Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 30 березня 2019, 06:47
5406
4

БОГДАНОВ: «Донбас Арена була величезною перевагою для Шахтаря»

Півзахисник розповів про протистояння київського і донецького клубу

| Оновлено 30 березня 2019, 06:47
5406
4
БОГДАНОВ: «Донбас Арена була величезною перевагою для Шахтаря»
olimpik.com.ua. Андрій Богданов
7 квітня в Харкові «Шахтар» зіграє з «Динамо» у чвертьфіналі Кубка України. Останній раз на такій стадії турніру команди зустрічалися майже 7 років тому. Тоді «Шахтар» розгромив свого принципового суперника з рахунком 4: 1. Андрій Богданов, який грав тоді в складі київського клубу, в коментарі Sport.ua розповів про про історичне протостояння.
 
- Коли два гранда українського зустрічаються на ранній стадії розіграшу кубка, поєдинок називають достроковим фіналом. Гравці також сприймають подібні матчі і налаштовуються як на фінал?
 
- «Динамо» і «Шахтар» - це принципові суперники. Я думаю в обох команд буде позамежна мотивація виграти і пройти в наступну стадію, показавши свою силу. Не думаю, що буде ротація складу, тому перемога в цьому матчі дуже важлива. У таких матчах важливу роль буде грати і мотивація, футболісти будуть викладатися і віддавати всі сили на полі. Матчі між «Шахтарем» і «Динамо» завжди нервові і проходять у впертій боротьбі, тому фаворита не можу назвати. Буде справжній бій, так само, як команди б'ються за очки в чемпіонаті. Цей матч сміливо можна назвати фіналом.
 
- Якщо згадати матч семирічної давності, чого тоді не вистачило «Динамо», щоб здобути позитивний результат?
 
- Я можу сказати, що перший тайм був дуже рівним, була рівна боротьба і до сорокової хвилини рахунок був 1:1. Потім помилка нашого захисника привела до голу в роздягальню. Ну, а в другому таймі, ви самі розумієте, «Донбас Арена» була величезною перевагою для «Шахтаря». Також, як і для «Динамо» було перевагою грати цей матч на НСК «Олімпійському». Це і зіграло свою роль, «Шахтар» просто розібрав нас на частини.
 
- Зараз «гірники» не можуть розраховувати на таку підтримку?
 
- Самі розумієте, «Шахтар» не грає вдома. Я вважаю, що ОСК «Металіст» - це нейтральне поле. Якщо прийде повний стадіон, я думаю футболістам і «Шахтаря», і «Динамо» приємно грати при заповнених трибунах. Але я вважаю, що це більш нейтральне поле. Раніше атмосфера на «Донбас Арені» була в таких матчах приголомшлива, видно було, що це 12-й гравець для «Шахтаря».
 
- Ви грали в складі того «Динамо» і виходили на поле проти нинішнього складу, якщо порівняти ці дві команди, щоб ви могли виділити?
 
- Важко так говорити я не перебуваю у тренувальному процесі. Та команда була дуже сильна індивідуально, було дуже багато креативних футболістів. Зараз у киян більш молода команда. Молоді ще потрібно рости, пройти складний шлях через такі ігри.
 
- Той «Шахтар» був дуже сильний, наскільки складно було протистояти «гірникам» на поле?
 
- Ви самі відповіли на питання. Половина того складу зараз грає в топових командах Європи - Фернандіньо, Вілліан, Мхітарян, Дуглас Коста, Луїс Адріано. Той «Шахтар» був найсильнішим за весь час.
 
- Після того матчу був відправлений у відставку Юрій Сьомін, правильне чи це було рішення?
 
- Ми бачимо, що ні до чого хорошого вона не призвела. І мені дуже шкода, що так все склалося після цієї гри з Юрієм Паличем.
 
- Кого б ви виділили в складі нинішніх «Шахтаря» і «Динамо»?
 
- У «Шахтарі» не можу когось одного виділити. Є Марлос і Тайсон, які заводять гру і роблять гру, назву їх двох, вони системоутворюючі гравці, які реально роблять різницю. У «Динамо» сильна молодь. Вони сильні, в першу чергу, колективно. Якщо вони зберуться, зможуть реально добре відіграти. У минулих іграх вони показали, що можуть брати очки з «Шахтарем» і вигравати. Вони реально можуть поборотися з «гірниками».
 
Нагадаємо, матч «Шахтар» - «Динамо» відбудеться в Харкові 7 квітня на ОСК «Металіст».
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Germes
Величезною перевагою для фк давалка були і є хабарі ахмета.
kino
була і сплила. гудок прогудів і арену і донецьк в цілому. Тепер гудить до ручки український футбол.
Вячеслав Самойлов
...Якщо самі Ви - цього ("робити проблему") - не почнете.