Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Йога та медитація
| Оновлено 09 лютого 2021, 19:18
55972
0

Йога для двох: 10 вправ для зміцнення тіла й довіри

10 вправ йоги для двох, які зміцнять ваші відносини

| Оновлено 09 лютого 2021, 19:18
55972
0
Йога для двох: 10 вправ для зміцнення тіла й довіри

Зміст

  1. Йога для двох: користь і особливості
  2. Головні правила занять
  3. Пози йоги для двох
  4. Поза воїна
  5. Прогин стоячи
  6. Поза кута
  7. Скручування в напівлотосі
  8. Замкнена книга
  9. Човник
  10. Нахил до ніг
  11. Поза храму
  12. Одне дихання на двох
  13. Парна поза дерева
  14. FAQ

Чим корисна така духовна і фізична практика. Які основні вправи можна додати до сеансів парної йоги.

Йога для двох: користь і особливості

Практика парної йоги дає змогу зміцнити довіру у відносинах і поліпшити фізичну форму обох партнерів.

Проблема

Рішення

Через непорозуміння й недовіру руйнується маса шлюбів і відносин

Парна практика дозволяє вивчити основи йоги, почати більше довіряти партнеру, розвиватися духовно і фізично

Малоактивний спосіб життя стає причиною ожиріння і проблем зі здоров’ям як у чоловіків, так і в жінок

Парна практика йоги підходить для схуднення й опрацювання м’язів всього тіла

Практикуючись щоденно, пара вдихає новий ковток повітря у відносини і приєднується до величезної кількості людей, які вже відчули на собі переваги тренінгу:

  • гармонізація відносин завдяки появі нового спільного інтересу;
  • розвиток сили і витривалості;
  • перехід на новий рівень стабільності у відносинах;
  • поліпшення еластичності м’язів і зв’язок.

Головні правила занять

У багатьох різновидах йоги є асани, які підходять для початківців, тому можна брати за основу прості практики, які будуть відповідати рівню партнерів. Щоби йога на двох приносила тілу й розуму максимум користі, слід дотримуватися чотирьох простих правил:

  1. Не робіть різких рухів.
  2. Якщо заняття проходять у домашніх умовах, потрібно вибрати приміщення, де буде досить багато місця.
  3. Вибирайте такий йога челлендж на 2 людини, у якому є відповідні вправи для обох.
  4. Потрібно отримувати від заняття задоволення, а не працювати на межі можливостей. Під час виконання асан обом учасникам має бути комфортно.

Пози йоги для двох

Розглянуті пози йоги на двох — базові, їх список можна доповнювати й коригувати залежно від рівня фізичної підготовки.

Практику слід починати з розминки, щоб м'язи прогрілися перед виконанням складніших асан. Наприклад, можна почати з пози лотоса або пози гори. Ці вправи гарні не тільки для фізичного розігріву, але і для того, щоб співналаштуватися з партнером, відчути його енергетику.

Поза воїна

На перших заняттях краще відкласти в сторону складні пози й зосередитися на базі. І поза воїна підходить для цього якнайкраще. Для виконання вправи потрібно стати спиною до спини. Обидва партнери роблять крок уперед: один — правою, а другий — лівою ногою. Інша нога залишається прямою, і пара береться за руки.

Прогин стоячи

Початкове положення те ж — спина до спини. Потім слід міцно взятися за руки й одночасно відхилитися вперед. Перебувати в такому положенні потрібно мінімум кілька дихальних циклів.

Поза кута

Рідкісний йога челлендж обходиться без цієї універсальної асани. Вона допомагає збільшити взаєморозуміння між партнерами, уникнути сублімації сексуальної енергії та появи психологічної втоми від відносин.

Для її виконання потрібно сісти обличчям один до одного. Далі максимально розведіть ноги, стикаючись бічною поверхнею стоп. Візьміться за руки та м’яко притягніться один до одного.

Скручування в напівлотосі

Потрібно сісти спина до спини, ноги розташовуються в позі напівлотоса. Партнер кладе праву руку на ліве коліно партнера, потім руки міняються. Ця вправа відноситься до асан «середнього» рівня і сприяє розвитку гнучкості плечей, колін і хребта. Вона стане гарним вибором для тих, хто хоче позбутися остеохондрозу, але протипоказана при перенесених травмах хребта. Також асану з обережністю потрібно виконувати при проблемах з колінами.

Замкнена книга

Є маса варіацій цієї пози для йоги вдвох, адже вона базова й дає змогу попрацювати над розтяжкою.

Щоби виконати вправу, прийміть позу спина до спини, потім повільно опустіться, щоби торкатися руками підлоги. Візьміться за руки та притягніть один одного.

Човник

Така йога для двох відмінно вчить працювати в парі, реагувати на рухи один одного й разом тримати рівновагу. Для виконання потрібно сісти обличчям до обличчя, підняти ноги в кут і зістикуватися стопами, потім взятися за руки. Підходить для досвідчених, що практикують, але спробувати можна на будь-якому рівні.

Нахил до ніг

З положення спина до спини один із партнерів опускає корпус вниз і тягнеться до ніг, а другий згинає ноги в колінах і підіймається так, щоби сідниці були на рівні попереку сидячого партнера, витягує руки вгору й береться на пальці ніг партнера.

Поза храму

Потрібно стати лицем до лиця на достатній відстані, нахилитися, покласти руки на плечі партнера. Спину тримати рівно, не завалюватися. Така йога на двох дозволяє впоратися із сутулістю, потренувати м’язи спини, ніг і корпусу.

Одне дихання на двох

Потрібно зайняти позу лотоса або напівлотоса, сівши спина до спини, і щільно притулившись один до одного. Рівне дихайте, відчуваючи, як дихає партнер. Це вправа зі світу медитації, яке дарує гармонію й умиротворення.

Парна поза дерева

Партнери стають поруч, дзеркально зігнувши ноги в колінах і поставивши стопу на стегно якомога ближче до паху. Однією рукою потрібно обійняти партнера за талію, а долонями вільних рук — торкнутися на рівні грудей.

Більшість асан виконується у 2 підходи, коли партнери міняються місцями, змінюють руки й ноги. Люди, які практикують медитацію, отримують міцні духовні узи й сильне тіло.

FAQ

Як часто потрібно практикуватися?

Звичайний йога челлендж підходить як у якості одноразової практики, так і для систематичних занять. Пози можна міняти місцями, доповнювати й ускладнювати, щоби заняття не були одноманітними.

Ми з чоловіком ніколи не займалися йогою. З яких асан можна почати?

Краще починати з вправ, які не потребують сильної підтримки один одного. Можна звернутися до легких практик парної медитації, яку пропонують різні духовні майстри, і потім ускладнювати її.

Скільки потрібно триматися в одній позі?

Залежить від складності вправи й підготовки. Краще починати з пари циклів дихання й потім поступово збільшувати час, якщо це вам необхідно.

Чи можна займатися вдома й що для цього потрібно?

Для йоги не потрібно ніякого спеціального інвентарю, досить килимка і зручного одягу. Але можна обійтися й без цього.

У який час краще займатися?

Головне, щоби була відповідна атмосфера, стан душевного спокою й ніякого поспіху, тому зручний час потрібно обирати індивідуально.

 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин