Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 05 жовтня 2023, 12:16
8461
4

Дали бій фавориту. Україна лише у п'ятому сеті програла Бразилії

Наші волейболісти залишали майданчик після матчу олімпійського відбору з високо піднятою головою

| Оновлено 05 жовтня 2023, 12:16
8461
4
Дали бій фавориту. Україна лише у п'ятому сеті програла Бразилії
volleyballworld.com

У своєму четвертому матчі олімпійського відбіркового турніру з волейболу серед чоловіків у групі А, збірна України у Ріо-де-Жанейро зустрічалася з господарями майданчика командою Бразилії, яка до початку відбору разом із італійцями вважалися головними фаворитами групи.

Але, як виявилося насправді, бразильці сьогодні вже не є такою грізною силою, як були ще зовсім недавно і з ними можна боротися не лише за одну партію, а навіть за перемогу.

Це показав вже стартовий сет. Незважаючи на те, що Бразилія швидко повела з невеликою перевагою 4:1, 7:4, 10:7, 15:11, українці продовжували зберігати холоднокровність та зуміли наздогнати суперників 18:18. І навіть коли господарі майданчика знову вийшли вперед 23:21, а потім першими заробили сетбол 24:23 наші хлопці не опустили руки, вирівнявши становище – 24:24. А далі розпочалася справжня гра нервів. Команди поперемінно заробляли очки, але не могли забити вирішальний м'яч. І лише встановивши рекорд турніру з рахунком 38:36 після ейсу Юрія Синиці, цю божевільну партію виграла Україна. Вона тривала 38 хвилин!

Другий сет вже наші волейболісти почали краще і повели з різницею у три-чотири очки. Так тривало до середини партії 13:10. Але після того, як бразильці зрівняли рахунок 13:13, тепер вони стали лідирувати. А далі, за підтримки своїх уболівальників, вони зробили для себе невеликий доробок 20:17 і довели партію до успіху 25:20.

Те, що не вдалося українцям у другій партії, вони змогли зробити у третій. Також вийшовши вперед на старті 7:4, 10:6, 12:8, вони лише раз дозволили суперникам зрівняти рахунок 19:19. А кінцівку сету провели блискуче, вигравши її 25:21. Цікаво, що заключне очко ейсом приніс команді її капітан Олег Плотницький, який через травму не міг грати на повну силу і лише зрідка виходив на заміну.

У четвертій партії бразильці пішли ва-банк. Вони розуміли, що програвати її на очах своєї публіки неможливо. Якоїсь миті навіть арбітри ледь не випустили ситуацію з-під контролю, віддавши очко у спірній ситуації господарям. Українці були явно незадоволені таким рішенням, за що спочатку Плотницький отримав жовту картку, а Тупчий — червону. Але у волейболі це не означає вилучення, а лише втрату очка. В підсумку Бразилія пішла далеко вперед і зупинити її було неможливо – 25:18.

Вирішальний сет, як і попередні, був напруженим, хоча бразильці постійно були попереду на кілька очок. Нашій команді вдалося наприкінці скоротити відставання до 12:10, 13:11, але на більше вже не вистачило – 15:11.

Матч тривав 2 години 28 хвилин.

Склад збірної України був таким: Владислав Щуров (набрав 5 очок), Василь Тупчий (18), Тимофій Полуян (18), Юрій Семенюк (12), Юрій Синиця (9), Ілля Ковальов (20), Олександр Бойко (ліберо) – стартовий. На заміну виходили: Віталій Кучер (1), Олег Плотницький (3).

Відбірковий турнір до Олімпіади-2024 з волейболу. Чоловіки
Група А. 4 тур. Ріо-де-Жанейро (Бразилія). 5 жовтня
Бразилія – Україна

3:2 (36:38, 25:20, 21:25, 25:18, 15:11)

БРАЗИЛІЯ – УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

У четвер на турнірі буде вихідний день, а свій наступний матч українці проведуть 6 жовтня зі збірною Катару.

КАЛЕНДАР І РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧІВ ЧОЛОВІЧОГО ВІДБОРУ НА ОЛІМПІАДУ З ВОЛЕЙБОЛУ

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перед Золотою Євролігою українці програли польським волейболістам
Волейбол | 16 травня 2024, 23:45 0
Перед Золотою Євролігою українці програли польським волейболістам

І у другому контрольному матчі підопічні Рауля Лосано зазнали поразки

Девід ХЕЙ: «Я думаю, що Усик переможе Ф'юрі, але судді віддадуть нічию»
Бокс | 17 травня 2024, 10:44 2
Девід ХЕЙ: «Я думаю, що Усик переможе Ф'юрі, але судді віддадуть нічию»

Колишній боксер дав прогноз на поєдинок українця проти Тайсона Ф'юрі

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhii P.
Молодці, несподівано 
Олександр Данник
Наші молодці, але було пару дежавю. Перше - це матч із Сербією на Євро-2019. Коли взяли першу партію з сербами, йшла гра й вели в другій. Але в підсумку - 2:3. І друге, більш загальне - коли йдемо в 5 сет з більш класним суперником або суперником десь нашого рівня, то, чомусь, з самого початку тай-брейку "розвалюємося". Потім героїчно намагаємося "дістати" суперника, але не виходить. Думаю, не вистачає матчів такого рівня плюс немає глибини складу. Частково вирішити проблему можна було б, якби вдалося пробитися в Лігу Націй, але поки буде як є. Ну, або різко допоможе зміна тренера як пропонують деякі юзери. Хоча я в цьому сильно сумніваюся.
u6464u
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил