Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 04 квітня 2019, 20:37
2622
1

China Open: визначилися пари чвертьфіналістів

Черговий ігровий день турніру в Пекіні обійшовся без особливих несподіванок

| Оновлено 04 квітня 2019, 20:37
2622
1
China Open: визначилися пари чвертьфіналістів
На Відкритому чемпіонаті Китаю сьогодні були зіграні поєдинки 1/8 фіналу.
 
У першій сесії два головних фаворита впевнено пройшли в наступну стадію турніру. Люка Бресель менш ніж за 1,5 години розібрався зі своїм другом (поза снукерного столу) Хоссейном Вафаєєм. Іранець - автор найбільшої серії відбору на China Open, він зробив брейк у 146 очок. Але в поєдинку з Бреселем нічого подібного не показав: бельгієць виграв 6:0, причому останні три фрейми - із загальним рахунком 265:0.
 
Не зазнав проблем і Ніл Робертсон - теж «швидкий» матч, теж 6:0 проти Лу Ніна. Китаєць вибив Баррі Хокінса і Марка Кінга, але Робертсон виявився йому не по зубах. Австралієць проводить прекрасний сезон: завоював 2 титулу і ще тричі грав у фіналах рейтингових турнірів. У матчі з Лу Нином він оформив одну сотенну серію, вже 74-ю в сезоні - за цим показником Робертсону немає (та й не буде) рівних. Нагадаємо, саме Нілу належить рекорд за кількістю сенчурі за сезон - 103 в 2013/14-му. Але і йому є, до чого прагнути - поки що лише Стівен Хендрі і Дін Цзюньхуей зуміли оформити по 7 сотенних серій протягом одного турніру. У Робертсона на нинішньому China Open поки що 4...

 
Продовжує дивувати Сем Крейгі. 25-річний снукерист з Ньюкасла вибив Райана Дея і Алі Картера (представників Топ-20 світового рейтингу), тепер надійшла черга Ляна Веньбо (№37 у світовому табелі про ранги). Крейгі переміг з рахунком 6:3 і вперше в кар'єрі пробився до чвертьфіналу рейтингового турніру. Ризикнемо припустити, що на даний момент це його максимальне досягнення, адже пройти Робертсона буде дуже складно.
 
Бен Вулластон також давно не доходив до такої стадії турнірів - з позаминулого року. Проте завдяки перемозі над Лю Хаотянем (6:4) англієць виправив становище.
 
У другій сесії ігрового дня Бінем підтвердив свої претензії на титул. І за авторитетом, і, головне, за якістю гри Стюарт виглядає головним претендентом на вихід у фінал зі своєї частини турнірної сітки. Він дуже впевнено переграв Рода Лаурела (№99) - 6:1. При цьому на рахунку англійця вже 6 сотенних серій, тож він близький якщо не до побиття, так до повторення рекорду Хендрі/Діна.
 
Джек Лісовський, вочевидь, завдяки своїм явно слов'янським кореням створює собі труднощі, а потім героїчно їх долає. У матчі з Лі Ханем англієць поступався 2:4, потім вийшов вперед - 5:4. У 10-й партії поступався в рахунку 39 очок, на останньому чорному подарував шанс супернику - а той цим не скористався. Навряд чи Бінем дозволить собі такі слабкості ...

 
 
Алан МакМанус виграв «шотландське дербі» у Ентоні Макгілла - 6:3. Пробився до чвертьфіналу ще один «скотт», вірніше - Скотт. Дональдсон в завзятій боротьбі здолав Ріки Уолдена - 6:5.

1/8 фінала, 4 квітня (9:00 и 14:30 за Києвом):
Лян Веньбо  - Сем Крэйгі  - 2:6
Ніл Робертсон  - Лу Нін  - 6:0
Люка Бресель  - Хоссейн Вафаей  - 6:0
Лю Хаотянь  - Бен Вулластон  - 4:6
Алан МакМанус  - Ентони МакГілл  - 6:3
Лі Хань  - Джек Лісовскі  - 4:6
Стюарт Бінем  - Род Лоулер  - 6:1
Скотт Дональдсон  - Рікі Уолден  - 6:5

1/4 финала, 5 апреля(9:00 и 14:30 за Києвом):
Сем Крэйгі  - Ніл Робертсон 
Алан МакМанус  - Люка Бресель 
Джек Лісовскі  - Стюарт Бінем 
Бен Вулластон  - Скотт Дональдсон 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
etumanov
И уже в четвертьфиналах открытого чемпионата Китая ни одного китайца)
Спасибо, что обозреваете снукер.