Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 16 лютого 2020, 19:33
8613
5

Холменколлен-2019. Україна без Джими, але з двома юніорками

Денис Шаховець анонсує дев'ятий етап Кубка світу сезону-2018/19

| Оновлено 16 лютого 2020, 19:33
8613
5
Холменколлен-2019. Україна без Джими, але з двома юніорками
Український біатлон. Катерина Бех
Якось непомітно встиг підійти до завершення постолімпійскій сезон 2018/19. З 21 по 24 березня в норвезькому Холменколлені відбудуться останні гонки, і найкращі біатлоністи планети спробують піти в довгоочікувану відпустку на мажорній ноті.
 
На заключний етап Кубка світу отримали окрему квоту спортсмени з топ-10 загального заліку Кубка IBU, і приємно, що серед них є одна українка.
 
Збірна України
 
Жінки: Віта Семеренко, Валя Семеренко, Анастасія Меркушина, Катерина Бех, Анна Кривонос, Яна Бондар, Надія Бєлкіна.
 
Чоловіки: Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов, Віталій Труш
 
Вперше за довгий час відразу сім українок зможуть виступити в спринтерській гонці. Крім квоти федерації в п'ять біатлоністок, дві наші спортсменки отримали окремі квоти для участі в дев'ятому етапі Кубка світу. Катерина Бех заслужила потрапляння в Холменколлен як найкраща біатлоністка юніорського чемпіонату світу, де виграла дві золоті медалі, здобувши перемоги в спринті і персьюті. А Надія Бєлкіна отримала квоту за 5 підсумкове місце в загальному заліку Кубка IBU.
 
 
Надія Бєлкіна
 
Яна Бондар в топ-10 тотала Кубка IBU не потрапила, однак отримала виклик від Андрія Прокуніна. А ось Юлія Журавок поїде в Осло тільки у якості туристки: 24-річна українка буде відпочивати і проведе закатку. Крім Катерини Бех зможе дебютувати на Кубку світу ще одна українська юніорка Анна Кривонос. Багато в чому це пов'язано з тим, що Юлія Джима завершила сезон після чемпіонату світу в Естерсунді і може пропустити весь наступний сезон. Також, нагадаємо, напередодні чемпіонату Європи через проблеми зі здоров'ям зробила паузу в кар'єрі капітан жіночої збірної України Олена Підгрушна, тому з основи наша команда буде доповнена сестрами Вітою і Валею Семеренко, а також Анастасією Меркушіною.
 
Що стосується чоловічої збірної, то десант Юрая Санітри майже вдвічі менший. Особистих квот українські представники сильної статі не здобули, тому на норвезькому етапі за нашу країну виступлять Дмитро Підручний, Артем Прима, Сергій Семенов і Віталій Труш. Вся ця четвірка ще минулого тижня виступала на чемпіонаті світу. Запасних у нас не буде: Руслан Ткаленко і Артем Тищенко повернулися додому одразу з шведського Естерсунду.
 
Якщо не станеться форс-мажорів, всі українські біатлоністи, які потрапили до складу на Холменколлен, побіжать спринт. Для кваліфікації в останню гонку сезону підопічним Андрія Прокуніна доведеться дуже успішно виступити в перших двох дисциплінах, інакше Україна не матиме свого представництва в жіночому мас-старті. У чоловічій гонці з масового старту точно зможе виступити наш капітан Дмитро Підручний, решті потрібно потрапити в топ-5 на етапі серед тих, хто не входить в топ-25.
 
Решта світу
 
Сенсаційно семиразовий володар Великого кришталевого глобуса Мартен Фуркад не увійшов до складу збірної Франції. 30-річний біатлоніст все одно прибуде в столицю Норвегії, щоб обговорити з тренерами свою літню підготовку до наступного сезону.
 
 
Анастасія Кузьміна
 
Швидше за все, етап в Холменколлені і, відповідно, сезон 2018/19 стане останнім в кар'єрі 34-річної представниці Словаччини Анастасії Кузьміної. Триразова олімпійська чемпіонка в минулому році була дуже близька до завоювання БХГ, проте зовсім небагато програла фінці Кайсі Макарайнен.
 
У цьому сезоні Кузьміній вдалося завоювати золоту медаль чемпіонату світу в спринті, яка стала для неї першою в кар'єрі нагородою найвищого ґатунку на світових першостях. І хоча в загальному заліку Кубка світу вона не зуміла нав'язати конкуренцію італійкам Вірер і Віттоцці, все одно може пишатися своєю кар'єрою і йти в статусі топ-біатлоністки.
 
Боротьба за загальний залік
 
Йоханнес Бьо достроково виграв Великий кришталевий глобус, тому на домашньому етапі може хіба що поборотися за перемогу в заліках гонок переслідування і мас-стартів, де він лідирує. Раніше 25-річний норвежець завоював малі Кришталеві глобуси в індивідуальних і спринтерських гонках, а також допоміг своїй збірній стати найкращою в сезоні в змішаних і класичних естафетах.
 
А в жіночому загальному заліку Кубка світу інтрига в боротьбі за БХГ тільки загострюється. В даний момент Доротея Вірер і Ліза Віттоцці мають в активі по 852 очки і, швидше за все, будуть боротися за трофей до останньої гонки сезону. Складно сказати, хто з них є фаворитом, обидві італійки зараз виступають приблизно на одному рівні.
 
Розклад етапу в Холменколлені (час київський):
 
21.03.2019 - 17:30 - Спринт, жінки
22.03.2019 - 17:30 - Спринт, чоловіки
23.03.2019 - 16:00 - Гонка переслідування, жінки
23.03.2019 - 18:15 - Гонка переслідування, чоловіки
24.03.2019 - 15:00 - Мас-старт, жінки
24.03.2019 - 17:30 - Мас-старт, чоловіки
 
Кращі біатлоністи планети змагатимуться між собою в трьох дисциплінах: спринтах, гонках переслідування і мас-стартах. У жінок між спринтом і персьютом буде день відпочинку, чоловіки виступатимуть три дні поспіль без вихідних.
 
 
 
 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією
Футбол | 01 травня 2024, 10:06 0
Лунін відреагував на результативну нічию в матчі з Баварією

Український воротар «Реала» чекає на другий матч

По-крупному і без напруги. Динамо в Києві розгромило Верес
Футбол | 01 травня 2024, 17:27 302
По-крупному і без напруги. Динамо в Києві розгромило Верес

Команди провели на «Лобановського» відкладений матч 5-го туру УПЛ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Nazarij - Oleg
.........а для чого там "каток" Семенов ?????
що тяжко було Цимбала взяти,чи Бригадира ?????
vizuals
Семенов и Треш побегут? Ну держись Холменколлен
Звичайно Я
турист Семенов)))