо всіх зусиль, аби відновити його до «Динамо». Побачимо, чи вдасться. А в іншому доступні майже всі. Не секрет, що наш склад не надто відрізнятиметься від того, який ви зазвичай бачили цього року. Усвідомлюємо, що попереду складний поєдинок, і хочемо випустити на поле найкращих.

– Тенденція останніх зустрічей із «Динамо»: «Шахтар» багато контролює м’яч та створює моменти, однак є проблеми з реалізацією. Які висновки зробив тренерський штаб і команда?
– Так, ваша правда, матчі дійсно засвідчують тенденцію нашого домінування на полі. Ми здійснили цей аналіз. Найчастіше результат ґрунтується на наших помилках у тих епізодах, що «Динамо» створює проти нас, а їх не так уже й багато. Ми не повинні помилятися в обороні, ставити під загрозу свою безпеку. В атаці ж завжди домінуємо, створюємо багато моментів. Із «Динамо» слід бути трохи безпечнішим у захисті, плюс вірити в те, що ми можемо створювати нагоди в атаці та їх реалізовувати. Поєдинки з «Динамо» складні, тому що суперник дуже швидко сідає в оборону й часом надзвичайно важко розкрити зони. Проте в кожному разі ми намагатимемось підготувати команду якнайкраще, аби це зробити.

– Прокоментуйте новини ЗМІ про те, що Веллінгтон Нем, можливо, піде.
– Насправді це лише новини. Наразі я знаю, що Нем у нашій команді. Він працює, і дуже добре. Саме завдяки цьому він мав змогу зіграти з «Олександрією», де став однією з визначальних фігур. Для мене важлива тільки робота на тренувальному полі та в матчах, а не те, що пишуть в Інтернеті. Доки футболісти перебувають тут, я розраховую геть на всіх.

– А на молодих хлопців – Тете, Маркоса Антоніо? На Фернандо, який грав з «Динамо» лише раз? Чи готові вони психологічно до таких матчів?
– Слід визнати, що Фернандо цього сезону грав досить багато. Зараз прийшли новачки, їх потрібно добре підготувати, а випускати необхідно в найкращому контексті – коли нема жодного ризику. А поєдинки з «Динамо» є дуже вимогливими. Нам потрібно знайти найкращий контекст, аби хлопці могли вийти на поле та відчути український чемпіонат. Дехто більш досвідчений, ніж інші, однак усі вони молоді. Аналізуватимемо кожен матч і спробуємо зрозуміти, кого з новачків найкраще інтегрувати у певний момент. Вік на їхньому боці, вони мають час. Перша мета клубу – перемагати. І мий вибір завжди ґрунтується в тому напрямку, щоб команда виграла, незалежно від того, хто виходить на поле. А молодим футболістам ще слід зрости, й для цього потрібен правильний контекст.

Матч 1/4 фіналу Кубка України «Шахтар» — «Динамо» відбудеться в Харкові на стадіоні «Металіст» у неділю, 7-го квітня, о 17:00.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DKTheBest2
Ох, бардак во-всем. Хочется уже увидеть Украину выкарабкающуюся из этой грязи, нл видать не судьба.
Смотрю на этот цирк с выборами и на рвоту тянет.
Я не против смены Пороха, если он уж так надоел Украине, но этот клоун Зеленобородько вообще не понимает куда полез.
Попомните мое слово, что уже скоро, после его избрания, вы все будете плеваться на него и созывать новый Майдан.
Дурновате воно.
Сначала он займется "вечной проблемой"всех языков в Украине, кроме украинского. Вернет срашистское ТВ, будете созерцать Киселева&Ко и узнавать из первых рук, как виновата Украина перед паРашей и много-много еще интересного.
Так хочется ошибиться в своем прогнозе, но боюсь, что не судьба.