Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 15 марта 2019, 14:43
13962
41

Еліна Світоліна – Б'янка Андреєску. Прогноз і анонс матчу

Третій поспіль півфінал для першої ракетки України

| Обновлено 15 марта 2019, 14:43
13962
41
Еліна Світоліна – Б'янка Андреєску. Прогноз і анонс матчу
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина
В ніч з п'ятниці на суботу перша ракетка України Еліна Світоліна (№6 WTA) зіграє півфінальний поєдинок на престижному турнірі серії Premier Mandatory в Індіан-Веллсі. Суперницею 24-річної українки стане 18-річна представниця Канади Б'янка Андреєску (№60 WTA).
 
Поєдинок відкриє вечірню сесію на першому корті, час початку зустрічі – не раніше 03:30 за Києвом. Нагадаємо, нагорода за перемогу в півфінальному матчі складає 260 рейтингових очок і $332,000 на додаток до 390 очок і $354,000, які вже зароблені.
 
Це буде перший півфінал в Індіан-Веллсі для обох тенісисток.
 
Суперниця
 
Вчорашня юніорка Андреєску стала відомою для більшості українських вболівальників після матчів Кубка федерації проти Канади. В квітні 2018 року дочка румунських емігрантів грала у матчі-відкритті проти Лесі Цуренко, де програла у трьох сетах, зазнавши травми у вирішальній партії. З того часу її прогрес вимірювався семимильними кроками.
 

Jimmie48 Photography. Б'янка Андреєску
 
Закінчила 2018 рік Андреєску в статусі 178-ракетки світу, а на початку цього року стався прорив. На турнірі категорії International в Окленді вона через кваліфікацію дійшла до фіналу, де програла тільки 14-й ракетці світу Юлії Гьоргес. Варто зазначити, що в другому колі Б'янка здобула першу перемогу над тенісисткою із чільної десятки – жертвою стала Каролін Возняцкі (тоді – третя ракетка світу). І хоча датчанка в цьому році через проблеми зі здоров'ям показує не найкращий свій теніс, це величезне досягнення для тінейджерки.
 
Після другого кола Australian Open (також із відбором) Андреєску виграла свій перший серйозний турнір – 125-тисячник WTA в Ньюпорт-Біч (США). В чвертьфіналі була здобута перемога над Ежені Бушар і стало зрозуміло, що статус першої ракетки Канади скоро перейде саме до Б'янки.
 
Статистика в 2019-му році
   Світоліна    Андреєску
Матчі (перемоги-поразки) 13-4 24-3
% виграних 76 89
середній рейтинг суперниць 41.5 113.7
виграно очок на подачі, % 59.2 58.9
ейси, % 5.9 4.2
% першої подачі 61.3 61.9
виграно очок на першій подачі, % 67.3 66.9
виграно очок на другій подачі, % 46.5 51.6
виграно очок на прийомі, % 45.5 47.6
тайбрейки 3-1 5-3
 
Шлях на турнірі
Стадія  Світоліна   Андреєску
1-й коло  -   Бегу (6:7, 6:3, 6:3) №70 WTA
2-й коло  Кенін (3:6, 7:6, 6:4) №33 WTA    Цибулкова (6:2, 6:2) №35 WTA
3-й коло  Гаврилова (7:5, 6:4) №53 WTA    Фьогеле (6:1, 6:2) №109 WTA
4-й коло  Барті (7:6, 5:7, 6:4) №12 WTA  Ван Цян (7:5, 6:2) №18 WTA
1/4 фіналу   Вондроушова (4:6, 6:4, 6:4) №61 WTA  Мугуруса (6:0, 6:1) №20 WTA

Після півфіналу в Акапулько Андреєску засяяла у всій красі на турнірі в Індіан-Веллсі: п'ять перемог, один програний сет і знищення Мугуруси в 1/4 фіналу. Звісно, можна зважати і на те, що Гарбін'є провела виснажливий матч 1/8 фіналу проти Кікі Бертенс, а у Ван Цян щось подібне напередодні очного матчу було із Елізе Мертенс. Але Вондроушовій подібний аргумент у матчі проти Світоліної не допоміг.
 
На корті Андреєску, як це не дивно, вміє все і навіть більше. Найбільшим її козирем буде неймовірна впевненість, якої вона набула протягом турніру. Минулого року у фіналі грали Осака з Касаткіною, Андреєску також бачить себе переможницею.
 
І ще одне. Якби Підсумковий турнір грали прямо зараз, то Андреєску брала б у ньому участь. Це все, що потрібно знати про поточну форму канадки тим, хто дивиться на 60-й номер у світовому рейтингу.
 
Прогноз
 
Світоліна провела важкі поєдинки 1/8 і 1/4 фіналу. За одну добу вона зіграла на корті 5,5 годин напружених матчів. У Андреєску все зовсім інакше, останні два матчі в сумі потягнули на 2,5 години. День відпочинку має допомогти українці, але це не панацея. Навіть букмекери чітко не могли визначитися хто ж фаворит майбутнього протистояння.
 
З понеділка Еліна навіть у випадку поразки повернеться в топ-5 рейтингу WTA, але кожна наступна перемога на турнірі буде наближати її до мрії, яка може здійснитися в Маямі. 
 
Останні два півфінали Світоліна програвала в кінцівках третіх сетів, ведучи в рахунку. Еліні не вистачало зовсім трохи до перемоги. Маємо надію, що в Індіан-Веллсі все складеться на нашу користь.
 
Також не потрібно забувати, що в разі перемоги у півфіналі Андреєску випередить Даяну Ястремську в рейтингу і стане найкращою тенісисткою до 20-ти років.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Світоліної в трьох сетах
Источник Sport.ua
Оцените материал
(12)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 41
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Lazio
Грає проти руминки.. народ, ви не знаєте як для мене принципово щоб Еля перемогла... я тут в Римі і...і ці грьобані цигани навколо мене..їх тут купа.. у ФБ скільки їх ... і лиш халеп і хурунеску..халеп і хурунеску... з одним тут я заївся.. по сусідству живе...
Сска хєр буду спати сьогодні.. кожен бал, кожну вдалий розіграш буду репетувати!! Сска най чують!!...
никовіліст
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Stanislav Matusevych
Андрееску в начале этого сезона просто танком прет. Минимум поражений, все в борьбе, и все серьезным соперницам. Одержан ряд побед над именитыми теннисистками. Правда, стоит отметить, что все они - Венус, Возняцки, Мугуруса - далеко не в лучшем своем состоянии. Тем не менее, Бьянка очень опасна, обладает хорошей мощью, вариативностью, и, что особенно важно в 18 лет - устойчивым характером.
Хоть она и не совсем похожа на Вондроушову, но рецепт борьбы с ней примерно тот же - активная игра с попытками постоянного давления. Уходить в глухую оборону самоубийственно. И первая подача, конечно. То, что хорошо работало против чешки. После двух тяжелых матчей Элине удалось день отдохнуть, надеюсь, что это поможет. Шансы примерно равны, может быть, 55/45 в пользу Элины.
Shellenberg
Хотілось би в 2-х сетах.
Andriy0903
Удачі, Елінко!
Lazio
Шось у мене передчуття що руминка перегорить...
serega-2019
Еліна вдачі, витримки, терпіння, везіння, гарної гри, психологічної і фізичної стабілоності і звісно ж перемоги !!!
relax-1984
Изначально кофы у контор равные были, теперь видно что на Эльку грузят. Не только мы в неё верим )))
relax-1984
Як би там не було, але три півфінали поспіль на таких турнірах - це вже реально рівень "Елітарна Еліта"!!!
никовіліст
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Сан Саныч
Свитолька плядь не подведи
Александр Ад
Побажаю удачі Єліне .Тримаю кулачок!Всє буде добрє!Свитоліна ті краща!
Ва Са
Барті і Вондроушова зовім не слабіші за канадку , але перед Єліною не встояли . Андреееку всі вже записали в ТОП , але вважаю занадто рано . Кураж рано чи пізно закінчится і все стане на свої місця . Еліна звичайно втомилася але , по ній не дуже було видно що аж занадто .. Думаю вона відновиться і все буде добре . Канадійка , при всій повазі , не якийсь монстр , і помиляється у грі не менше Еліни .
common_sense
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
никовіліст
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
никовіліст
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
никовіліст
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
сергей павлович
коэфициэт прям смачный на непродажную( продажную ) элиночку, будет ли договоряк??-будет , и элиночка проиграет, проверяйте
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил