Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 02 квітня 2019, 13:27
8169
4

Марко ДЕВИЧ: «Суркіс два рази мені допоміг»

Колишній нападник «Металіста» пояснив, чому він віддав перевагу «Шахтарю» перед «Динамо»

| Оновлено 02 квітня 2019, 13:27
8169
4
Марко ДЕВИЧ: «Суркіс два рази мені допоміг»
ФК Шахтар Донецьк. Марко Девич
35-річний екс-форвард «Металіста» і «Шахтаря» Марко Девич розповів про те, чому свого часу перейшов в донецький «Шахтар», а не в київське «Динамо», хоча його запрошували обидва клуби.
 
«Чому Даріо Срна зателефонував мені в той же вечір, що і Ігор Суркіс? Я теж його про це запитав. А він сміявся. Це його потрібно запитати. Може, він десь дізнався про це, не знаю.
 
Я був в Туреччині на зборах зі збірною України, ми готувалися до чемпіонату Європи. Ми говорили з Ігорем Михайловичем (Суркісом — прим. ред.). Це людина, яку я поважаю, можна сказати, що він два рази мені допоміг. Він два рази мене хотів. Перший раз, коли у мене закінчувався контракт із «Металістом». Я сказав, що у мене півроку залишилося. Він сказав, що ніяких проблем, якщо я не буду півроку грати. Це теж показник того, наскільки він мене хотів.
 
Друга ситуація була... «Металіст» завжди ближче з «Шахтарем». «Динамо» — більше з «Дніпром». Відносини, вболівальники, в футбольному плані. Того року «Шахтар» безпосередньо потрапив в Лігу чемпіонів, а я з «Металістом» в Лізі чемпіонів не грав. Це теж одна з причин.
 
Не можу сказати, що у мене залишився осад, але я все одно повинен був вибрати: або «Шахтар», або «Динамо».
 
Чи перебив «Шахтар» «Динамо» по грошах? Ні. «Динамо» давало підйомні, а «Шахтар» тільки зарплату. «Шахтар» запропонував таку ж зарплату, як і «Динамо», не менше.
 
Поясню ситуацію — я домовився щодо суми контракту. «Динамо» давало чотири роки. Я хотів, щоб в клуб прийшов Андрій Мілутінович (сербський лікар — прим. ред.), який в «Інтері» працював. Ігор Михайлович сказав, що це — не проблема, що і його підпишемо. Настільки він мене хотів, що не бачив зайвих проблем. Потім у мене в казанському «Рубіні» не йшло, і в глибині душі я хотів в «Динамо». І в «Шахтарі» все зробили для мене, прекрасний президент. Мене більше тягнуло туди, в «Шахтар», — розповів Девич.
 
Девич виступав за «Шахтар» з 2012-го по 2013-й роки.
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RoNIkyo
Боже, завжди подобався гравець. Ще й як людина дуже імпонує
Vbolivalnyk-Peter
Ти вже теж як Суркіс його хочеш....
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил