Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 березня 2019, 00:44
16163
9

Серби героїчно вистояли в Лісабоні в матчі проти чемпіонів Європи

Роналду не зміг дограти матч, отримавши травму в першому таймі

| Оновлено 26 березня 2019, 00:44
16163
9
Серби героїчно вистояли в Лісабоні в матчі проти чемпіонів Європи
Зустріч португальців і сербів стала окрасою ігрового дня. Господарі, які перебувають в ранзі переможців попереднього Євро, вже втратили очки в домашньому матчі з Україною, а ось серби провели першу гру відбору. Гості перед матчем зіткнулися з кадровими проблемами, через травми втративши кількох провідних футболістів, проте провели більш ніж гідний матч на «Да Луш».
 
Суперники не витратили багато часу на розвідку, відразу взявши високий темп і вже на 5-й хвилині португальці могли вийти вперед, але Карвалью з лінії воротарського пробив поруч зі штангою. А ось наступна атака ввела в шок уболівальників господарів поля. Серби чи не вперше перейшли центр поля і відразу заробили право на пенальті, який, зізнатися, був досить спірним. Після простого закидання в штрафну зіткнулися Гачіновіч і вийшовший з воріт Патрісіу, після чого польський арбітр Марчіняк поставив м'яча на точку. Пенальті впевнено реалізував Тадіч, який, забігаючи вперед, був найкращим у складі сербів в цьому матчі.
 
Однак, пропущений гол анітрохи не збентежив господарів, які могли відігратися вже в наступній атаці, але Дмитрович зумів перевести м'яч на кутовий після класного удару Роналду з-за меж штрафного. Упевнена гра голкіпера дозволила сербам зберігати свої ворота сухими і після удару Геррейру з меж штрафного.
 
Під кінець першої третини матчу португальців чекало справжнє розчарування. Лідер господарів Роналду через пошкодження попросив заміну, після чого сербам вдалося вирівняти гру. Однак, і без Роналду господарі зуміли відігратися завдяки фантастичному удару Данилу з-за меж штрафного, після чого м'яч влетів у верхній кут воріт Дмитровича.
 
Друга половина матчу також пройшла досить яскраво. Португальці продовжували люто атакувати ворота Дмитровича і кілька разів були дуже близькі до того, щоб вийти вперед, проте, як і в матчі з Україною їх підвела реалізація. Іноді, здавалося, що м'ячу було просто нікуди діватися, але нічийний рахунок так і не змінився до закінчення зустрічі. Особливо варто виділити епізод на 72-й хвилині матчу. Після навісу в штрафну сербів пробивав головою Геррейру, а м'яч потрапив в руку захисника гостей, за що Марчіняк призначив очевидний пенальті, проте, після консультації з помічником поляк скасував своє рішення,
 
Друга домашня нічия португальців поставила чемпіонів Європи в непросте становище вже на старті кваліфікації, проте у них є шанс реабілітуватися, адже в найближчому матчі португальці знову зіграють з сербами, тільки вже на полі суперника.
 
Чемпіонат Європи 2020. Кваліфікація. Група В.
 
Португалія - Сербія - 1:1
 
  Данілу (41) - Тадіч (7, з пенальті)
 
   Пепе (45) - Младеновіч (76), Спайіч (79), Тадич (86)
 
Португалія: Патрісіу - Канселу, Пепе, Діаш, Геррейру - В.Карвалью, Данілу, Р. Сілва (Гедеш, 84) - Роналду (Піцци, 30), Соуза, (А. Сілва, 56) Б. Сілва
 
Сербія: Дмитрович - Рукавіна, Міленкович, Спаійч, Младеновіч - Гачіновіч (Радоньїч, 21), Максимович - Лазович (Живкович, 69), Тадіч, Ляйіч (Мілинковіч-Савіч, 87) - А. Мітровіч
 
Арбітр: Шимон Марчіняк (Польща)
 
Стадіон: «Да Луш»
 
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стимуляція конкурента Шахтаря. Зоря була близька до подвійної премії
Футбол | 23 квітня 2024, 11:12 6
Стимуляція конкурента Шахтаря. Зоря була близька до подвійної премії

Ймовірно, Динамо пообіцяло клубу велику суму за матч із Шахтарем

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 33
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Яковенко
А португальцы надеялись с двух побед над основными конкурентами начать отборочные соревнования и на одной ножке проскакать в финальную стадию ЧЕ.
Andy_P
Сербия не закрылась и даже забила, но портосы возили их гораздо больше и опаснее, чем наших. Футбол был отличный, Бернарду Силва красавчик, а ещё крайне не нравится традиционные грязноватые поиемчики югов. Крайне неприятная команда, такое впечатление, что там каждый игрок на поле - Срна . Но в сравнении с ЧМ - сербы сильно добавили, как кажется.
Andy_P
Да, пенальти был стопудовый, VAR точно такой пенальти поставил-бы
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Yaroslav1107
С пенальти цирк получился, интересно было бы послушать почему его отменили
Александр Штогрин
єї
Shellenberg
Ох і пре нам,Шева може щось знає!
bassofon
Ничего, их Люксембург потом тоже повозит.