Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 03 липня 2021, 23:28
4748
2

Мотор - Віве Кельце. Прогноз і анонс на поєдинок плей-офф ЛЧ

Запорожців чекає важке протистояння з чемпіоном Польщі

| Оновлено 03 липня 2021, 23:28
4748
2
Мотор - Віве Кельце. Прогноз і анонс на поєдинок плей-офф ЛЧ
ГК Мотор

Поєдинок «Мотор» - «Віве Кельце» відбудеться в суботу, 23 березня, в Запоріжжі. Початок поєдинку о ДС «Юність» о 18.30. У прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.

У нинішньому сезоні «Мотор» зміг повторити свій найкращий результат в найсильнішому клубному турнірі Європи і пробився до числа найкращих чотирнадцяти клубів континенту. Суперник на стадії плей-офф у запорожців дуже серйозний. Чемпіон Польщі «Віве Кельце» додаткових рекомендацій не потребує. Утім, апетит приходить під час їжі і наш чемпіон цілком готовий посперечатися за путівку до чвертьфіналу з найкращим польським клубом останніх років.

«Віве Кельце» є безальтернативним лідером у себе на батьківщині впродовж останніх років. Суперник «Мотора» виграв останні дев'ять чемпіонських титулів за останні десять років (2009-2010, 2012-2018) і додав до цього десять завойованих національних кубків (2009-2018).

Після того як керівництво команди зрозуміло, що внутрішні розборки їм уже не особливо цікаві, основні сезонні цілі стали покладатися на успішний виступ в Лізі чемпіонів, в якій поляки є постійним учасником. Для виконання цих завдань у 2014 році на тренерський місток «Віве» був запрошений дуже відомий гандбольний тренер Талант Дуйшебаев, який на той момент вже мав дві перемоги в Лізі чемпіонів із іспанським клубом «Сьюдад Реал». Уродженець Бішкека, який встиг відзначитися за кар'єру гравця в складі чотирьох збірних (СРСР, СНД, Росії та Іспанії), виправдав очікування керівництва польського гранду та приніс для «Віве» довгоочікувану перемогу в Лізі чемпіонів сезону 2015/2016.

Той пам'ятний фінал, в якому поляки змагалися з угорським «Веспремом», вважається кращим в новітній історії Ліги чемпіонів. В середині другого тайму угорці вигравали дев'ять м'ячів і вже потихеньку святкували перемогу в турнірі на своїй лавці, але гравці «Віве Кельце» ціною неймовірних зусиль всіх гравців команди, блискучої гри у воротах Славоміра Шмаля та частки спортивної фортуни зуміли наздогнати угорців і перевести фінальний поєдинок в додатковий час. В овертаймі вже поляки мали всі шанси закрити гру, але тепер гравці «Веспрема» продемонстрували вміння виходити зі складних ситуацій. У підсумку, все закінчилося серією пенальті, де більш успішними виявилися гравці «Віве Кельце». Відзначимо, що в складі польського клубу завоювали титул переможця Ліги чемпіонів два нинішніх гравця «Мотора» - Павло Пачковський та Матеуш Кус.

Після цього у «Віве Кельце» пішов спад в результатах. В останні два сезони поляки не пробивалися до числа учасників Фіналу чотирьох. Такий спад логічно пояснюється зміною поколінь у польському колективі. Закінчили ігрову кар'єру Славомир Шмаль, Кароль Білецький та Урош Зорман, які були стовпами свого клубу. У нинішньому «Віве» тон задають старший син головного тренера Алекс Дуйшебаев, який з 67 голами входить в десятку кращих бомбардирів Ліги чемпіонів (в команді також виступає і його брат Даніель Дуйшебаев), словенський правий крайній Блаж Янц (54 голи в Лізі чемпіонів) і іспансьийа розігруючий Анхель Фернандес Перес (34 результативних кидка в турнірі). Дуже хорошу гру показує пара білоруських легіонерів Артем Корольок (лінійний, 37 голів) і Владислав Куліш (лівий напівсередній, 23 голи). На воротах надійний тандем складають серб Володимир Чупарев і хорват Філіп Ивич.

У нинішньому чемпіонаті Польщі суперник «Мотора» впевнено йде на першому місці, здобувши двадцять чотири перемоги в двадцяти чотирьох поєдинках. На груповому етапі цьогорічного розіграшу Ліги чемпіонів «Віве Кельце» здобув сім перемог і зазнав таку ж кількість поразок, що в підсумку призвело до четвертого місця в групі А і зустрічі на стадії плей-офф з чемпіоном України.

Варто зазначити, що у «Мотора» є досвід ігор і більш того, перемог над чемпіоном Польщі. Перед стартом нинішнього сезону команди зустрічалися в Запоріжжі на Кубку Дніпра-2018. Тоді український чемпіон обіграв свого суперника з рахунком 32:29. Кращими гравцями у складі нашого клубу в тому поєдинку стали Артем Козакевич і Айденас Малашінскас закинули по шість м'ячів.

Але це було перед стартом сезону. Здобути підсумкову перемогу за сумою двох матчів над таким грізним суперником у плей-офф Ліги чемпіонів для «Мотора» буде дуже непросто. Але в нинішньому сезоні запорожці своїми перемогами над клубами калібру «Нанта» та «Фленсбурга» вже доводили, що готові змагатися з топовими командами Європи. До того ж, на запоріжців не так сильно буде давити вантаж турнірного результату, адже своє завдання-мінімум на сезон в Лізі чемпіонів вони вже виконали, в той час як для «Віве Кельце» прохід чемпіона України є завданням обов'язковою до виконання.

Звичайно, поляки фаворити протистояння в цілому і кожного з двох матчів окремо. Але при успішній грі гандболістів «Мотора» на обох половинах майданчика і якісної допомоги від воротарської бригади, українському чемпіону цілком під силу неприємно здивувати польських гостей. Особливо за підтримки переповненого ПС «Юність».

Прогноз Sport.ua: мінімальна перемога «Мотора».

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 9
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andy Chak
Віримо в Мотор!!!
moris24
Удачі Мотору!!!!