Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник футболу
| Оновлено 31 жовтня 2023, 18:47
1765
0

Що таке матчі в футболі

Розповідаємо про футбольні матчі

| Оновлено 31 жовтня 2023, 18:47
1765
0
Матч у футболі: регламент
Футбольні матчі - основні спортивні події в футболі, передбачені регламентом змагань, турніру, першості. Кожен матч має на увазі суперництво на полі двох команд, складається з двох таймів. Часовий інтервал кожного тайму 45 хвилин чистого часу і 90 хвилин для всього матчу в цілому.
Всі зупинки, паузи і затримки під час гри враховуються, підсумовуються, будучи додатковим часом. Це означає, що до основного часу поєдинку додаються додаткові хвилини, тим самим збільшуючи тривалість всього матчу.
Відповідно до статуту ФІФА, є такі футбольні матчі:
  • офіційні гри;
  • товариські;
  • перенесені, скасовані.
Крім цього у футболі часто практикуються прощальні і благодійні матчі, що сприяють досягненню певних цілей або проводяться в рамках якоїсь благодійної або рекламної акції.
Офіційні матчі - це матчі, що проходять в рамках офіційного турніру, де кожен футбольний матч є частиною спортивного змагання. Матч на офіційному рівні проводиться відповідно до загальноприйнятих правил гри в футбол. Результати офіційних поєдинків впливають на стан команд в загальнокомандному змаганні. Підсумки офіційних ігор оцінюються очками: перемога 3 очка, нічийний результат 1 очок. Програш не дає команді жодного залікового балу.
Товариські матчі у футболі є змаганням двох команд на договірній основі, проведеного поза рамками окремого турніру. Результат гри не впливає на турнірне становище суперників, ні відбивається на командному рейтингу.
Перенесені та скасовані матчі представляють собою спортивні змагання, що проводяться поза затвердженим календаря ігор. Як правило, якщо матч скасований в силу певних обставин або по ряду причин, це означає, що гра буде проведена в будь-який інший день.
До категорії прощальних і благодійних матчів відносяться зустрічі футбольних команд, що носять особливий статус. Прощальні зустрічі на футбольних полях - це поєдинки, які проводяться по заздалегідь обумовленими правилами і які приурочені до знаменної події в історії футболу: закінчення футбольної кар'єри гравця, тренера, знаменна дата в історії футбольного клубу. Аналогічно виглядають і благодійні матчі. Ігри в такому форматі не несуть для команд - учасниць жодної турнірної навантаження. Головна мета проведення благодійного футбольного протистояння - зібрати кошти для певних цілей. В основному це пожертвування і фінансова допомога.
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин