Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник кіберспорту
| Оновлено 03 листопада 2023, 15:20
15067
0

Що таке афк?

Значення ігрового терміну

| Оновлено 03 листопада 2023, 15:20
15067
0
Що таке афк?

АФК - сповіщення про відхід з гри або листування. Абревіатура AFK розшифровується як away from keyboard, тобто піти від клавіатури. Але це не буквальне позначення, адже користувач може відійти від комп'ютера і навіть покинути приміщення (афкашити) для виконання різних справ.

Скорочення АФК почали писати ще в 90-х роках минулого століття, коли на піку популярності були чати vIRC і Vypress. У деяких версіях месенджера ICQ був спеціальний статус AFK. Але АФК це термін, який був придуманий, скоріше геймерами в CS, Dota, а також в онлайн-проекті «Аватарій» і багатьох інших.

Багато гравців автоматично пишуть АФК і зараз, часто застосовуючи слово і в ігрових залах. Термін anew, який означає повернутися/включитися в гру, як і AFK, не прижився, і замість нього використовують brb (be right back).

При питанні, AFK що це - сучасні геймери можуть відразу не зорієнтуватися і дати невірну відповідь. Але постійно граючи з “ветеранами” і заглиблюючись в термінологію, кожен зможе зрозуміти, що означає АФК. AFK позначає і спеціальний режим біоафк - похід до вбиральні. Скорочення АФК вже не найпопулярніше, але його все ще використовують в онлайн-іграх або соцмережах. Приміром:

  • я обідати, афк;
  • давайте виграємо, а то потрібно AFK;
  • хто планує афк, пишіть заздалегідь, знайдемо заміну.

Скорочення дуже просте і зрозуміле, але багато хто зараз вважає за краще писати просто away.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин