Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 23 березня 2019, 17:14
17370
17

Світоліна залишає турнір в Майамі

Перша ракетка України не змогла виграти стартовий поєдинок проти китаянки Ван Яфань

| Оновлено 23 березня 2019, 17:14
17370
17
Світоліна залишає турнір в Майамі
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№5 WTA) програла матч другого кола хардового турніру серії Premier Mandatory в Маямі. 24-річна українка поступилася китаянці Ван Яфань (№50 WTA).
 
Маямі. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Ван Яфань (Китай) - 2:6, 4:6
 
З самого початку матчу було видно, що Світоліна знаходиться, м'яко кажучи, не в найкращій формі. Травма коліна залишилася з Індіан-Веллса, і, можливо, Еліні стало тільки гірше. Велика частина тенісисток в такій ситуації або не виходили б на корт, або знялися б під час матчу. Але не Світоліна.
 
Китаянка прекрасно бачила стан суперниці, намагалася грати в атакуючий теніс і часто у неї це виходило. У першому сеті вона віддала всього одну свою подачу, зробивши натомість три брейка. Варто зазначити, що Світоліна за матч всього двічі заробляла брейкпоінти (проти 13 у китаянки), але обидва рази їх реалізувала. Після сьомого гейма українка попросила медичний тайм-аут, їй змінили пов'язку на коліні, але якихось серйозних змін в грі не з'явилося.
 
 
В кінці першого - початку другого сету Ван Яфань виграла чотири гейми поспіль і була близька до виграшу п'ятого, але Еліні вдалося захистити свою подачу і зробити той самий другий брейк в матчі. На деякий час здалося, що гра може перейти навіть в третій сет, але китаянка розуміла, що вирішувати долю поєдинку потрібно якнайшвидше, бо іншого шансу може і не бути. У восьмому геймі Ван Яфань на більше-менше захистила свою подачу, після чого віддала всього 2 очки в наступних двох геймах.
 
Для 24-річної китаянки це дебютна перемога над тенісисткою з топ-10. Нагадаємо, на початку березня вона виграла турнір WTA в Акапулько (перший в кар'єрі), на якому два роки до цього перемагала Леся Цуренко.
 
Після Майамі Світоліна може залишити топ-5 світового рейтингу. Обійти її можуть Кікі Бертенс (виграти 1 матч), Кароліна Плішкова (1 матч) і торішня переможниця Слоан Стівенс (захист титулу).
 
У наступному колі Ван Яфань зіграє проти Даніель Коллінз.
 
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Elis
Ті, хто прийде кидатись помідорами, враховуйте ще й такий момент: знеболювальне "підторможує" швидкість реакцій. На сильних уколах і голова працює не так, як зазвичай. Уповільненість рішень усього лиш на долі секунди, але вони вирішують дуже багато.
Біль дає скутість у рухах - тіло інстинктивно захищається, це неконтрольований процес, бо за нього відповідає ретикулярна формація, а не префронтальна кора.
І, будь ласка, давайте обійдемось без "краще б...".
Для мене Еліна боєць. Надзвичайно поважаю її за це.
vit-2
Нічого страшного не сталося, зважаючи на відомі проблеми Еліни з коліном.
Еліні добре відновитися, залікувати травми і болячки і з новими силами підійти до надважливого грунтового сезону.
relax-1984
... А хто має бажання пообсирати Єліну, то прочитайте хоч початок статті, де чорним по білому написано, що більшість взагалі не вийшли би на матч, а залишок зналися би під час гри, АЛЕ НЕ ЄЛІНА!!! Вона просто не має такої звички! Це не по її поняттям! В неї табу на зніматися з гри! Короче кому як зрозуміліше буде... Хто виявлятиме і після цього неповагу до Єлі, то тут три варіанти: або людина геть далека від спорту і просто не дано таке розуміти, або ж таке життєве покликання "аби насрати", або і те і інше... Адекватна людина пожалкує, що так склалося і побажає Єліні якнайшвидше і без наслідків залікувати болячки, а інше - просто інше... Всім гарних вихідних...
vizuals
Добрый день, я ваша Эля.))
Да что там с коленом у нее с этим то, уже который турнир мучается.
Что или кто ей не дает спокойно его залечить.
Штутгарт, как я понял, ей лучше пропустить и готовиться уже к 4 мая, к Мадриду
captain2009
Пичалько, аднака... Не понимаю, ради чего Элина проводит над собой такие эксперименты: неужели защита этих 200-250 очков здесь была так важна? Да, безусловно, она боец, но иногда нужно остановиться, чтобы сделать дальше шаги вперед. Понадеемся, что она все это и сама понимает и осознает. Странно, что Монфис ее не остановил. Ну да ладно, Элине желаю скорейшего выздоровления и, все же, взвешенных решений. Не юниорка ведь уже. И да, на фотке четко заметен второй подбородок, т.е она уже поднабрала вес. Зачем тогда была нужна прошлогодняя сгонка?
Elis
До речі, може хто звернув увагу. У грі з Барті, після Еліного медичного тайм-аута, Ешлі кілька хвилин грала тільки по центру, не змушуючи Еліну бігати. І тільки коли почала програвати в таких розіграшах, посилила атаку. Китаянка ж навпаки, бачачи, що Еля накульгує, намагалась заганяти її по кутах і змусити більше рухатись. На щастя, далеко не завжди їй це вдавалось, і, намагаючись перевести м'яч, вона іноді лупила в сітку.
vit-2
Цього тижня як пороблено нашим тенісисткам: спочатку Даша вірогідно через травму знялась, потім Леся, а на десерт ще й Еліна грала з травмою.
Добре що хоч збірна України з футболу порадувала...
Stanislav Matusevych
Значит, я ничего особо важного не пропустил. Что ж. у Элины есть месяц до Штутгарта разобраться с коленом и с новыми силами вернуться на грунт. Надеюсь, что нет серьезной травмы, все-таки повреждения колена могут быть трудными и долгими для лечения.
sprinter1
Це кара небесна за збірну.