Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 26 березня 2019, 21:24
17424
21

Люксембург порівнюють із Ісландією, але перемога над Литвою - це межа

| Оновлено 26 березня 2019, 21:24
17424
21
Люксембург порівнюють із Ісландією, але перемога над Литвою - це межа
Павло Кубанов. Тренування збірної України

Поєдинок в Португалії відняв у збірної України багато фізичних сил і емоцій, а також залишив без одного з основних півзахисників. Марлос, який відіграв на «Да Луш» годину з невеликим, прилетів з командою в Люксембург, але в аеропорту попрощався з партнерами і відбув до Києва на медичне обстеження. Очевидно, що старе ушкодження турбувало хавбека і в матчі з чемпіонами Європи, хоча Шевченко після зустрічі сказав, що Марлос виконав його установку повністю. Ще однією втратою став форвард «Кайсеріспора» Артем Кравець, у якого стався спазм м'яза гомілки. Кравець ще в неділю вранці був у розташуванні команди, але, коли стало зрозуміло, що він відновитися не встигне, залишив розташування збірної ще до вечірнього тренування.

Шевченко після гри з Португалією говорив, що головне завдання до зустрічі з Люксембургом - встигнути фізично відновити підопічних. При цьому іншій частині гравців, яка не виходила на поле «Да Луш», потрібно було займатися за звичною програмою. Тому після закінчення матчу з Португалією ті, хто залишився в резерві, провели розминку, а наступного ранку - повноцінне тренування перед відльотом в Люксембург. Ті ж, хто грав, займалися відновленням під керівництвом тренера з фізпідготовки.

***

Таким чином, в повному складі «синьо-жовті» провели тільки передігрове тренування на полі стадіону «Жозі Бартель». Саме поле, до речі, далеке від ідеального - і точно сильно поступається газону, на якому збірна грала на «Да Луш». Та й сама арена, побудована 90 років тому, в сучасному Люксембурзі виглядає архаїчно. Це розуміють і самі люксембуржці, тому на околиці міста будується нова арена, яка буде готова приймати матчі збірної вже в наступному році. Новий стадіон буде більш містким (зможе приймати 12 тисяч глядачів) і комфортним. Наприклад, на арені «Жозі Бартель» немає прес-центру, тому передматчеву прес-конференцію Андрій Шевченко проводив в спеціальному наметі біля стадіону.

Фото: Олександр Попов. Намет біля стадіону «Жозі Бартель».

Місцевих журналістів було всього троє, ще один приїхав з Бельгії, і один із Італії. Наш наставник відповідав місцевим журналістам італійською (а потім сам же себе перекладав) та англійською. У Шевченка запитали, чи пам'ятає він, як гравцем виходив на поле стадіону «Жозі Бартель». Було це в 2006 році під час підготовки до чемпіонату світу в Німеччині. Збірна України в дебютній зустрічі обіграла Люксембург, а Шевченко провів перший матч після травми, через яку ледь не пропустив найуспішніший для нашої збірної турнір.

Фото: Павло Кубанов

Я попросив Андрія Миколайовича назвати, скільки він планує зробити замін у складі, але у відповідь тренер лише усміхнувся. «По моїй посмішці, думаю, ви зрозуміли відповідь на питання. Заміни у складі будуть, але будемо дивитися на стан гравців», - сказав Шевченко. Коли ж тренера запитали, чи випустить він на поле Луніна, він уже не посміхався, але й своєю відповіддю дав зрозуміти, що матч з Люксембургом не буде полем для експериментів.

Очевидно, що замість Марлоса з перших хвилин на поле вийде Циганков. Також можна припустити, що на вістрі атаки з'явиться більш свіжий Мораєс, а Яремчук залишиться єдиною опцією для посилення гри в атаці з лави. Навряд чи Шевченко щось мінятиме в середній лінії, яка показала хороший рівень в поєдинку з Португалією. Словом, якщо хтось і не вийде в старті, то тільки з тієї причини, що в повному обсязі не відновив сили.

***

Після тренування вдалося поспілкуватися з одним з місцевих журналістів. Жульєн Каретт живе в Бельгії, але пише для місцевого видання Le Quotidien. Колега з інтересом розпитував про молодих гравців збірної України.

– Правда, що Циганковим цікавиться «Тоттеннхем»?

– Мабуть. Але президент «Динамо» сказав, що зараз Циганков коштує мільйонів 20. Тому навряд чи «шпори» потягнуть його трансфер.

– А правда, що Зінченко був найталановитішим гравцем в молодіжному складі «Шахтаря»?

– Точно був одним із найталановитіших. Разом із Коваленком. Але потім Зінченко поїхав до Росії і довгий час взагалі не міг знайти команду, граючи в напіваматорській лізі в Москві.

– Це дивно, – зітхає Жульєн. – А зараз він один з кращих захисників в «Манчестер Сіті» Хосепа Гвардіоли.

Після цього журналіст розповів історію Олів'є Тіля. Хавбек минулого літа в складі люксембуржського «Прогресу» грав у кваліфікації Ліги Європи проти «Уфи» і відразу ж після матчу отримав запрошення від уфимського клубу. Як і Зінченко свого часу.

Олів'є, а також його брат Венсан і Данієль Сінані, який виступає за «Дюделанж 91», є, на думку журналіста, найталановитішими в нинішній збірній. У нинішньому сезоні Сінані вперше вивів клуб з Люксембургу до групового турніру Ліги Європи - і це величезна подія для країни.

Фото:flf.lu

– Як ви себе почуваєте в ролі лідера групи? - настала моя черга розпитувати колегу.

– Нинішнє покоління гравців найталановитіше за весь час. Деякі в країні навіть порівнюють Люксембург із Ісландією, яка викликала фурор на Євро-2016 і зіграла на чемпіонаті світу. Але це велике перебільшення. Багато гравців із Ісландії грають в англійській прем'єр-лізі, а у нас не всі гравці професіонали. Так, вони будуть битися, але, думаю, перемога над Литвою буде останньою для нас в цій групі.

Наостанок колега розсипався компліментами на адресу Руслана Малиновського, який, на його погляд, є одним з кращих гравців чемпіонату Бельгії.

– «Генк» лідер чемпіонату, а Малиновський - кращий гравець цієї команди. Здивуюся сильно, якщо він влітку нікуди не перейде. Він уже готовий грати в топ-клубі.

В індивідуальному плані між гравцями збірних Люксембургу та України дійсно прірва. Але, як зауважив той же Малиновський на прес-конференції, слабких команд у Європі зараз практично немає. Той же Люксембург у відборі на ЧС-2018 зміг якимось дивом зіграти на виїзді внічию з... Францією. З майбутнім чемпіоном світу, до речі.

Але все-таки межа для Люксембургу - це перемога над Литвою. Будемо сподіватися, що збірна Шевченка сьогодні ввечері своєю грою проти поки що лідера нашої групи це підтвердить.

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Shellenberg
Кто из тройки(Укр.,Пор.,Сер.,)потеряет очки в играх с люксами и латышами может сушить вёсла,так что победа для нас-обязалово!
Lazio
Ага.. як не крути але стрьом присутній... надіюсь сьогодні пацани цей стрьом розібють ще в 1 таймі...
Shellenberg
Извиняюсь,не латыши,а литовцы.
Vbolivalnyk-Peter
Я буду сильно сміятися, якщо на екваторі відбопу чи навіть наприкінці Люксембург буде в трійці кращих. Гадаю, не вврто їх недооцінювати. Як наші вміють грати з вірменами, молдаванами, прибалиійцями, албанцями.... Всі мап'ятають?
Український Патріот
0-3 Украина выиграет!!!
myroslavmail
Шкода Люксембург ((
Robert Monroe
Это очень опрометчивое заявление. Люксембург вполне способен отгрызть очки у кого-то из лидеров. Поэтому надо настраиваться серьёзно и сделать всё, чтобы этой сборной оказались не мы. Литва на данный момент выглядит менее опасной сборной.
WladWest
А Мораес играет?
DK1961
Кстати, я в этом матче буду болеть за португальцев - сербы наши прямые конкуренты и важно, чтобы они из Лиссабона уехали с ноль очков.
Александр Пышненко
Нельзя смотреть на такие футбольные сборные как Люксембурга, после удачно сыгранного матча с более сильным соперником, как на что-то проходное. Иначе, может случиться, как всегда. Первые матчи - провал, а потом поздно догнать. Поезд ушел, как говорится, а всего-то не хватило чуть-чуть.
lenares85
Про циганкова что он стоит 20 млн, ему в Динамо нужно срочно уходить срочно, бо он дошел до планки определенной и все если не будет развиваться то будет как Гармаш или Сидорчук. Но не умеют раскрывать в полной мере таланты в команде где то стопориться
\
Marinnasha777
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
ВНИМАНИЕ!!! Привет, мальчики. Я, изначально, извиняюсь за этот пост. У меня к вам будет огромная просьба. Посетите мой профиль на самом популярном сайте для секс знакомств:
>>>> sexxxpy.com
(скопируй ссылку и вставь в адресную строку браузера. Сайт актуален для всех стран и городов) и поставьте лайк. Мой ник: Marina23. Регистрация и плата за действие отсутствует. Весь процесс у вас займёт не более одной минуты. Большое спасибо! Я вас всех целую.
P.S. Во-первых, вы увидите меня голой и во-вторых, в качестве бонуса от меня видео звонок (зависит от вашего желания).
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Minolt
Киевлян нельзя выпускать,( кроме Миколенко) пока не придут в себя. Деморализации после Челси полнейшая. Тот же Цыганков и Буяльский в игру не вписались. От них отскакивало как от...