Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 25 вересня 2020, 16:55
4266
0

Тренування преса та харчування для схуднення живота

Два наріжних камені красивої фігури

| Оновлено 25 вересня 2020, 16:55
4266
0
Тренування преса та харчування для схуднення живота

тренування на прес і калорії

Проблема: одна порція вареників з вишнею 200 ккал

Рішення: 15-хвилинна інтенсивне тренування на прес

тренування на прес і її переваги

Питання: яка користь від тренування преса для здоров'я

відповідь: поліпшення роботи внутрішніх органів і зменшення навантаження на хребет. Для підтримки м'язів преса в тонусі досить займатися 2-3 рази в тиждень по 15 хвилин

Гарний прес додає людині привабливості. Але начало шляху до плоского живота може виявитися важким. Не завжди виходить швидко домогтися результату, але не варто впадати в депресію, оскільки тривала і наполеглива робота обов'язково принесе результат.   

Як отримати гарний прес

Важко знайти чоловіка,який не хотів би мати кубики преса, і дівчину, яка відмовилася від витонченої талії. Щоб їх отримати, тренування преса повинна супроводжуватися кардіо тренуваннями, вправами для всіх груп м'язів і відповідним харчуванням.

Людський організм влаштований так, що локально прибрати низ живота неможливо. Жир з цієї проблемної зони йде практично в самий останній момент, після повного схуднення. У зв'язку з цим рекомендуються різні види інтервальних тренувань. Оскільки в Табата прес - не єдина задіяна м'яз, ця техніка допомагає швидко скинути вагу. Але не варто забувати і про: фітнес, аеробіку, танці, біг, плавання та інші види спорту.

Комплекс вправ для пресу

Тренування на прес можуть бути різноманітними, якщо використовувати різні пристосування і техніки. Її наповненість залежить від ваших уподобань і обладнання. Наприклад, популярні скручування можна робити не на підлозі, а на фітбол. Щоб виконати комплекс вправ на прес, необов'язково йти в зал. Гарне тренування для схуднення живота - підйом ніг у висі на рівень пояса - можна робити навіть на вуличному турніку. 

Йога для схуднення живота

Комплекс вправ для пресу може включати кілька асан. Ось кілька прикладів, які включає в себе йога для животу:

  • Стілець (Уткатасана). На вдиху встаньте прямо, з'єднуючи над головою долоні. На видиху присядьте на уявний стілець і постарайтеся розташувати стегна паралельно підлозі.

  • Половина човни (Ардха Навасана). Лягте на спину і підніміть прямі ноги на 30 градусів від поверхні. Підніміть плечі і грудний відділ, а поперек обов'язково притисніть до підлоги. Руки витягніть вздовж тулуба.

  • Поворот живота (ДжатхараПарівартанасана). Лежачи на спині розкиньте руки в сторони і підніміть ноги під 90 градусів. Плавно опустить рівні ноги в одну сторону, а погляд в іншу. Ноги повинні зависнути над підлогою.

У всіх асанах рекомендується затримуватися на 5 циклів дихання.  

Вправи з фітнес-гумкою для преса

Тренери використовують фітнес-гумку, оскільки вона дає додаткове навантаження у вправах і не займає багато місця. Спробуйте з її допомогою зробити:

  • бічну планку: розташуйте на одному боці,підніміть верхню ногу і утримуйте її в напрузі за рахунок гумки;
  • велосипед стоячи або підйом коліна до ліктя, при цьому гумка натягнута між ступнями; 
  • випади з поворотом корпусу і розведення рук з гумкою.

Комплекс вправ на прес в домашніх умовах

Для домашнього тренування підійдуть:

  • класична планка на ліктях;
  • бічна планка;
  • альпініст;
  • скручування на підлозі, при цьому ноги покладіть на піднесену поверхню, щоб вони були під кутом 90 градусів.

Рекомендації по виконанню вправ

Кілька порад для ефективних і безпечних тренувань:

  • Акцентуйте увагу на якість виконання і техніці, а не на кількості. 10 повільних підйомів ніг у висі мають більший ефект, ніж 20 швидких.
  • Качайте прес через день. Щоденні тренування на прес не забезпечать жироспалювання і не дадуть часу на відновлення м'язів.
  • Вправа для схуднення живота, що має на увазі скручування, виконуйте без відриву попереку від підлоги.

Що їсти, щоб прибрати жир з живота

Щоб мати плоский живіт, прес-тренування повинна доповнюватися відповідним харчуванням. Це не означає, що ви повинні обмежувати себе у всьому і сидіти на жорсткій дієті - досить скоротити кількість споживаних калорій на 200. Таким чином, ви не здасте організм стресу і в той же час почнете скидати вагу. Меню повинно бути:

  • різноманітним, повним мікро- і макроелементів, вітамінів та інших нутрієнтів;
  • з мінімальним вмістом швидких вуглеводів: віддавайте перевагу тим, які довго засвоюються організмом. Замініть цукор та інші солодощі на фрукти і сухофрукти;
  • наповненим білковою їжею: вживати м'ясо птиці, яйця, бобові, горіхи, але стежте за загальною кількістю калорій.

Пийте більше води, їжте маленькими порціями, але часто. Утримайтеся від нічних перекусів, намагайтеся не їсти хоча б за 2-3 години до сну.

Часті питання

  • Регулярно качаю прес, але кубиків не видно. Як добитися красивого зовнішнього вигляду живота?

Тренування на прес дає накачані м'язи живота, але вони можуть бути не видно з-за прошарку жиру. Щоб її прибрати, необхідно схуднути. Для цієї мети підійдуть інтервальні тренування, Табата і вправи на інші групи м'язи.

  • Чи можна тільки за рахунок харчування отримати плоский живіт?

Хоча харчування - запорука успіху, без належної фізичної активності його недостатньо. Згодом організм звикне до меншого споживання калорій і доведеться знову зменшувати добову норму. Тренування преса і інших м'язів прискорює метаболізм і, навпаки, збільшує витрату калорій, що ефективно позначається на схудненні і появі плоского живота.

  • Що робити при крепатуре живота на наступний день?

Справитися з крепатура допоможуть контрастний душ, масаж, вправи слабкої інтенсивності. Щоб вона не виникала, не перевантажуйте себе на тренуваннях, спочатку робить розминку, а закінчуйте розтяжкою.

  • Як часто качати прес, щоб швидко отримати плоский живіт?

Одного качання пресу недостатньо. Для швидкого ефекту необхідне правильне харчування і витрата калорій за рахунок тренувань, під час яких, крім преса, необхідно опрацьовувати і інші м'язи. Також одна вправа для схуднення живота неефективно,їх потрібно міняти і поєднувати. Тільки тоді будуть працювати всі м'язи в області преса(зовнішні,внутрішні, косі і поперечні).

  • Чи ефективний біг для схуднення живота?

Біг для схуднення живота має таке ж значення, як і інші аеробні навантаження. Разом з дотриманням дефіциту калорій він допоможе привести все тіло і прес в форму. 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин