Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 березня 2019, 17:24
5885
2

Майкі, додому! Гарсії потрібно повернутися в легку вагу

Лев Кравців сподівається знову побачити боксера в легкій вазі і вважає, що для цього є передумови

| Оновлено 27 березня 2019, 17:24
5885
2
Майкі, додому! Гарсії потрібно повернутися в легку вагу
Los Angeles Times. Майкі Гарсія

Розповідаючи, чому мексиканський американець, перейшовши на дві категорії вгору, отримав психологічну свободу, над вибором, при якому треба було боксувати з Ломаченком, ми наразилися на звинувачення. Мовляв, всі тут Ломаченко-філи, Майкі – герой, а автор, ну, ви зрозуміли.

Добре, поглянемо на цю ж ситуацію, маючи на руках всі факти.

Бій зі Спенсом був простішим психологічно, аніж бій з Ломаченком

Це абсолютно точно. Поєдинок проти Ломаченка –  величезна відповідальність для Гарсії. Майкі та його команда вибудовують його позицію, як ледве не кращого боксера сучасності і вже точно краще, ніж Ломаченко. Вони впевнені в тому, що українець програє в їх очному протистоянні, хоча і не ведуть себе зухвало, як той же Теофімо.

Тому подібний мегафайт –  радість для фанів та величезні нерви для учасників. Позиція Ломаченка проста і зрозуміла: я хочу битися з кращими і увійти до боксерської історії. Він не вважає себе кращим із кращих, він показує це в рингу. Тому, за висловлювання громадськість не запитає.

Команда Гарсії ж хоче бачити його на першій сходинці Р4Р і в ранзі кращого з кращих, але не виходить. Вічно цей українець з'являється зі своїми зміщеннями, серіями ударів і no mass`ами.

У Майкі було два шляхи: рубатися з Ломой вже в цьому році за всі пояси або піти за пригодами, які він промацував заздалегідь. З одного боку, бій проти здоровенного Спенса, що може бути гірше? Але ні. Програв Майкі Еролу, і ми лише зрідка чуємо, що американець був кращим абсолютно у всіх компонентах, вигравши по-боксерському, а не в поїданні їжі та наборі ваги.

А виграв би і все –  місце в історії, як людини, що піднявся на дві категорії і відразу взяв, пояс твоє. Та й перше місце Р4Р, теж.

Бій з Василем вимагав тільки перемоги. Програй –  і ти вже програвав меншому за габаритами, нехай і класному, боксеру. Акції Гарсії впали б в рази. Ризик –  величезний, хоча і дивіденди від перемоги –  такі ж.

Майбутнього в напівсередній вазі у Майкі немає

Бій проти Еррола – одноразова акція від Гарсії. Хочеться на це сподіватися. Немає ні найменшого відчуття, що він може бути там конкурентоспроможними. Він просто занадто малий. Так, як боксер –  супер, але різниця в габаритах буде позначатися кожен раз.

Спенс вищий і завдяки великому розмаху рук розстрілював Майкі, як хотів. Відверто кажучи, після середини бою мексиканець перестав чинити опір навіть на ближній дистанції –  суперник був могутнішим, крутішим в усьому і розбирав його на запчастини. Ще ніколи в кар'єрі Гарсія стільки не пропускав.

Ясна річ, що американець –  крутий боксер. У цьому бою він показав, що вміє не тільки бездумно лупити, а й боксувати красиво і з розумом. Але всі чемпіони цієї категорії– - великі і приблизно одного рівня. Можна виділити лише Менні Пакьяо, який навіть менше Майкі та Шона Портера, який зовсім не такий вправний, як інші бійці.

Те, що Гарсія добре тримає удар –  це супер, але перемогу за це не дають, іншим чемпіонам він зараз не потрібен, а битися з претендентами, маючи такий же шанс програти більшому бійцеві, володіючи поясом в легкій вазі –  нерозумно. Виходить, пора назад?

Гарсії час повертатися в легку вагу

Після поразки Спенсу, Майкі віддав належне чемпіону і обмовився, що бій проти Ломаченка в легкій вазі йому цікавий. Всі відразу розмріялись, що ми побачимо цей мегафайт найближчим часом, але поспішати не варто.

Тренер Гарсії вже сказав, що скинути вагу назад до легкої категорії буде не так просто, і що вони думають про майбутнє. Ніби варіантів дуже багато.

У легкій категорії зараз відмінна компанія: Ломаченко, Теофімо, Коммі, Істер, Лінарес, Педраса, ще кілька перспективних молодих людей і буде ще Майкі, як тільки повернеться. Можна влаштовувати кілька мегафайтів в рік або круту суперсерію, але вони з командою знову думають.

Напівсередньоваговик яскраво показав, що мексиканцю робити в його категорії нічого - там він буде битий майже кожен раз. У легкій категорії є купа варіантів крутих боїв і українець, який чекає уніфікацію. Давайте в цьому році перемоги Ломи над Кроллою і Ко, а Майкі над умовним Теофімо і об'єднання в 2020-м. Будь ласка!

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BERNARDOS
Судячи з того, яким великим виглядав Майкі порівняно з Ломаченком, можна припустити, що він в легку вагу насилу влазив. А тепер тим паче не влізе.