Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 03 квітня 2019, 21:37
2398
0

China Open: містичний максимум Бінем, чергова жертва Крейги

Турнір в Пекіні продовжує дарувати сюрпризи

| Оновлено 03 квітня 2019, 21:37
2398
0
China Open: містичний максимум Бінем, чергова жертва Крейги
У Пекіні відбулися поєдинки 1/16 фіналу China Open, і знову не обійшлося без несподіванок.
 
Після 1/32 фіналу Відкритого чемпіонату Китаю найкраща серія на турнірі була в активі Стюарта Бінем - 140 очок. Ніл Робертсон поліпшив її. У матчі з Меєм Сівенем австралієць поступався 1:3, однак зібрався і виграв п'ять партій поспіль, заодно оформивши брейк в 141 очко.

Але досягнення Нілу недовго залишалося кращим.
 
Бінем, який завершив перший матч «всуху», повів в рахунку і з Пітером Ебдоном - 3:0, тож на його рахунку було 9 виграних фреймів поспіль. Потім пішов спад: Ебдон зрівняв рахунок. Однак в 7-й партії Бінему вдалося набрати 147 очок за один підхід, причому останні 4 червоних були досить непростими.

Стюарт став шостим снукерістом в історії, в активі якого є щонайменше 5 максимумів (інші п'ятеро: Ронні О'Салліван (15), Стівен Хендрі (11), Джон Хіггінс (9), Дін Цзюньхуей (6) і Шон Мерфі (5)). Найцікавіше те, що попередній раз брейк в 147 очок вдався Бінему - увага - в 7-му фреймі матчу 1/16 фіналу China Open за рахунку 3:3! Було це рік тому, а суперником Стюарта був тоді Рікі Уолден. Ось такий збіг. Що стосується поєдинку з Елдоном, то Бінем на куражі взяв і решту партій - 6:3.
 
В інших поєдинках ігрового дня також були деякі несподіванки. Так, Сем Крейгі (№94 світового рейтингу), який в першому раунді вибив Райана Дея (№17), обіграв і Алі Картера (№19) з рахунком 6:4. Девід Гілберт поступився Скотту Дональдсону (3:6) і ризикує не потрапити до числа 16-ти сіяних на майбутньому чемпіонаті світу.
 
Обійти Гілберта в рейтингу може, наприклад, Ентоні МакГілл. Правда, для цього йому потрібно стати переможцем цьогорічного турніру. Але черговий крок Ентоні зробив: обіграв Стівена Магуайра (6:3). Тепер йому прийдеться грати друге поспіль «шотландське дербі», цього разу проти Алана МакМануса. Алан, до слова, розгромив Стюарта Каррінгтона (№46 світового рейтингу) - 6:0.
 
Лян Веньбо поступався Крейгу Стедману 3:5, однак зумів переломити хід гри і вирвав перемогу - 6:5. Лі Хань вибив кривдника Трампа, Роббі Вільямса (6:4). Тепер йому грати поєдинок з Джеком Лісовським, який обіграв Джерарда Гріна (6:3).

1/8 фінала, 4 квітня (9:00 и 14:30 за Києвом):
Лян Веньбо  - Сем Крэйгі 
Ніл Робертсон  - Лу Нін 
Люка Бресель  - Хоссейн Вафаей 
Лю Хаотянь  - Бен Вулластон 
Алан МакМанус  - Ентони МакГілл 
Лі Хань - Джек Лісовскі 
Стюарт Бінем  - Род Лоулер 
Скотт Дональдсон  - Рікі Уолден 

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.