Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 02 квітня 2019, 13:25
10263
0

Віталій КІЛЬЧИЦЬКИЙ: «Можу ще боротися, хочу брати участь в Кубку IBU»

Біатлоніст розповів про свої перспективи

| Оновлено 02 квітня 2019, 13:25
10263
0
Віталій КІЛЬЧИЦЬКИЙ: «Можу ще боротися, хочу брати участь в Кубку IBU»

Український біатлоніст Віталій Кільчицький повернувся в спорт після півторарічної паузи, однак сезон що завершився не можна назвати для нього вдалим.

«До чемпіонату України я півтора місяці був без стартів. Зараз є проблема зі зв'язкою живота, яка у мене порвана, і якої ми займаємося практично з першого етапу Кубка світу. Після підйомного кроку у мене сковує м'яз, йде спазм, що не дає можливості повноцінно бігти на рівнині. Розбираємо зараз цю проблему, робили МРТ, і мені сказали, що повинен бути повний спокій, але так як сезон тривав, відпочивати я не міг. Вже як міг, але допрацьовував до кінця. Цю зв'язку я надірвав в спортзалі, виконуючи деякі вправи».

"Що далі? Буде тренерська рада, будуть вирішуватися подальші питання. Я б хотів ще бігати, тренуватися. У цьому сезоні стрільба мені завадила показати високі результати, два-три промахи в спринті - це навіть не рівень Кубка IBU. А так відчуття у мене хороші, ходом теж можу додати. У цьому сезоні був сьомим на одному з етапів Кубка IBU. На пік форми вдалося вийти влітку, на два місяці. Але в наступному році потрібно скорегувати підготовку, щоб бігти взимку, а в вересні пропускати всі ці старти. Тому що спочатку увійшли в форму, а потім ця форма потихеньку почала втрачатися. Тому потрібно більше акцентувати на зиму».

«Проаналізуємо ще сезон, пройдемо тести, медогляди, і думаю, що я зможу ще боротися, сили у мене є. Потрібно підпорядкувати гвинтівку, буду з тренерами спілкуватися. У мене є знайомий тренер, який в Польщі Гвіздон тренував, він зараз у Львові буде близько чотирьох місяців, хочу з ним трохи попрацювати. Скомпаніруемся з ним, можливо, спільні збори проведемо зі стрільбою, розберемо різні моменти. Залікуємо все болячки, і я думаю, що ще бігати потрібно, на IBU можна виступати. На наступний рік я б хотів пробігти всі етапи Кубка IBU, для мене це досить хороший рівень змагань. Зараз він вже інший, ніж був раніше, тому там гідно виступати», - вважає Кільчицький.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.