Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник кіберспорту
| Оновлено 03 листопада 2023, 13:58
2403
0

Що таке «грінд»?

Значення ігрового терміну

| Оновлено 03 листопада 2023, 13:58
2403
0
Що таке «грінд»?

Грінд - це довгий процес знищення однакових ворогів (найчастіше ботів) для отримання досвіду або проходження рівнів, квестів, завдань. Серед гравців термін grind досить популярний і відомий також в інших словоформах: гріндити, грінділка. Грінд в іграх також використовується для вбивства монстрів з метою отримати певні цінні речі, які застосовуються для прокачки персонажа.

Багато онлайн ММОРПГ ігор, в основному від корейських розробників, допускають постійний grind. Геймерам потрібно часто здійснювати грінд для добування досвіду, вдосконалення героя, а також щоб успішно змагатися з іншими гравцями і монстрами. Наприклад, в Lineage 2 grind передбачає вибивання з мобів потрібних предметів. У вузькому колі геймерів грінд ще називається фармом.

Щоб гріндити в іграх, певного місця немає. Гравець здійснює грінд в будь-якій вдалій точці, яка називається «спот«. Нерідко в таких місцях відбувається PvP (битва) за цінні предмети між різними геймерами або навіть кланами. Грінди частіше використовуються при бажанні прокачати персонажа, але і артефактами ніхто не гидує. У багатьох іграх гріндять саме заради цінних речей, адже досвід і навички накопичуються при проходженні квестів.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин