Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 березня 2019, 15:34
9179
3

Старий знайомий. Суперник Гвоздика двічі боксував в Україні

Лев Кравців розповідає про Дуду Нгумбу – майбутнього суперника Олександра Гвоздика

| Оновлено 30 березня 2019, 15:34
9179
3
Старий знайомий. Суперник Гвоздика двічі боксував в Україні
Вальдемар Горлушко. Дуду Нгумбу

В ніч із 30 на 31 березня український чемпіон світу за версією WBC в напівважкій ваговій категорії Олександр Гвоздик проведе добровільний захист титулу проти француза Дуду Нгумбу. Люди, які стежать за українським боксом давно, точно чули це прізвище.

Хто такий Нгумбу?

Дуду – уродженець Конго. За стандартною схемою його батьки переїхали до Франції і там він став займатися боксом. Перші тринадцять поєдинків на професійному рингу француз провів у Франції, після чого був запрошений боксувати до Росії.

Швидше за все, організатори запрошували його, як просто хорошу перевірку для місцевого бійця, але на ділі перевірка вийшла навіть занадто хорошою – Дуду переміг технічним нокаутом.

Але нічим особливим Нгумбу надалі не відзначався. Перша поразка – Ісааку Чілембі – за очками сталася ще в 2009-му. Друга була відразу ж за першою – цього разу Ігорю Міхалкіну зі рішенням суддів. Більшу частину поєдинків Дуду проводив у Франції, іноді виїжджаючи до Німеччини, Росії, ПАР та Польщі. Типовий середняк, нічого більшого.

Тоді який зв'язок з Україною?

Проте, француз досить пристойно навчений боксер, щоб відноситися до нього як-небудь. 16-го березня 2013 року року Нгумбу приїхав до України на бій проти В'ячеслава Узелкова та несподівано переміг. Причому, не шаленим ударом, а одноголосним рішенням суддів.

Не сказати, що Узєлков коли-небудь був еталоном стабільності в рингу, але такої прудкості від французького боксера мало хто очікував. Далі був реванш з Міхалкіним (знову поразка) та вихід на американський ринок. Перший свій бій в США Дуду також програв - Анджею Фонфарі.

Анджей пізніше боксував проти Адоніса Стівенсона і знатно зліг у технічний нокаут. Але перед цим, поляк розібрав Дуду за очками до одноголосного рішення суддів.

Після цього Нгумбу вдруге приїздить до України – цього разу в Бровари, в Льодовий палац. Там йому протистояв Умар Салам і помилок Узєлкова він не повторив: впевнена перемога за очками над гостем із Франції.

Чи небезпечний Дуду для Гвоздика?

Олександр точно один з кращих боксерів дивізіону, що логічно, враховуючи, що він - чемпіон. Але він також один з найкращих боксерів серед чемпіонів категорії прямо зараз. У Гвоздика відмінний удар, він чудово рухається і класно тримає удар. Що Дуду буде протиставляти йому – не зрозуміло.

У проміжку між останнім своїм поєдинком в Україні в 2015-му році і наміченої датою бою з українцем в США, Нгумбу провів п'ять поєдинків. Чотири були у Франції – виграв в трьох з них, програвши і третій бій тому самому Міхалкін. І один у Бельгії – там була здобута перемога.

Дуду вже 37 років, він провів більше сорока поєдинків і 323 раунди в ринзі. Француз програвав вісім разів, хоча всього один – достроково. А ще – він практично не має нокаутуючого удару. Із 38 перемог лише 14 здобуто нокаутом.

На що розраховує француз? На заробіток, в першу і в другу чергу. Ясна річ, що це шанс раптом випадково потрапити і здобути чемпіонський пояс, як це зробив Альварес в першому поєдинку з Ковальовим. Але навіть більш класний, ніж Дуду боксер Альварес не зміг утримати пояс і ще раз потрапити по майстеровитішому супернику.

Різниця в рівнях Гвоздика і Нгумбу величезна. Якщо Олександр буде відмінно підготовлений (у чому немає ніяких сумнівів), Дуду навряд чи простоїть до фінального гонгу. У другій половині бою цвяхи Гвоздика стануть вбиватимуться все сильніше і на цьому все закінчиться.

Непоганий варіант для розкачки після завоювання титулу – не більше.

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини
Футбол | 02 травня 2024, 15:12 7
У Реалі дорікнули Луніну за матч з Баварією. Стали відомі причини

Український воротар пропустив два голи у півфінальному матчі ЛЧ

Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах
Футбол | 02 травня 2024, 06:20 7
Турнірна таблиця УПЛ після перемог Шахтаря та Динамо у перенесених матчах

Між Шахтарем та Динамо зберігся інтервал у 4 очки за 4 тури до фінішу

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Вряд ли дело дойдет до второй половины боя. Ляжет француз в начадьных раундах, думаю \, во втором-третьем
Robert Monroe
Какой-то совсем слабый соперник на фоне предыдущих.
Не совсем понимаю, почему именно на этом варианте остановились.
vizuals
Дуде не позавидуешь однозначно. У Узелкова он выиграл, потому что Узел по сути - боксер одного удара, с техникой не особо дружен. Гвоздик расстреляет